kamionki Napisano 19 Sierpnia 2010 Share Napisano 19 Sierpnia 2010 jarek sorry ale ja sie nie piszę. Nie bede po kimś sprzątał bo za rok bedzie taki sam efekt. Takie sprzątanie powinno zorganizowac koło pzw w kamieńcu bo to ono jest opiekunem wody. Zresztą po co to sprzątac jak mozna tą kupę smieci spalic. Chyba ze wcześniej przyjdzie powódź i to zabierze na topole. A tam napewno to posprzątają, bo tam dbają o zbiornik. No kolego jareksm2,współczuje Ci takich "współwędkarzy",którzy chcieliby rybnych wód,czystych brzegów i Bóg wie jeszcze czego.Tylko,że On nie będzie brał w tym udziału,bo On płaci (opłata roczna) i to wystarczy Nawet nie powinno mnie to specjalnie obchodzić,ponieważ nie wędkuje na Waszym zbiorniku/stawach,ale przeczytałem to co napisał ten gość to aż pod nosem ... jareksm2, mimo wszystko wierzę,że znajdziesz grupkę kilu osób,które nie będą miały problemu,że to "nie ich śmieci"i choć troszkę ogarniecie syf nad wodą.Dla Ciebie i wielu podobnych do Ciebie pozdrowienia. P.S. nie chcę nikogo obrażać i nie jest moim zamiarem kogoś piętnować,a jedynie wyraziłem swoją opinię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 20 Sierpnia 2010 Share Napisano 20 Sierpnia 2010 Będę się kontaktował z kołem PZW Kamieniec i Bardo w sprawie sprzatania. Wiem ze, w tym roku była juz akcja sprzatania w ramach tzw. "czynu ", było na niej kilka osób. Tak że jest to do zrobienia, a o ewentualnym terminie dam znać (tak, zeby dopasowac sie do ludzi). Kilka osób juz jest chętnych. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 20 Sierpnia 2010 Share Napisano 20 Sierpnia 2010 Pod nosem to ci sie mleko zbiera. Skoro nie wędkujesz na tych wodach to po co głos zabierasz ? Byłeś tam kiedyś w upalny dzień w weekend ? Nie masz pojęcia co się tam dzieje. Myślisz że wezme sobie wolne z pracy tylko po to żeby cały dzień je*** przy śmieciach które zostawiły rodziny z dziećmi. Sorry ale mam lepsze perspektywy spędzania wolnego czasu. Jak ktoś nie ma nic do roboty to nie widze przeszkód, niech sprząta. Pochwal się kolego gdzie Ty wędkujesz, może odwiedzę twój zbiornik i zobacze czy dbasz należycie o jego stan. Myślicie że PZW nie dostaje pieniędzy na sprzątanie zbiorników ? Mylicie się, dlatego jest coroczne sprzątanie członków koła które opiekuje się tymi zbiornikami. Na nie jednym forum już była taka dyskusja żeby sprzątać zbiorniki itp. Oczywiście bez efektu. Poprostu taki stan nie jest do opanowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 20 Sierpnia 2010 Share Napisano 20 Sierpnia 2010 Proszę o stonowane odpowiedzi ,moderator ma oko na ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 20 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2010 Specjalnie dla Madi poszedłem na plaże zobaczyc jak wyglada i czy jest dojazd Wow Dzięki wielkie Poniżej kilka zdjęć z plaży na której niestety znajduje sie takze male wysypisko smieci. No pięknie Wakacje..... Na plaży jest kilka miejscówek, o różnych głębokościach. Dawno, dawno temu złowiłam tam swojego pierwszego klenia z gruntu suhhar powiedz jeszcze czy byłeś w tej zatoczce po lewej stronie? Jak to tam wygląda? Aha a jest tablica z Regulaminem czy znowu ktoś uczył ją pływać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 20 Sierpnia 2010 Share Napisano 20 Sierpnia 2010 Madi rzucałem w tą zatoczke ale zadnego efektu. Widziałem sie tam spławiającą drobnice ale nic nie chcialo pstryknac w wobka. Tablicy nie ma widocznie woda z zeszłego roku musiała ją tam porwać gdzieś w głąb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aregmax Napisano 20 Sierpnia 2010 Share Napisano 20 Sierpnia 2010 płotka mi tam ładnie brała ale to juz ładny czas temu (plaża i najbardziej na lewo). No i tam są bobry. Nie wiem jak bardzo są skuteczne w przepłaszaniu ryb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 21 Sierpnia 2010 Share Napisano 21 Sierpnia 2010 Własnie wróciłem z nocki, porażka przez duże "SZ" W nocy ani skubnięcia zerooo. Na żywca to samo. Od 6.00 rano na białego zaczeła się młucka leszczyków, wyciągnałem chyba z 40 sztuk. wszystkie max 25cm. PORASZKA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 21 Sierpnia 2010 Share Napisano 21 Sierpnia 2010 jareksm2, cieszę się, że są jeszcze ludzie czynu społecznego i wierzę, że uda Ci się zebrać chętnych do posprzątania. Trzeba robić to do skutko i może z czasem zmieni się światopogląd śmieciarzy weekendowych na środowisko. Zawsze porządkuję śmieci po innych w obrębie swojego łowiska i będę to robił zawsze. Na razie nie mam okazji wędkować na tych pięknych wodach ze względów zdrowotnych, ale myślami jestem z wami, Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aregmax Napisano 22 Sierpnia 2010 Share Napisano 22 Sierpnia 2010 Dziś na stawie nr 1 trafił się leszcz 40 cm a potem cisza. Niestety niedziela na Pilcach to krzyki, przekleństwa, kąpiele (bez zwracania uwagi że ktoś jest obok) więc szybko przypomniałem sobie żeby omijać to miejsce w taki dzień. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salmiak Napisano 22 Sierpnia 2010 Share Napisano 22 Sierpnia 2010 Masz racje Agremax. Ja nie pojechałem dzisiaj właśnie z tego względu. Gdy jest taka pogoda, szczególnie w niedziele to lepiej sobie odpuścić bo szkoda nerwów. Zostałem w domu. Ma się troszkę pogoda zepsuć to pewnie wtedy pojadę. Spinn przyszykowany więc do boju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 22 Sierpnia 2010 Share Napisano 22 Sierpnia 2010 To prawda, że przy takiej pogodzie na Pilce zjeżdża się zwykłe chamstwo i prostactwo nie zważające na innych ludzi, którzy przyjechali wypocząć, powędkować, pokąpać się. Już wyobrażam sobie jakie tony śmieci zostawią ci pesudo wędkarze i niby kulturalni ludzie. Osobiście w sezonie letnim jeśli chcę powędkować na Pilcach to biorę urlop i wędkuję w tygodniu, bo w weekendy przy słonecznej pogodzie to strata czasu ze względu na tłok przypadkowych i samolubnych pseudo wędkarzyków, którzy większą uwagę przywiązują do swojego wyglądu niżdo sprzętu i techniki połowu , pozdrawiam tylko prawdziwych wędkarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 22 Sierpnia 2010 Share Napisano 22 Sierpnia 2010 Siemka panowie ja wybieram się w piątek rano ze spinnem na 1 za szczuplym. Moze ktos jeszcze sie wybiera ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 23 Sierpnia 2010 Share Napisano 23 Sierpnia 2010 suhhar, ogólnie bida, właśnie wróciłem z Pilc, byłem na spina. Żadnej rewelacji 1 zebaty ale krótki ok. 30-35cm, dwa okonki też malizna, i jedno większe podbicie. Rano nie widać było żeby zębaty szalał, cisza. Może przed burzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 25 Sierpnia 2010 Share Napisano 25 Sierpnia 2010 Panie i panowie jak tam sytuacja na pilcach ? jade w piatek rano ze spinem. Zyczcie powodzenia A tak nawiasem mowiac to gdzie szukac jakis okoni bo czytam wasze posty i lowicie cos te pasiaki a ja tylko jednego okonia na pilcach zlowilem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salmiak Napisano 26 Sierpnia 2010 Share Napisano 26 Sierpnia 2010 Duże garbuski zawsze łowiłem na 1 na woblery ok 7cm ale to o świcie. Potem trok boczny. Na całym stawie. Widziałem jak facet wyciągał spore okonie na stawie 3d, łowił bocznym trokiem miał uwiązanego białego twisterka. Suhhar zdaj relacje bo zamierzam jechać ze spinnem na cały dzień jak pogoda pozwoli na weekend, nie wiem czy w sobote czy w niedziele, jak będzie pogoda ponura i zimno to w niedziele wtedy nie będzie ludzi. Łam kija trzymaj się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 27 Sierpnia 2010 Share Napisano 27 Sierpnia 2010 no i lipa nie pojechalem deszcz rano lał wiec nie miałem ochoty pakowac sie w blotko na pilcach na dodatek strasznie wieje;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 28 Sierpnia 2010 Share Napisano 28 Sierpnia 2010 Wczoraj był znajomy, przez trzy godzinki (wieczorem) wędkowania połapał ładne płocie, kleniuszka 46cm i dwa zerwane "byki". Jednak rybka jest - ale dla wytrwałych. Acha na spin szczupłego (bez wymiaru). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 28 Sierpnia 2010 Share Napisano 28 Sierpnia 2010 jarek ale ktory staw ? ja chyba uderze w poniedzialek na pilce jak przestanie padac a moze na brzane na nyse na most w dzbanowie. Sam jeszcze nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 28 Sierpnia 2010 Share Napisano 28 Sierpnia 2010 Ja jadę jutro, chyba na trójkę, zaryzykuje z pogodą. Dam znać co i jak. Jedną wędeczkę pośle z żywcem, a drugą na białą. Nie wiem dokładnie na którym stawie łowił znajomy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 29 Sierpnia 2010 Share Napisano 29 Sierpnia 2010 suhhar, w Dzbanowie nie ma mostu. Chodziło Ci chyba o most na Nysie w Przyłęku. Znajomy miejscowy regularnie łowi tam piękne brzany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz7 Napisano 29 Sierpnia 2010 Share Napisano 29 Sierpnia 2010 witam!!!! A NA CO TE BRZANY TAM BIORA?? JEZELI MOZNA SPYTAC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 29 Sierpnia 2010 Share Napisano 29 Sierpnia 2010 a no w przyłeku sorry pomylily mni sie wioski podobno na ser zolty ale ja ze spinem chce sprobowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz7 Napisano 29 Sierpnia 2010 Share Napisano 29 Sierpnia 2010 ja chce sie wybrac na nocke w weekend nigdy tam nie bylem i nie wiem tylko co z autem zrobic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 30 Sierpnia 2010 Share Napisano 30 Sierpnia 2010 Wypad na Pilce jak najbardziej udany Spodziewałem sie leszczy, a tu plocie po 25+ (największa 30cm), i dwa karpie po 40cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi