jareksm2 Napisano 5 Września 2011 Share Napisano 5 Września 2011 Ja w tym roku poławiam typowo rekreacyjnie - biała ryba, bez żadnych szaleństw. Odległościówka i DS- tak też było tym razem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salmiak Napisano 6 Września 2011 Share Napisano 6 Września 2011 "Panowie, napiszcie jeszcze co to byla za zasiadka? Biala ryba czy drapieznik ? Pozdrawiam" na drapieżnika !!! Ale widziałem kolesi nastawionych na białoryb, też lipa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dobekfooto Napisano 6 Września 2011 Share Napisano 6 Września 2011 Dzieki Fajnie ze jest grupa ludzi ktora chce sie podzielic informacjami znad wody. Jestem nowym uzytkownikiem ale zagladam tu od niedawna codziennie i na pewno bede zdawal relacje z moich pobytow nad woda Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiełb Napisano 10 Września 2011 Share Napisano 10 Września 2011 jest ktos zainteresowany kupnem karasia na zywca ?? ja jestem zainteresowany po ile masz???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 13 Września 2011 Share Napisano 13 Września 2011 Próbowaliście może łowić na pęczak na Pilcach? Jeśli tak to czy barwiliście go i dodawaliście jakiś zapach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 13 Września 2011 Share Napisano 13 Września 2011 Pilczyk, baaardzo dawno temu na stawie numer 7 gdzie wpływała rzeczka, na dużym gruncie, na pęczak brały ładne płocie pęczak bez żadnych dodatków gotowany kilka godzin przed łowieniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salmiak Napisano 13 Września 2011 Share Napisano 13 Września 2011 Zgadzam się z technopsem, staw 7 spora płoć, właśnie na pęcak. Próbuj także na stawie nr 8, tam też warto spróbować z pęcakiem. Ale jeżeli mogę coś polecić to... raczej na jesień nie próbuj roślinne, woda jest coraz bardziej zimniejsza i raczej tutaj przynęty zwierzęce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 14 Września 2011 Share Napisano 14 Września 2011 technops, Salmiak, dzięki koledzy za info i rady, Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Venom666 Napisano 16 Września 2011 Share Napisano 16 Września 2011 ja przez 2 dni zlapalem 4 szczupaki najwiekszy 65 cm a najmniejszy 42 ;Dłowiska nie zdradze a co do żywca mam 200 sztuk po 30 gr sa w oczku za domem i czuja sie swietnie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salmiak Napisano 16 Września 2011 Share Napisano 16 Września 2011 venom666 dawaj fotki... pochwal się szczupaczkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Venom666 Napisano 18 Września 2011 Share Napisano 18 Września 2011 ja zdjec nie robie bo mi nie potrzebne .. kilku kolegow jest swiadkami i to mi wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 18 Września 2011 Share Napisano 18 Września 2011 Venom666, w takim razie nie pisz o swoich okazach bo uważam, że ścieminiasz gościu, świadkowie to na weselu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 18 Września 2011 Share Napisano 18 Września 2011 Byłem ostanio na Dzbanowskiej, ogólnie lipa, same leszcze takie ok 30 cm. Syf nad wodą, żę szok, zauważyłem, że na Dzbanowską przyjechało dwóch gównioarzy seiczento czerwonym, zostawili pudełka po robakach, opakowania po czipsach, jeśli jeszcze raz przyjadą, a trafią na mnie to maja prze...pier....dolo...ne.....kanalje, a może syfiarze odezwijcie się do mnie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Venom666 Napisano 19 Września 2011 Share Napisano 19 Września 2011 Pilczyk znasz pewnie pilce jak ja LUBIN;D chlopie pewnie gowno w reke lapiesz... i mowisz ze na pilcach nie ma ryby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salmiak Napisano 19 Września 2011 Share Napisano 19 Września 2011 Venom666 zbastuj trochę. Nikt nikomu nie będzie w siatkę zaglądał, ale na forum przyjęło się że raczej jak ktoś ma dobry efekt to i fotę pokaże. Pilczyk ma rację wtym roku na Pilcach jest słabo potwierdzę to. Fakt duży kleń, spory leszcz w tym roku był, ale o szczupaku zapomnieli najlepsi spinningiści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 19 Września 2011 Share Napisano 19 Września 2011 I moje zdanie jest podobne co kolegów, w tym roku jakaś lipa z drapieżnikiem. Przesiaduję trochę na Pilcach (2 lub 3 razy w tygodniu) i widzę jakie ludziska mają efekty. Owszem szczupaczek się trafi, ale 4szt, to juz coś. Nikt nie twierdzi że to niemożliwe, bo w zeszłym roku sam wyciągnąłem kilkanaście sztuk przez sezon (z czego 95% pływa dalej - no przynajmniej pływała ), ale foto by się przydało. A teraz coś zupełnie z innej beczki ( a raczej łowiska), znajomy w piątek wyciągnął na jeziorze nyskim szczupala 11 kg, patrząc na foto w komórce oceniam go na 110 - 120cm. Fotki nie mam, bo to nie ja go złowiłem, ale jest kilka osób które go widziało. Musicie mi uwierzyć na słowo "pisane" Pozdro dla pilcomaniaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 20 Września 2011 Share Napisano 20 Września 2011 Venom666, no to że na Pilcach jest coraz gorzej z ryba to nie tylko moje zdanie. Nieraz nie powiem cos ładnego złowię, ale zdarza się to coraz gorzej. I nie denerwuj się chłopie, znam bardzo dobrze Lubin i Pilce też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 20 Września 2011 Share Napisano 20 Września 2011 Venom666, a tak na marginesie coś ci się nie podoba Lubin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aregmax Napisano 20 Września 2011 Share Napisano 20 Września 2011 W niedziele byłem po południu na spinie - poza okonkiem nic - stawy 5-7. Wynik potwierdza posty powyżej . Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 21 Września 2011 Share Napisano 21 Września 2011 Ja byłem wczoraj po pracy. Na miejscu zameldowałem się o 17.00 i znowu dylemat łowić na DS czy spin. Wybrałem DS, po 40 minutach bez brań, odkładam DS i wyciągam spin. Trzeci rzut i ........... cholerny zaczep i strata wobka za 30 zeta Powrót do metody DS, obok facet ma lekki usmieszek, pewnie sam bym miał. Posiedziałem jeszcze 30 minut i zwinołem się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blizzardmen Napisano 21 Września 2011 Share Napisano 21 Września 2011 Siemanko, tu macie zdjęcie szczupłego którego VENOM666 złapał (ten miał chyba 49cm). Tylko jedno zrobiłem i miarki nie było więc buta przystawiłem... (nr buta 46) http://imageshack.us/photo/my-images/585/20110914529.jpg/ pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 21 Września 2011 Share Napisano 21 Września 2011 Bardzo ładny szczupaczek - gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johny476 Napisano 21 Września 2011 Share Napisano 21 Września 2011 witam witam i o połów pytam z racji tego ze nie byłem w tym roku na pilcach chciałbym sie zapytac was o moj ulubiony staw nr 1 czy złowił ktos z was tam jakis okaz w tym roku? w ogole co udało wam sie tam złowic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 21 Września 2011 Share Napisano 21 Września 2011 johny476, ja jeżdżę na dalsze stawy gdzie mniej ludzi. Choć z tym "mniej" różnie bywa. Białoryb w tym roku w miarę dobrze żerował (oczywiście mam tu na myśli leszcze do 40cm ) większe sztuki to rzadkość, a na drapieżnika się nie nastawiałem w tym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 22 Września 2011 Share Napisano 22 Września 2011 Venom666, nieraz faktycznie łapię gówna ale zawsze je wypuszczam do wody, a już na pewno nie robię zdjęć tak jak ty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi