Józef Wyspiańsk Napisano 27 Listopada 2014 Share Napisano 27 Listopada 2014 Lepiej późno niż wcale. Dobrze że te zmiany idą w dobrą stronę. Zmiana też będzie w ilości zabieranych pstrągów było trzy a będzie wolno zabrać dwa, aczkolwiek złowienie jednego miarowego na naszych wodach czasami jest cudem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 28 Listopada 2014 Share Napisano 28 Listopada 2014 Nie rozumiem dlaczego straż wędkarska nie interesuje się zbiornikiem Cmentarnym? Dlatego, że jest zbiornikiem górskim? I dlatego mozna tam uprawiać wolnąamerykankę? Druga sprawa to w moim kole, w którym podlegam pod okręg legnicki nie mamy wyboru i jesteśmy zmuszeni do wykupywania wód górskich, paranoja. Cmentarny to chyba woda Skarbu Państwa tak jak Dzbanowski więc dlaczego nie ma tam kontroli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Józef Wyspiańsk Napisano 29 Listopada 2014 Share Napisano 29 Listopada 2014 Kolego Pilczyk od przyszłego roku jak juz wspominałem staw cmentarny będzie wodą górską więc nie będzie łowienia na robaka i żywca itd. a kontrolę straży na pewno będą. Jeszcze chciałem poinformować wędkarzy z naszego Okręgu Wałbrzyskiego że do 2017r został zniesiony limit oraz okres ochronny na bolenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rush111 Napisano 30 Listopada 2014 Share Napisano 30 Listopada 2014 Jeszcze chciałem poinformować wędkarzy z naszego Okręgu Wałbrzyskiego że do 2017r został zniesiony limit oraz okres ochronny na bolenia. Na jakich wodach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 30 Listopada 2014 Share Napisano 30 Listopada 2014 Józef Wyspiańsk, mam do kolegi pytanie, czy Cmentarny i Żwirownia Dzbanowska w 2015 roku będą nadal wodami Skarbu Państwa czy może juz będą podlegać pod PZW? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Józef Wyspiańsk Napisano 30 Listopada 2014 Share Napisano 30 Listopada 2014 Jeszcze chciałem poinformować wędkarzy z naszego Okręgu Wałbrzyskiego że do 2017r został zniesiony limit oraz okres ochronny na bolenia. Na jakich wodach ?[/quot pewnie tam gdzie jest tego bolenia najwięcej czyli kozielno,topola i rzeka Nysa,ale podejrzewam że będzie wprowadzony na cały okręg Wałbrzyski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Józef Wyspiańsk Napisano 30 Listopada 2014 Share Napisano 30 Listopada 2014 Józef Wyspiańsk, mam do kolegi pytanie, czy Cmentarny i Żwirownia Dzbanowska w 2015 roku będą nadal wodami Skarbu Państwa czy może juz będą podlegać pod PZW? Pozdrawiam. na pewno cmęntarny będzie woda pzw jako woda górska,na razie dzbanowskiego nie ruszają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 30 Listopada 2014 Share Napisano 30 Listopada 2014 Józef Wyspiańsk, no to szkoda, że Dzbanowskiego nie ruszają. To przepiękny zbiornik i gdyby był pod zarządem PZW to pewnie mniej wędkarzy by na nim łowiło no i pewnie byłby w harmonogramie zarybień. Ma kolega jakieś informace co do żwirowni dzbanowskiej w jajbliższym czasie, co planują z niz zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 30 Listopada 2014 Share Napisano 30 Listopada 2014 A co z kopalnianym ? tez fajny zbiornik kto pływał na nim ten wie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dobekfooto Napisano 30 Listopada 2014 Share Napisano 30 Listopada 2014 Józef Wyspiańsk, no to szkoda, że Dzbanowskiego nie ruszają. To przepiękny zbiornik i gdyby był pod zarządem PZW to pewnie mniej wędkarzy by na nim łowiło no i pewnie byłby w harmonogramie zarybień. Dzbanowski sobie bardzo dobrze bez tych dwóch zarybieniowych ton karpia poradzi Chociaż może w tym przypadku PZW wzniosłoby się na wyżyny swojego intelektu i zarybiło drapieżnikiem? Kto wie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Józef Wyspiańsk Napisano 1 Grudnia 2014 Share Napisano 1 Grudnia 2014 Józef Wyspiańsk, no to szkoda, że Dzbanowskiego nie ruszają. To przepiękny zbiornik i gdyby był pod zarządem PZW to pewnie mniej wędkarzy by na nim łowiło no i pewnie byłby w harmonogramie zarybień. Ma kolega jakieś informace co do żwirowni dzbanowskiej w jajbliższym czasie, co planują z niz zrobić? dzwoniłem do okręgu w sprawie Dzbanowskiego i zainteresowanie z ich strony jest tak że jestem dobrej myśli że i ten staw w niedługim czasie będzie PZW . może mi ktoś podesłać mapke pilc z dzbanowskim stawem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trebor123 Napisano 8 Grudnia 2014 Share Napisano 8 Grudnia 2014 Witam. Potwierdzam informację pana Józefa od 01.01.2015 staw tz. "CMENTARNY"staje się rzeką Nysa Kłodzka ( Kraina pstrąga i lipienia ) i zaczyna obowiązywać regulamin PZW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alaladin Napisano 27 Stycznia 2015 Share Napisano 27 Stycznia 2015 Chcecie wciągnięcia Dzbanowskiego pod PZW a nawet nie wiecie gdzie on się znajduje jeśli potrzebujecie mapek. Tak jak ktoś napisał, doskonale sobie radzi bez zarybień śmierdzącym karpiem. Nie są tam organizowane żadne zawody, staw jest czysty jak zakładowy, smieci też jest niewiele w porównaniu do innych stawów, a kontrole PSR i SSR są częste. Prócz kilku spinningistów, spławikowców i sumiarzy z bańkami niewiele osób tam wędkuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 27 Stycznia 2015 Share Napisano 27 Stycznia 2015 alaladin, jeśli pada słowo ze bierze na dzbanowskim sum to uwierz mi nie ma gdzie sie wbic chocby w jedna miejscowke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alaladin Napisano 28 Stycznia 2015 Share Napisano 28 Stycznia 2015 Miejscówek jest tam sporo, wiecej niż na innych stawach. Staw typowo dziki z przewagą drapieznika. W miesiącach letnich zarośniety bardziej niż nr 2. Po co tam PZW ... ? Tak bardzo p o trzebne są Wam te karpie z pleśniawą...? Na zarybienia innym gatunkiem nie ma co liczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trebor123 Napisano 23 Lutego 2015 Share Napisano 23 Lutego 2015 - Uchwała 8/2015 (z dn. 11.02.2015 r.) § 1 - Wprowadza się wymiar ochronny dla amura na wszystkich wodach użytkowanych przez Okręg PZW w Wałbrzychu do 45 cm i powyżej 80 cm (włącznie) oraz limit 1 szt.w ciągu doby. Zapis nie dotyczy wód wchodzących w skład tzw. obwodów rybackich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grand Napisano 24 Lutego 2015 Share Napisano 24 Lutego 2015 Witam Panowie, wiecie może czy stawy na Pilcach już odmarzły? Ktoś coś łapie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trebor123 Napisano 24 Lutego 2015 Share Napisano 24 Lutego 2015 Wszystkie stawy zamarznięte. Gdzie niegdzie przy odpływach jest otwarta woda. Jeszcze tydzień lub dwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grand Napisano 24 Lutego 2015 Share Napisano 24 Lutego 2015 A czy nocami są przymrozki? Bo w taką pogodę jak teraz jest to chyba szybko nie puści... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alaladin Napisano 25 Lutego 2015 Share Napisano 25 Lutego 2015 Pojedyńcze "jęzory" bez lodu i trochę przy brzegu odpuściło ;/ Pozatym lód gruby jak ch****a Wg mnie 2 tyg to minimum chyba że przyjdzie większy deszcz Do zobaczenia nad wodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trebor123 Napisano 25 Lutego 2015 Share Napisano 25 Lutego 2015 Za to na Bartnikach 1 już bez lodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alaladin Napisano 16 Marca 2015 Share Napisano 16 Marca 2015 Ktoś? Gdzieś? Coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FREEQ696 Napisano 16 Marca 2015 Share Napisano 16 Marca 2015 Byłem w Niedziele 8.03 Pilce wyglądają jak jedno ogromne wysypisko śmieci.... smutny widok.... wszędobylska działalność bobrów, siedzieliśmy na stawie nr 3, co do ryb to parę puknięć z gruntu i to wszystko. Jedyne co było piękne to pogoda Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grand Napisano 19 Marca 2015 Share Napisano 19 Marca 2015 Potwierdzam słowa kolegi wyżej. Ze śmieciami jest masakra. Najgorzej zaśmiecone są stawy przez które przepływa rzeczka z Ożarów czyli 8, 7, 5, 4 i 13. Sądząc po tym jakie są to śmieci (np. bombki z choinki, perfumy, opakowania po produktach spożywczych, doniczki itp itd) to wnioskuję, że w Ożarach kwitnie proceder wyrzucania śmieci do rzeki. Zamierzam nagłośnić jakoś sprawę, bo jest to po prostu degradacja środowiska naturalnego. Każdemu wędkarzowi polecam posprzątać stanowisko dookoła i zabrać tyle śmieci ile będzie możliwe - zawsze będzie czyściej, poza tym można surowy mandat zapłacić, regulamin mówi że stanowisko w promieniu 5 metrów musi być posprzątane, a straż jeździ praktycznie codziennie radzę wiec się stosować. Fajnie by było zorganizować jakąś grubszą akcję sprzątania, ale musiałoby się uzbierać z 20 osób i potrzebne są ciężarówki. Można też sprawę gdzieś zgłosić, być może to uczynię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abc Napisano 19 Marca 2015 Share Napisano 19 Marca 2015 Regulamin odnośnie sprzątania stanowiska działa w myśl zasady; dajcie mi człowieka a udowodnię mu winę. Proponuję regulamin, który byłby jeszcze skuteczniejszy np. wędkarz przechodzący w odległości 50 metrów od stanowiska musi je posprzątać. Oczywiście przejaskrawiam sytuację, jest to absurd tak jak jak sprzątanie po kimś jest to niesprawiedliwe, tak jak system który ten regulamin tworzył. grand, dowiedz się jakie koło opiekuje się danym stawem i zadzwoń do nich, z tego co wiem na wiosnę organizują takie sprzątanie i pewnie będziesz mógł do nich dołączyć i spędzić czas miło i pożytecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi