Kszaharat Napisano 12 Sierpnia 2013 Napisano 12 Sierpnia 2013 Czego używacie do połowu kleni na spławik i z gruntu? Cytuj
Hades123 Napisano 15 Sierpnia 2013 Napisano 15 Sierpnia 2013 Polecam wiśnie/czereśnie ale teraz już ciężko je kupić. Warto spóbować na wątróbkę, chleb, małe kiełbiki czy kukurydze. Cytuj
wernicjusz Napisano 25 Czerwca 2014 Napisano 25 Czerwca 2014 Teraz tylko i wyłącznie wiśnia. Poza tym ja preferuje pijawkę i "zborza". A przy braku aktywności rybek ostatnią deską ratunku jest powierzchniowy połów na pieczywo. Połamania. Cytuj
pawciobra Napisano 3 Lipca 2014 Napisano 3 Lipca 2014 Wiśnia z kompotu nie daje takiego efektu jak normalna. Najlepiej tak jak pisali poprzednicy ale dodam też, że znajomy opowiadał, że łowił kiedyś na te czarne ślimaki. Dobra przynętą są jeszcze świerszcze/koniki polne i groch. Cytuj
ravqq Napisano 3 Lipca 2014 Napisano 3 Lipca 2014 Dzisiaj na Kaczawie byłem ze znajomym, ja sie uczyłem na sucharki, on na smużakami rzucał, a że z zacięciem miał problemy to założył pióro za spławik i kawałek chleba ze skórka, a później ugniecionego ciasta z chleba, złapał 6-8 kleni z przedziału 20-45cm rzucając im pod nos Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi