Kiełb Napisano 2 Października 2010 Share Napisano 2 Października 2010 Nie sądzę, wrocławiaki pragną ekologii opuszczając swoje miasto i na pewno zapinał na białej kozie, którą wcześniej wydoił Tylko nie wiem dlaczego się nabija z Suszki? No dobra szkoda czsu na pierdoły. Chodziło mi o rower jakbyś nie zrozumiał, potoczna nazwa używana przez miejscowych wędkarzy. Ale jak ma się "już" 39 lat, to można nie zrozumieć, bez urazy. Nie nabijam się z Suszki, tam jest Market Spożywczy. Mam newsa od miejscowych kolegów którzy byli na Kozielnie i trzepali ok. 5 rano niezłe sandacze. Trzepać to można dywan, a nie ryby. Ja dzisiaj złapałem trzy ładne płocie ok. 32cm, na stawie nr 10, na małe rosówki. Łapałem od godziny 5:00 do 9:00. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rolando22 Napisano 2 Października 2010 Share Napisano 2 Października 2010 Kolega Kiełbik przez NYSE wpław o 4 rano się przeprawia "Kozą":), Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 3 Października 2010 Share Napisano 3 Października 2010 Kiełb, Faktycznie w porównaniu do mnie to jesteś gówniarz i w dodatku bez kultury, bo nie szanujesz starszych, usiłujesz łapać tu mnie za słówka. To jest strona dla miłosników i sympatyków wędkarstwa. Siejesz tu dzieciaku ferment, więc albo zacznij pisać z kulturą albo odejdź stąd. Co do wieku i rozumu to w stosunku mam tego wszystkiego więcej i wieku i rozumu. Popraw się chłopie bo psujesz tu klimat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 3 Października 2010 Share Napisano 3 Października 2010 Panowie poproszę o spokój i większą kulturę wypowiedzi. Polecam przeczytać a później stosować w praktyce http://pl.wikipedia.org/wiki/Asertywno%C5%9B%C4%87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 3 Października 2010 Share Napisano 3 Października 2010 artech, Masz rację, zgadzam się z Tobą. Faktycznie za dużo nieprzyjemnych słów tu padło. Lecz to nie ja wywołałem tą nieprzyjemna rozmowę. Pozdrawiam kolegów wędkarzy łącznie z Kiełbiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 3 Października 2010 Share Napisano 3 Października 2010 Jak tam koledzy po dzisiejszym dniu? Piękna pogoga, brało coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 3 Października 2010 Share Napisano 3 Października 2010 Siemka no coś tam brało ale...TYLE WIARY DAWNO NIE WIDZIAŁEM !!! normalnie pielgrzymki, spiningisci chodzili w jedna i druga strone. Ja zlowilem 3 szczupaczki najwiekszy 52 cm i 2 okonie najwiekszy 30 cm. Inni spiningisci tez cos tam polapali ale na zywca NIC ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salmiak Napisano 4 Października 2010 Share Napisano 4 Października 2010 witaj suhhar. gratuluje. a pozostałe szczupaki ? o której godzinie były branka ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 4 Października 2010 Share Napisano 4 Października 2010 Salmiak male byly 25 cm i 35 brania byly po 11 a jak wyszlo slonce to 10 min byly branie za braniem tylko nie wszystko zaciąłem. Jutro jade na dzikowiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feeder2010 Napisano 6 Października 2010 Share Napisano 6 Października 2010 W dniu dzisiejszym zerowe efekty.Koledzy ze spinem takze z niczym wracali.Trudno powiedziec co sie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aregmax Napisano 6 Października 2010 Share Napisano 6 Października 2010 Ja dziś szczupak, niecałe 50 na spinning , właściwie ostatni rzut przed końcem mojego rzucania. Wcześniej duża cisza. Jeden kolega przy mnie dwie sztuki na żywca (jeden bez wymiaru, drugi chyba 50-pare). I wtedy żałowałem, że nie zorganizowałem żywca bo brania miał od razu jak przyszedł i myślałem że będzie miał małe eldorado. Potem okazało się że juz dalej cisza. Czyli jak pare godzin posiedzi lub polata to coś zahaczy ale brania według mnie chwilowo słabe. Staw 3. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 6 Października 2010 Share Napisano 6 Października 2010 aregmax, z tym żywcem różnie bywa, ja byłem w niedzielę.suhhar, ma rację na żywca ani dyga. Chociaż miejsce - pewniak. Nawet koleś z echo przepływał i mówił że ładne sztuki stoją - i co z tego????? nic. Podobnie z białą rybką - nawet płoć nie atakowała. Acha, jeszcze jedno - we wcześniejszych super braniach na żywca sprawdził mi się jazgarz i okoń. Na karaska szczupły nie dał się skusić. Pozdro dla PILCOMANIAKÓW Ja niestety mam 2 tygodniową przerwę w życiorysie *(nałogowy PILCOMANIAK na odwyku :mrgreen: ) Pozdro dla Salmiak, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rolando22 Napisano 7 Października 2010 Share Napisano 7 Października 2010 Polecam stronke tv Trwan ,szczególnie dla tych którzy podobnie jak ja nie mogą sie wybrać nad wode ze wzgledu na prace ); 2 odcinki m.in. z Topoli http://www.tv-trwam.pl/index.php?section=wednew§io=o48 pozdrawiam pilcomaniakow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salmiak Napisano 9 Października 2010 Share Napisano 9 Października 2010 Krótki opis dzisiejszej wyprawy !!! Koledzy jestem załamany. Woblery, gumy,blachy,jerki, twistery. Jeden okoń na poppera wyjęty ok 20 cm, jeden szczupak spięty (może miał wymiar) na obrotówkę nr3. Łowiłem od 6.45 do 16. Ludzi co nie miara. Większość na żywca. Rozmawiałem z ludźmi, porażka. Nikt nic. Jeden spinningista złowił szczupaczka 39 cm. Łowiłem dzisiaj na chyba 8-miu stawach. Ne wiem co było przyczyną braku brań szczupaka. Czy spadek ciśnienia, czy wiatr ze wschodu, czy co. Ludzie dzisiaj rezygnowali już rano ok 10 zjeżdżali do domów, bo nie było sensu siedzieć. Ja się nie poddawałem, ale gdybym wiedział, że tak będzie to bym siedział w ciepłym domku . Chyba trzeba poczekać do pierwszego przymrożenia. A jak u Was koledzy ??? p.s. Pozdrawiam JAREKSM, którego dzisiaj niestety nie spotkałem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 9 Października 2010 Share Napisano 9 Października 2010 siemka ja jutro uderzam wiec zobaczymy jakie efekty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aregmax Napisano 9 Października 2010 Share Napisano 9 Października 2010 oj to lipa , ale może komuś słońce zaświeci.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 10 Października 2010 Share Napisano 10 Października 2010 siemka niestety lipa 1 okonek i jedno gigantyczne uderzenie zacinka poczulem cos duzego i puscilo i to wszystko. Najlepsze bylo to jak siedzialem w aucie i jadlem a jeden gosc podjezdza i sie pyta co tutaj tyle ludzi jakies zawody sa czy co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 13 Października 2010 Share Napisano 13 Października 2010 Panie i Panowie "trza" powiedzieć jasno - majowe, czerwcowe i chyba nawet łącznie z lipcowymi wypadami na zębacze były o wiele lepsze niż jesienne. Byłem wczoraj na żywca rzuciłem, chyba jakoś dla świeżego powietrza po weselichu, ale zupełnie nic. Później pobiegałem ze spinem również zero brań. Pomimo solidnego przymrozku przynajmniej w Lądku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 15 Października 2010 Share Napisano 15 Października 2010 jarek bo to zalezy gdzie sie biega a czasem lepiej w ogole nie biegac tylko stac w jednym dobrym miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 18 Października 2010 Share Napisano 18 Października 2010 Witam koleżanki i kolegów, mam świeże info ze stawu nr 3, są tam moi znajomi, mają jednego karpia 45 cm i nieźle bierze ukleja. Rzucali na żywca ale niestety bez efektów. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 19 Października 2010 Share Napisano 19 Października 2010 wow to jacys eskimosi musza byc jak w taka pogode siedza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 20 Października 2010 Share Napisano 20 Października 2010 suhhar, Nie przesadzaj, eskimoem to mogę być ja. W tym roku w kwietniu trzaskałem ładne płocie w nocy przy teperaturze minus 4 stopnie a drugiego dnia przy minus 5 stopni i spędziłem z kimplem dwie nocki pod namiotem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 20 Października 2010 Share Napisano 20 Października 2010 Pilczyk, pamiętam że na podstawie twojego teksu przekonywałem swoją żonkę, że śmiało można jeździć już na rybki na nocki I to na serio, bo pierwszy nocny wypad tegoroczny zaliczyłem na początku maja - oczywiście nie było już minusa na blacie, ale ciepło też nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 21 Października 2010 Share Napisano 21 Października 2010 jareksm2, grunt to sie nie poddawać i w domu i na rybach , a tak na poważnie to w maju też zaliczyłem 2 noci i było zimno w namiocie. Planuję w listopadzie się wybrać z żywcem o ile pogoda dopisze, pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aregmax Napisano 21 Października 2010 Share Napisano 21 Października 2010 pamiętam tego posta z 'zimowej' wyprawy..szkoła przetrwania ..trzask nawijanej żyłki..bezcenny Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi