LeChifre Napisano 18 Października 2012 Share Napisano 18 Października 2012 Zakaz ale itak tam łapią byłem widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 18 Października 2012 Share Napisano 18 Października 2012 Nie mają czym zarybiać tylko znowu tym dziadostwem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeChifre Napisano 18 Października 2012 Share Napisano 18 Października 2012 Karp pewnie najtanszy a dziady z pzw wpisza ze szczupak i kaska do kieszeni... ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeChifre Napisano 21 Października 2012 Share Napisano 21 Października 2012 Co tam ciekawego na pilcach skubie coś?? bo wybrał bym się na jakiś przemarsz po stawach ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salmiak Napisano 21 Października 2012 Share Napisano 21 Października 2012 Człowieku siedź w domu... nie warto Wczoraj byłem. Kilka małych okonków i jeden szczupaczek ok 40 cm. Potem pojechałem na żwirownie i kilka okonków do 15 cm, jakiś koleś łowił na żywca to złowił przy mnie szczupaczka ok 35 cm. Inni łowili z łódek. Nie wiem co jest grane, we wrześniu ryba pięknie współpracowała, miałem ładne wyniki ze sporymi okoniami i szczupakami, a październik... Póki co mam trzeci wyjazd bez normalnej ryby ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeChifre Napisano 21 Października 2012 Share Napisano 21 Października 2012 No to troszke sie zniecheciłem zobacze co tam na bartnikach i topoli ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 21 Października 2012 Share Napisano 21 Października 2012 Na Topoli podobno wielkie G, spuścili wodę. Byłem ostatnio od czwartku z samego rana do soboty do południa na Dzbanowskiej - pod namiotem . Efekt to jeden mały szczupaczek i mase drobnicy typu okoń taki w przedziale 15 - 20 cm. Z wędkarzami którymi rozmawiałem to również nikt nic nie złowił. Ten rok to katastrofa. No ale ogólnie to wypocząłem nad wodą, w nocy trochę zimno ale butla gazowa w namiocie pomagała przywrócić ciepełko . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aregmax Napisano 6 Listopada 2012 Share Napisano 6 Listopada 2012 Ktoś może zaglądał ostatnimi czasy na Pilce? Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 8 Listopada 2012 Share Napisano 8 Listopada 2012 aregmax, byłem w zeszły weekend na parę godzin - kompletne zero. Łowiłem z opadu, czasami tylko zmieniałem na obrotówki. Ale efekty zerowe. Podobnie u innych napotkanych spiningistów. Jak byś miał ochotę się przyłączyć to zapraszam - pisz na Priwa, na weekend na pewno będę na pilcach. Za to w zeszły piątek grubo połowilem na Odrze. Na trzech wędkujących od 13 do 17 padło 7 sandaczy, w tym 5 miarowych. Ryby "pachniały" specyficznie - więc może dlatego jest tam ich tak dużo. W każdym razie połowić idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubson89 Napisano 8 Grudnia 2012 Share Napisano 8 Grudnia 2012 witam jak tam sytuacja na pilcach zamarzło już wszystko ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom92 Napisano 8 Grudnia 2012 Share Napisano 8 Grudnia 2012 witam jak tam sytuacja na pilcach zamarzło już wszystko ?? nie wiem jak pilce ale pobliskie bartniki podobno juz zamarznięte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feeder2010 Napisano 14 Grudnia 2012 Share Napisano 14 Grudnia 2012 Na Pilcach juz 8 cm lód i biorą okonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aregmax Napisano 1 Stycznia 2013 Share Napisano 1 Stycznia 2013 W ramach odświeżenia tematu jutro zerknę jak wyglądają nasze akweny, pewnie lodu prawie nic i wiatr zaciąga jak nigdy. Najlepsze życzenia na 2013 rok!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 4 Stycznia 2013 Share Napisano 4 Stycznia 2013 aregmax, no i jak tam sytuacja ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 4 Stycznia 2013 Share Napisano 4 Stycznia 2013 Siema w nowym roku jak tam nasze kochane stawiki istnieja ? jak dojazd ktos wie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aregmax Napisano 4 Stycznia 2013 Share Napisano 4 Stycznia 2013 Ostatecznie się nie wybrałem bo mi motor nie odpalił po dłuższym postoju. Dojazd chyba będzie spoko bo u nas raczej tylko kropi od czasu do czasu a nie pada. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aregmax Napisano 4 Stycznia 2013 Share Napisano 4 Stycznia 2013 zmiana - pada od pół godziny .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom92 Napisano 5 Stycznia 2013 Share Napisano 5 Stycznia 2013 a tak wogule co z tym zbiornikiem zaporowym który miał powstać na pilcach bo jakoś przed swiętami rozdawali w kamieńcu gazetki z gminy i tam było napisane że w 2012 r zabezpieczyli jakąś osuwającą się skarpe pod zbiornik lub coś w tym stylu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feeder2010 Napisano 5 Stycznia 2013 Share Napisano 5 Stycznia 2013 Chodzi o osuwisko przy drodze z Kamieńca na Suszke bo mocno sie osunełło i zbliża sie do drogi a skarpa bardzo wysoka.Bardzo dobrze jest widoczna z plazy na stawie nr 1. Na chwile obecna o zbiorniku retencyjnym można zapomniec wiec jest ok. Zreszta jak ktoś lubi takie zbiorniki to jest mocno rybne Kozielno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 5 Stycznia 2013 Share Napisano 5 Stycznia 2013 przeciez Pilce co jest suchy zbiornik zalewowy nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aregmax Napisano 5 Stycznia 2013 Share Napisano 5 Stycznia 2013 A skąd. nic takiego. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 31 Stycznia 2013 Share Napisano 31 Stycznia 2013 Byłem na cmentarnym na chwilkę i trafił mi sieszczupaczek taki 30 cm, dziwne, o tej porze roku, a co u kolegów i koleżanek?. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 31 Stycznia 2013 Share Napisano 31 Stycznia 2013 głowy ci nie urwało ? ja nie mam jeszcze karty wykupionej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feeder2010 Napisano 31 Stycznia 2013 Share Napisano 31 Stycznia 2013 Byłem na dzbanowskim w poniedziałek i to co mi sie uwiesilo to był maly szok dla mnie.Myslałem o okoniach(znaczy okonkach)chodziło głównie o zabawe i kontakt z ryba.Nie miałem nawet swojego swidra tylko korzystałem z dołków które ktos zrobił.Przy 3 dołku prawdziwy szok,cos siedzi i słysze trykoczacy kołowrotek i mocne szarpanie.Po kilku minutach "walki"widze go.Nie zmiescił sie w otwór i potęznym szarpnięciem urwał zyłke .To był ładny szczupak z podlużnumi plamami.Widziałem jak ustawił sie wdłuz otworu,wsadził dzioba a potem odpalił.Wiedziałem że w końcu urwie zyłke-szkoda chodzilo tylko o ładna fotę na lodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 1 Lutego 2013 Share Napisano 1 Lutego 2013 Pilczyk, Ty tez łowisz na lodzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi