LeChifre Napisano 15 Lipca 2014 Share Napisano 15 Lipca 2014 Zaraz za mostem na nysie kłodzkiej od strony kamieńca jest zjazd na pilce w prawo i tam jest postawiony znak zakaz wjazdu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 15 Lipca 2014 Share Napisano 15 Lipca 2014 To droga "od dębów". Na drodze tej był wcześniej znak zakaz ruchu - obszar leśny ale tuz przy stawach, żeby ludziska nie wjeżdżali w las. A teraz jest przy wjeździe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeChifre Napisano 15 Lipca 2014 Share Napisano 15 Lipca 2014 Tak jarek teraz jest przy samym wjezdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 16 Lipca 2014 Share Napisano 16 Lipca 2014 Ma ktoś jakieś info czy na cmentar.nym ktoś łowi? Czy są fajne miejscówki? Pozdrawiam z Chorwacji, nie łowie tam ryb, inni łowią ale największe mają 15 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeChifre Napisano 16 Lipca 2014 Share Napisano 16 Lipca 2014 Pilczyk Zgadaj sie z kimś kto ma kuter i wypłyń w morze na coś okazałego ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacko013 Napisano 24 Lipca 2014 Share Napisano 24 Lipca 2014 Zaraz za mostem na nysie kłodzkiej od strony kamieńca jest zjazd na pilce w prawo i tam jest postawiony znak zakaz wjazdu Witam, Mam pytanie czy idąc za mostem w prawo przez ten las dochodząc do stawu nie wiem jaki jest jego numer. Warto się tam rozłożyć i troszkę powędkować ? na jaką rybę się tam nastawić, łapać na grunt czy na spławik? Mam zamiar tam pojechać na tydzień i nie wiem czy to dobry pomysł. Chciałbym aby mi ktoś doradził. Proszę o pomoc Czy może na inny staw dojosć ? Dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 24 Lipca 2014 Share Napisano 24 Lipca 2014 jacko013, możesz dojść do dwóch stawów, pierwszy bliżej drogi gruntowej w kształcie prostokąta bez dopływu i odpływu oraz dalszy w kształcie nieregularnym z odpływem wody. Ogólnie polecam ten staw z odpływem (zerknij na mapę w google). po pierwsze - większy, po drugie - bardziej urozmaicone dno i brzegi itd. itd. Staw prostokątny bez dopływu nigdy nie przyniósł mi szczęścia, jakieś tam drobne leszczyki, może linek - nic nadzwyczajnego. Ukształtowanie dna - prosty blat i do tego silnie zarośnięty. Natomiast staw z odpływem (chyba 13), napotkasz więcej ryb. Ale bez szału. Żeby dobrze połowić trzeba wiedzieć gdzie, trafić w dobry czas zerowania no dużo dużo szczęścia. Może trafisz zębatego lub ładnego karpia. Połamania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacko013 Napisano 24 Lipca 2014 Share Napisano 24 Lipca 2014 jacko013, możesz dojść do dwóch stawów, pierwszy bliżej drogi gruntowej w kształcie prostokąta bez dopływu i odpływu oraz dalszy w kształcie nieregularnym z odpływem wody. Ogólnie polecam ten staw z odpływem (zerknij na mapę w google). po pierwsze - większy, po drugie - bardziej urozmaicone dno i brzegi itd. itd. Staw prostokątny bez dopływu nigdy nie przyniósł mi szczęścia, jakieś tam drobne leszczyki, może linek - nic nadzwyczajnego. Ukształtowanie dna - prosty blat i do tego silnie zarośnięty. Natomiast staw z odpływem (chyba 13), napotkasz więcej ryb. Ale bez szału. Żeby dobrze połowić trzeba wiedzieć gdzie, trafić w dobry czas zerowania no dużo dużo szczęścia. Może trafisz zębatego lub ładnego karpia.Połamania. dzięki za odpowiedź, a na co lepiej na spławik czy z gruntu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeChifre Napisano 24 Lipca 2014 Share Napisano 24 Lipca 2014 na 13tce jarek niema szału?? ;D jest pewne miejsce w ktorym jak nie złapie czegos powyzej 1kg to cud o tym miejscu wiedza moze z 4 osoby:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aregmax Napisano 25 Lipca 2014 Share Napisano 25 Lipca 2014 LeChifre, to bardzo dobrze ze tylko 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeChifre Napisano 25 Lipca 2014 Share Napisano 25 Lipca 2014 I to jak wczoraj kilka godzin i leszczyk 52cm i linek 40 cm :)plus kilkanascie drobiazgów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grand Napisano 25 Lipca 2014 Share Napisano 25 Lipca 2014 Panowie, skoro już jesteśmy przy 13, byłem tam w maju. Oplynalem dokładnie echosonda te dwie mniejsze części. Byłem zaskoczony, bo staw jest głęboki, do 4,7 m. Jednak dno jest płaskie jak stół, do tego strasznie zamulone. Jedynie tam gdzie wpływa rzeczka jest trochę plycej. Czy kolega LeChifre może coś powiedzieć o dnie na trzeciej, największej części? Też ma kształt wanny jak dwie pozostałe? Dodam, żeby rozwiać domysły, że te dwa karpie, których zdjęcia wrzuciłem parę postów wcześniej, nie pochodzą z 13. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grand Napisano 25 Lipca 2014 Share Napisano 25 Lipca 2014 Panowie, skoro już jesteśmy przy 13, byłem tam w maju. Oplynalem dokładnie echosonda te dwie mniejsze części. Byłem zaskoczony, bo staw jest głęboki, do 4,7 m. Jednak dno jest płaskie jak stół, do tego strasznie zamulone. Jedynie tam gdzie wpływa rzeczka jest trochę plycej. Czy kolega LeChifre może coś powiedzieć o dnie na trzeciej, największej części? Też ma kształt wanny jak dwie pozostałe? Dodam, żeby rozwiać domysły, że te dwa karpie, których zdjęcia wrzuciłem parę postów wcześniej, nie pochodzą z 13. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 25 Lipca 2014 Share Napisano 25 Lipca 2014 no musicie byc wytrzymali w tamtym roku to konskie muchy tam żyć nie dawały i komary, tam dla mnie to straszna dzungla sie zrobiła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeChifre Napisano 25 Lipca 2014 Share Napisano 25 Lipca 2014 Grand ta 13 z odpływem ma kształt leja czyli najgłebiej jest na środku a co do komarów i much suhhar powiem ci ze jest znośnie czyli jeden dwa 3 czasami w nocy natomiast nic:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 26 Lipca 2014 Share Napisano 26 Lipca 2014 na 13tce jarek niema szału?? ;D jest pewne miejsce w ktorym jak nie złapie czegos powyzej 1kg to cud o tym miejscu wiedza moze z 4 osoby:) z całym szacunkiem, ale jeśli uważasz za dobry wynik złowienie 2 lub co według mnie niemożliwe - 5 leszczy nawet granicach 50cm to chyba "dobre łowisko" oceniamy zupełnie różnie. Te osobniki powyżej 50cm - owszem są bo sam takiego złowiłem na trójce, ale to ostatnie jakie się uchowały. A wynika to z presji na ten akwen. Przelicz ile osób łowi dziennie na jednym stawie - a stawy do dużych nie należą. Więc pozostają widoki, drobna płoć linek trochę zębatego - ale dla mnie bez szału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeChifre Napisano 26 Lipca 2014 Share Napisano 26 Lipca 2014 Jarek 13tka dla mnie to piękny akwen zawsze coś godnego uwagi tam złapie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grand Napisano 27 Lipca 2014 Share Napisano 27 Lipca 2014 Na Pilcach praktycznie na każdym stawie są duże leszcze, ale trudno je złowić. Latem bez systematycznego nęcenia jest to prawie nie możliwe. W zeszłym roku podczas karpiowej zasiadki udało mi się złapać leszcza 57 cm i jest to jak narazie mój rekord na Pilcach. Wiem jednak, że na stawie nr 1 złapano leszcza 70 cm, widzialem zdjecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martini Napisano 27 Lipca 2014 Share Napisano 27 Lipca 2014 Witam, najświeższe informacje z 13tki Byliśmy dzisiaj z ojcem na nocce sobota/niedziela. Łowiliśmy na spławik i z gruntu. Spławik - kilka małych okoni i jeden miarowy ok 25cm - wszystkie wróciły do wody oraz wzdręgi wielkości pudełka od zapałek j/w Z gruntu trochę moczarki i miarowa wzdręga która rano powędrowała na żywca i uciekła w krzaki. Nad wodą w nocy cicho i dość spokojnie - prawie jak nie na Pilcach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacko013 Napisano 15 Sierpnia 2014 Share Napisano 15 Sierpnia 2014 Witam, byłem na 13 - w parę godzin z 30 leszczy ale wszystkie malutkie i na spławik, następnego dnia przyszedłem na spining i dwa szczupaki jeden 15 cm drugi 41 ... wszystko wróciło do wody ... szału nie było ale zabawa przednia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom92 Napisano 15 Sierpnia 2014 Share Napisano 15 Sierpnia 2014 Witam, byłem na 13 - w parę godzin z 30 leszczy ale wszystkie malutkie i na spławik, następnego dnia przyszedłem na spining i dwa szczupaki jeden 15 cm drugi 41 ... wszystko wróciło do wody ... szału nie było ale zabawa przednia Jak na pilce to i tak szał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 6 Września 2014 Share Napisano 6 Września 2014 Co tu taka cisza w temacie? Chyba wszyscy siedzą nad wodą. Ja po 2 tygodniach przerwy wakacyjnej odwiedziłem pilce na godzinkę i ....... przywitał mnie piękny lazurowy kolor wody. No może nie lazurowy ale zielony z intensywnym "zapachem" . Ledwo zarzuciłem DS i zaczęło grzmieć. Po 3 minutach przywalił ładny kleń - ok 35cm, powalczył, powalczył, narobił bałaganu na łowisko i ostatecznie wylądował na brzegu, po czym wrócił do wody. Na tym brania się skończyły - przepłoszone ryby w odległości 15 metrów. Ludzi sporo, śmieci i syfu tradycyjnie - więcej, woda wysoka, zielona i "pachnąca". A u Was co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gonso1000 Napisano 14 Września 2014 Share Napisano 14 Września 2014 Hej koledzy wedkarze. Gdzie i na ktorym stawie mozna polapac ladnych okoni na zywczyka. Bylem tylko raz na pilcach i nie wiedzialem na jaki staw sie zdecydowac gdyz jest ich troche. A slyszalem ze okonie w tych wodach sa naprawde spore. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom92 Napisano 14 Września 2014 Share Napisano 14 Września 2014 Jeśli chodzi ci o dużą ilość okoni do 30 cm to na stawie nr13 można połapać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gonso1000 Napisano 14 Września 2014 Share Napisano 14 Września 2014 venom92 dziekuje Ci za informacje. Napewno sie wybiore. A slyszalem tez ze na dzbanowskim mozna polapac spore okonie. Wiesz cos moze o tym stawie? Od ktorej strony sa jakies dobre miejsca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi