Pilczyk Napisano 30 Sierpnia 2010 Share Napisano 30 Sierpnia 2010 Jeśli chodzi o te brzany w okolicach Przyłęku to znajowy łowi je na kłódki (takie zielore robaczki). Zastanawiam się tylko czy jest to dozwolone, bo obawiam się, że nie wolno łowić w górskiej rzece na żywe przynęty, no ale może się mylę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 30 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2010 Jeśli chodzi o te brzany w okolicach Przyłęku to znajowy łowi je na kłódki (takie zielore robaczki). Zastanawiam się tylko czy jest to dozwolone, bo obawiam się, że nie wolno łowić w górskiej rzece na żywe przynęty, no ale może się mylę. Nie mylisz się Pilczyk Na tym odcinku dozwolone są jedynie przynęty sztuczne i roślinne. Dla zainteresowanych wklejam plik Wody Krainy Pstrąga i Lipienia - Informator 2009-2011. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 30 Sierpnia 2010 Share Napisano 30 Sierpnia 2010 dokładnie twój znajomy poprostu kłusuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 30 Sierpnia 2010 Share Napisano 30 Sierpnia 2010 Tak podejrzewałem, że to kłusol, zawsze się chwali tymi brzanami, no to nieładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 30 Sierpnia 2010 Share Napisano 30 Sierpnia 2010 madi, dzięki za informację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nalewator Napisano 30 Sierpnia 2010 Share Napisano 30 Sierpnia 2010 jareksm2 Gratki za udany połów. Napisz jak możesz gdzie łowiłeś. Stawiam na 3D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 30 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2010 madi, dzięki za informację Nie ma za co, polecam się na przyszłość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 1 Września 2010 Share Napisano 1 Września 2010 Siemka wybiera sie ktoś może w sobote albo niedziele na pilce ? niby ma nie lać ale nie wiem jak tam teraz droga dojazdowa. Ma ktos jakies nowe info z pilc ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 1 Września 2010 Share Napisano 1 Września 2010 Ja uderzam dzisiaj, po robocie Dam znać co i jak. Zreszta jutro też jadę. Wczoraj gadałem w sklepie wedkarskim MAJA w Kłodzku, że w niedziele koleś wyciągnął 3 miarowe sandały na Pilcach na wobka płytko schodzącego. "Trza" by pobróbować sił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aregmax Napisano 1 Września 2010 Share Napisano 1 Września 2010 tak w trzech słowach "bo mnie trafi" taka rybka to juz coś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 1 Września 2010 Share Napisano 1 Września 2010 Ja właśnie wróciłem. Efekty 3 okonie 28-35cm i 5 szczupaczków dzieciaczków. Okonie do "gara" szczupaki do wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 1 Września 2010 Share Napisano 1 Września 2010 Też się dowlekłem, strasznie wiało jak w kieleckim. Troszkę ponęciłem na sobotni wypad. Kilka rzutów - tak żeby nie wyjść z wprawy Ale sam nie wiem czy czasem nie będę biegał ze spinem. technops, graty za efekty, jak bije "młodzież-kaczodziobych" to i duży też ruszy. Na blaszkę, wobka czy może gumę uderzyły????? Pozdro dla wszystkich PILCOMANIAKÓW, coś czuję że w sobotę nie będzie gdzie rzucać, he he. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 1 Września 2010 Share Napisano 1 Września 2010 Ja się nie bawię w żadne spiningi wszystko na żywca (ukleja) ps pewnie się gdzieś mijaliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t28omi Napisano 1 Września 2010 Share Napisano 1 Września 2010 Koledzy i kolezanki powiedzcie mi na ktory staw najlepiej wyruszyc na pilce??? W niedziele bylem tam pierwszy raz i trafilem na staw nr 7, zlapalem tam 6 leszczy takich po 40 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aniaa55 Napisano 1 Września 2010 Share Napisano 1 Września 2010 Witam, Piszecie Panowie o stawach od 1 do 3 a nic o 7, 8, 9 czy tam jeszcze coś pływa ? Wybieramy się z mężem na urlop i na 100 % odwiedzimy Pilce. Czy na tych stawach można jeszcze złowić coś konkretnego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 2 Września 2010 Share Napisano 2 Września 2010 t28omi, gratulacje za udany połów, w niedziele był dobry dzień. aniaa55, właściwie wszystkie stawy są dobre, z tym że niektóre częściciej oblegane ze względu na łatwy dojazd. Dojechać na 13 czy 14 jest dosyć ciężko zwłaszcza po ulewach. Sam próbowałem sił na 14 chyba z cztery razy w tym 2 nocki i niestety udało się złowić tylko jednego leszcza w lipcu i to tarlaka. Dlatego nie jestem w stanie określić czy jest tam dużo ryb, na pewno nie łatwo je złowić. Tylko z czego to wynika??? Z braku ryb czy też ze specyficznego łowiska? Na siódemce jest rybka - nawet kol.t28omi, połapał, staw 8 obfituje w szczupaki z tym że takie około wymiaru i jest strasznie zarośnięty i dosyć płytki, a dziewiątka - pełno mrówek w lecie Na dziewiątce wiem że są sumy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 2 Września 2010 Share Napisano 2 Września 2010 Pogoda na sobote nie napawa optymizmem wiatr z północy i 15 stopni do tego lekki deszczyk ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 2 Września 2010 Share Napisano 2 Września 2010 Wg mnie wiatr nie ma żadnego znaczenia na brania. Ile to się nasłuchałem tekstów "wiał taki i taki wiatr przez to nie brało " hehe ale ogólnie to idealne warunki na drapieżnika suhhar teraz co byłem na pilcach wiał taki wiatr, że chciało mi połamać bata ósemke i padało rano a mimo to drapieżnik atakował jak głupi i z gruntu i na spławik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 2 Września 2010 Share Napisano 2 Września 2010 a ja ci powiem ze jak wieje ze wschodu to umrzesz z głodu jak nie bedzie lało to sie wybiore. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 2 Września 2010 Share Napisano 2 Września 2010 Uwaga na dojazd na dziewiątkę i dalej od strony mostku, błoto potężne. A droga dookoła ryzykowna bo właśnie zaorali pola,więc mała nieuwaga na śliskiej dróżce i lądujemy na zaoranym polu a wydostać się nie tak prosto. Dzisiejsze efekty to kilka ładnych płoci. Za drapieżnikiem nie biegałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 3 Września 2010 Share Napisano 3 Września 2010 JArek a jak dojazd na 1 wiesz moze ? jutro sie wybieram i nie wiem czy swoja polowka dojade ;/ A z buta nie usmiecha mi sie taki kawał drałlowac aha polecam tego linka dla poprawy humoru KLIK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 3 Września 2010 Share Napisano 3 Września 2010 Nie byłem od strony kopalni to nie wiem, z doświadczenia wiem że kałuże będą sporawe a najgorszy bedzie odcinek "nowej" drogi uklepanej przez kopalnię (bo nie jest dobrze ubita i pełna błota, więc śliska jak lodowisko). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 3 Września 2010 Share Napisano 3 Września 2010 wlasnie sie tego boję bo mam lipne opony z przodu tzw slicki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feeder2010 Napisano 3 Września 2010 Share Napisano 3 Września 2010 Dojazd do 1 w miare normalny.Duze kałuze ale pod spodem twardo i bez problemów sie przejeżdza.Wszyscy auta zostawiaja wzdłuz drogi między 1 a 3.Suhhar,jesli sie wybierasz na 1 to juz dziś były tam rozbite namioty więc cięzko będzie o miejscówke jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 3 Września 2010 Share Napisano 3 Września 2010 ja ze spinem ide na swoje miejsce a tam napewno ludzi nie bedzie bo nei ma jak dojechac ;p i nie ma gdzie namiotu rozbić ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi