Blizzardmen Napisano 22 Września 2011 Share Napisano 22 Września 2011 Pilczyk Chciałeś zdjęcie to masz... Nic dodać, nic ująć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dobekfooto Napisano 23 Września 2011 Share Napisano 23 Września 2011 Na Pilcach coś się ruszyło. Dwa ostatni wypadziki - trzy brania. Dwa zmarnowane ale jeden szczupły na brzegu - 62 centymeter Żywiec: kiełb, karaś, płoć - czyli bierze na wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 23 Września 2011 Share Napisano 23 Września 2011 dobekfooto, gratulacje. Powiedz jak łowisz, na spławik (bojkę), czy kładziesz żywca na grunt? Powiedzcie koledzy czy w sklepach wędkarskich w okolicy Pilc mozna dostać kiełbia lub płoć? Czy w Kamieńcu może są? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dobekfooto Napisano 23 Września 2011 Share Napisano 23 Września 2011 Splawiczek, splawiczek. Na poprzedniej zasiadce mielismy 6 wedek na grunt rzuconych z trupkiem i nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 23 Września 2011 Share Napisano 23 Września 2011 dobekfooto, dzięki kolego za info, pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dobekfooto Napisano 23 Września 2011 Share Napisano 23 Września 2011 Staram sie na biezaco zdawac relacje Trzeba wykorzystywac internet w dobry sposob. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 25 Września 2011 Share Napisano 25 Września 2011 Koledzy ponawiam pytanie, czy w Kamieńcu można dostać żywca, głównie chodzi mi o płoć i kiełbia? Pozdrawiam wszystkich pilcomaniaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aregmax Napisano 25 Września 2011 Share Napisano 25 Września 2011 Był dostępny karaś, nie wiem czy jeszcze jest, przypominam sobie jak mi sprzedawczyni mówiła, że brali na Kozielno. Obstawiałbym, że tylko ten żywiec, innych nie. Zapytam jak będę ale na razie nie wiem kiedy będę tamtędy przejeżdżał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobikp Napisano 29 Września 2011 Share Napisano 29 Września 2011 na pilcach siedziałem w niedziele 6 sztuk dwa okonie, płoć, krasnopiórka,sandacz,leszcz tylko na spławik(odległościówka) z gruntu dwa uderzenia ale nic a połow wypuszczony małe wszystko dziś jadę zobaczę na bartniki lub topole i w niedziele na pilce dam znać so i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobikp Napisano 29 Września 2011 Share Napisano 29 Września 2011 a szczupak gania po wodzie ponoć tylko na karasia idzie go dorwać , chociaż mój tata złowił szczupaka na spining na gume 55cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smołki Napisano 1 Października 2011 Share Napisano 1 Października 2011 Witam kolegów po kiju Mam pytanie odnośnie stawu nr2 jaka ryba dominuje? .Jakieś sprawdzone miejscówki? Dzieki i pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 2 Października 2011 Share Napisano 2 Października 2011 Witam koleżanki i kolegów, jak tam po weekendzie na Pilcach? czy zda ktoś relację? W tak piękną pogodę pewnie znowu zjechała się kupa imprezowiczów i śmieciarzy. Pozdrawiam prawdziwych Pilcomaniaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aregmax Napisano 2 Października 2011 Share Napisano 2 Października 2011 Bylem i zaliczyłem kichę, moje miejscówki była zajęte, wiadomo, niedziela i nie wiem dlaczego pojechałem na cmentarny gdzie kiedyś zaliczyłem kichę i dziś ją powtórzyłem. U paru dookoła tez nie było widać za bardzo ruchu. W tygodniu przy krótkim wypadzie miałem parę płotek i małego sandacza. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 2 Października 2011 Share Napisano 2 Października 2011 Pilczyk, u mnie podobnie co u kolegi aregmax, właściwie na ryby pojechałem już bez większego przekonania. Wczoraj w nocy wróciłem z zawodów z synem i dzisiaj na wpół przytomny pojechałem na rybki. Z białej rybki trafiły się tradycyjnie płotki - dłoniaki. Z drapieżnika - nic, nie licząc 3 okonków wielkości podobnych co złowione płocie. Po 5 godzinach totalnej klapy zwinąłem się. Za to pogoda super. Oprócz pogody dopisali również ludzie - na piątce (zawsze dość mało obleganej) naliczyłem 5 ekip, w tym ekipę pływającą pontonem. smołki, ogólnie na pilcach dominującą rybą jest płoć i leszcz niewielkich wymiarów (płotki wielkości do 15cm i leszczyki takie do 35cm). Na każdym zbiorniku są też miejsca gdzie gromadzi się również okoń - ale taki do 15cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aregmax Napisano 2 Października 2011 Share Napisano 2 Października 2011 Było trochę ludzi na Pilcach za drapieżnikiem, na dwójce były dziś nawet dwa pontony. Pogoda robi swoje. Dawno nie było takiej końcówki września i startu października. Znajomy w tygodniu zahaczył szczupaka przed 60cm. Więc komuś coś tam co jakiś czas się trafi ale po opowiadaniach i postach to raczej bieda w tym półroczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smołki Napisano 3 Października 2011 Share Napisano 3 Października 2011 witam!niedzielna wyprawa od 6 do 10 przyniosła kolejne rozczarowanie malutki szczupaczek na 2 stawie i koniec klapa nie wiem co myslec o naszym ukochanym łowisku. Nie zapeszam ale zanosi sie na najgorszy sezon w moim zycu pozdrawiam kolegów po kiju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smołki Napisano 3 Października 2011 Share Napisano 3 Października 2011 Jareksm2 dzieki za info .pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aregmax Napisano 3 Października 2011 Share Napisano 3 Października 2011 Jak to co myśleć, powoli trzeba będzie być niedzielnym wędkarzem i łapać na prywatnych żeby rybę zobaczyć bo tak się dba o wody w związku że hej zero atrakcji ale przynajmniej dzieciaki będą miały zabawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smołki Napisano 5 Października 2011 Share Napisano 5 Października 2011 w Polsce jest ponad 1,5 miliona wedkarzy * 200 zl (średnio) co nam daje .........szkoda pisać. Komercja!!!!nigdy!!!ktoś mi powie o co w tym wszystkim chodzi? pewien straznik pzw podpowiedział mi co bym zawsze wpisywał w rejestr wymyślone nawet ryby .W ten oto sposób pzw większą kwote pzeznaczy na zarybianie naszych wód. Tylko dlaczego trzeba posuwać do oszustwa zeby w naszych zbiornikach zaczeło cos pływać! Jednostka moze nic! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 5 Października 2011 Share Napisano 5 Października 2011 smołki, często jeździsz na Pilce? Za jaką rybą biegasz?? drapieżnik czy białoryb? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salmiak Napisano 5 Października 2011 Share Napisano 5 Października 2011 Witaj Jarku. gryzie coś na Pilcach ? Jak szczupaki na weekend połowili ? Słyszałem że ludzi było od zasr.... Ja nie byłem, uważam że zdecydowanie za ciepło było na zębatego. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 5 Października 2011 Share Napisano 5 Października 2011 Hejka Salmiak, Szczerze ci powiem, że w tym roku jeszcze solidnej zasiadki na drapieżnika nie zrobiłem. Znajomy zaszczepił mnie nieco metodą odległościową i DS i tak sezon praktycznie zleciał. A o bieganiu ze spinem już nawet nie wspomnę. Tak więc efektów nie miałem do tej pory, bo i nie biegałam specjalnie za zębatym. Jednak w weekend planuję już coś zadziałać. Zastanawiam się nad stawem nr 13 - jest tam trochę głębszej wody, choć na 8 facet wyciągnął jakieś 3 tygodnie temu ładnego sandała (widziałem foto w komórce). Ale 8 jest tak oblegana że masakra nawet w tygodniu ciężko uświadczyć miejsca. W sezonie udało mi się spotkać z kol. Pilczykiem (pozdro ), a tak to łowię w stałym miejscu. Zapewne pamiętasz. Choć drapieżników tam w tym roku nie widziałem - w zeszłym widać było żerowanie, teraz zero. Pozdro. Acha, mam zamiar zacząć od następnego sezonu przygodę z muchówka (już na poważnie), może wrzuciłbyś koledze na PW specyfikacje w miarę taniego sprzętu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smołki Napisano 5 Października 2011 Share Napisano 5 Października 2011 często gęsto Mam kadecika w cabrio pewniie gdzieś go w krzakach widziałeś , a co do łowów to spin i jeszcze raz spin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salmiak Napisano 5 Października 2011 Share Napisano 5 Października 2011 kolego SMOŁKI na pewno się spotkaliśmy nie raz (mijanka) ale nie było okazji pogadać. Ja jestem częstym bywalcem ze spinnem na Pilcach. Jak będzie okazja się spotkać to jakiś temat zahaczymy i pogadamy. Do zoba... być może już w ten weekedn. ps a jak wyniki ze spinnem w tym roku na Pilcach ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smołki Napisano 5 Października 2011 Share Napisano 5 Października 2011 Co do wynikow ze spinem, to powiem szczerze, że tragedia Moja żona proponuje bym zmienił hobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi