Skocz do zawartości
tokarex pontony

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

No miejmy nadzieję, że to prawda. Wkońcu to żwirownia i faktycznie może występować produkt uboczny w postaci niekontrolowanych wód. Ale trzeba być czujnym i wszystkie nieprawidłowości zgłaszać. Brawo dla czujnych kolegówtrebor123, aregmax, Pozdrawiam i życzę wszystkim prawdziwym wędkarzom w w 2014 roku połamania kija :).

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Witam panie Józefie pogoda dopisuje wiec można coś pospinningować, i widać efekty są. Myślę ze pan tak jak ja teraz czeka na otwarcie sezonu pstrągowego pytanie tylko czy pogoda dopisze. Pozdrawiam.

• 5 weeks later...
Napisano

Trzeba docenić robotę. Ale niektóre kładki mają słupki posadowione na środku strumienia (przepływu) i w przypadku większej wody niosącej gałęzie i inne śmieci stworzą swoistą tamę, a w konsekwencji cała kładka może popłynąć. Obym się mylił.

• 3 weeks later...
Napisano

Witam Panowie, co na Pilcach słychać? Mam zamiar się wybrać pierwszy raz w tym roku. Biała ryba bierze? Ludzi dużo? Karpiarze jacyś siedzą?

• 2 months later...
  • 3 weeks later...
Napisano

Witam, chciałem podzielić się informacją. Znajomi siedzą na jedynce od niedzieli, złowili jednego lina 35 cm i okonia 32 cm, ogólnie lipa, bierze sama drobnica, a teraz dzwoniłem do nich i powiedzieli, że deszcz leje jak diabli. Będą siedzieć do przyszłej niedzieli. Jak u Was efekty na Pilcach? Pozdrawiam.

Napisano

Godzine temu wróciłem z Dzbanowskiego cały zlany na maxa ! jak przyjechałem była fajna pogoda wiaterek pochmurno zwiastowało brania a ty lipa ani brania. Zaczeło lac i dalej lipa dopiero pojechalismy na duzy cypel i kumpel wyczail miejsce z okoniami on 3 złowił ja tylko 3 brania. Cali mokrzy zwinelismy sie do chaty. Pilczyk jedynka przełowiona na maksa jest.

Napisano

suhhar, dzięki za info, przekaże znajomym żeby zmienili miejsce. Co do Dzbanowskiej to nie dziwię się, że kiepsko z rybami. Od 3 lat nie złowiłem tam żadnego leszcza, w ogóle nie złowiłem tam od dawna porządnej ryby. Miejscowi mówią, że Dzbanowska jest przełowiona z białej ryby, a zostały nieliczne drapieżniki no i chyba jest trochę suma i podejrzewam, że to on jest sprawcą wytrzebienia białej ryby.

Napisano

A jak tam z zielskiem? Ostatnio jak byłem - to jakaś masakra 1,3 oraz dzbanowski zarośnięte niczym łąka. Jest coraz gorzej czy jakaś poprawa? Praktycznie zaczyna brakować miejsc do lowienia. 2 lata wczesniej można bylo tam wędkować a teraz lipa.

Napisano

jareksm2, potwierdzam, że Dzbanowska zarośnięta, praktycznie przy każdym zdejmowaniu zestawu ciągnie się jakieś wodorosty. Również zauważyłem, że robią się coraz bardziej ciasne miejscówki, a inne to już dawno pozarastały trzciną i trawą.

Napisano

notak jest na dzbanowskim wszedzie trawy ale nie ma jej po drugiej stronie tam gdzie nie mozna wejsc bo ochrona goni. A z drugiej strony powiem wam miejscowki fajne wiem bo plywalem tam pontonem.

Napisano

Witam Panowie. Chciałem się pochwalić dwoma ładnymi karpikami jakie udało mi się złowić wiosną tego roku na Pilcach :) Pierwszy 7,60 kg, drugi 12,70 kg, oba w dobrej kondycji wróciły do wody.

6a6ab3868bcb.jpg

0448f5784818.jpg

• 2 weeks later...
Napisano

Koledzy jak sutuacja z rybkami na stawach niżej niż 3jka. Chce jutro wpasc z teściem rekreacyjnie polapac i mieć jako taki rekonesans :)

Napisano

LeChifre, i co byłeś? jakie wyniki? Ja ostatnio słabiutko. Czekam aż na mojej miejscówce znowu pojawi się ładna płoć. Póki co "ucho".

Napisano

Jarek 3 linki takie do 1kg i od groma leszczy 25cm plus spięty w nocy jakis drapieżnik :) ogólnie wypad udany lecz zakaz wjazdu samochodem od strony kamieńca 1 drogą lecz na 2 juz niema zakazu ;)