mjr Bień Napisano 11 Maja 2013 Share Napisano 11 Maja 2013 Nadmieniam, że w tym roku nie byłem. Musisz dojechać w miejsce między strzałkami 3 i 4 wysiąść i przejść się żeby znaleźć dogodne miejsce i ocenić dojazd. Od strony Kamieńca wjeżdżasz strzałką 2 twardą drogą z dużymi dębami i trzymasz się lewej strony aż się nie da dłużej, wtedy w prawo przez dołek a potem w lewo. W tym dołku i za nim najtrudniej ale jeśli nie ma błota jest ok. Od Ożar wjeżdżasz przez mostek i dalej tą jasną polną drogą, trzymasz się prawej strony, ta droga czasem "ewoluuje" jedziesz tak jak ślady poprzedników. Jeśli jest po deszczach to ta droga gwarantuje frajdę z jazdy http://imageshack.us/f/826/pilce1.png/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 12 Maja 2013 Share Napisano 12 Maja 2013 ta droga czasem "ewoluuje" jedziesz tak jak ślady poprzedników. Jeśli jest po deszczach to ta droga gwarantuje frajdę z jazdy dobrze napisane, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aregmax Napisano 12 Maja 2013 Share Napisano 12 Maja 2013 Wiecie że leje już drugi dzień - trzeba będzie odczekać trochę. Właśnie pół godziny temu miałem pukanie do drzwi z prośbą o traktor dla terenowca . Niestety ja nie mogłem pomóc. Trochę zejdzie im na tym wyciąganiu i poszukiwaniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
azfish Napisano 12 Maja 2013 Share Napisano 12 Maja 2013 nie mów że ci z dzbanowskiego byli tą hondą ? wczoraj z nimi gadałem że wyjada... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aregmax Napisano 12 Maja 2013 Share Napisano 12 Maja 2013 Auta i osób nie znam. Żona rozmawiała. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 14 Maja 2013 Share Napisano 14 Maja 2013 rybki z ostatniego tygodnia, ładnie współpracowały okonie w przedziale do 25 cm no i trafił sie sumik ok 50-60cm na dzbanowskim w deszczową sobotę... Ten sumik miał jakąś ranę ciętą widać że świeża była ciekawe od czego ? Tez widziałem tych gości hondą na cyplu hardckorowcy no i miejscowy obok nich ciągnikiem przyjechał na ryby a pozniej niektórzy po polu w blocie jezdzili chyba renault twingo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moral Napisano 15 Maja 2013 Share Napisano 15 Maja 2013 suhhar co to za spiningowy kij? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 15 Maja 2013 Share Napisano 15 Maja 2013 to nie moj kij tylko kumpla akurat on złowił tego okonka to fotke zrobiłem, ja łowie na jakiegoś dżaksona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
azfish Napisano 17 Maja 2013 Share Napisano 17 Maja 2013 eloł czy ktoś w tym roku był na cmentarnym ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 17 Maja 2013 Share Napisano 17 Maja 2013 wczoraj siedziałem z odleglościówką od 6.00 i kompletne zero. Ok. 9.30 zbyt mocno wiało, więc zwinąłem sprzęt i w łapę wpadł spin. Efekt to 2 szczupaczki (55 i 60cm) w 30 minut . Oba w dobrej kondycji wróciły do wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mjr Bień Napisano 18 Maja 2013 Share Napisano 18 Maja 2013 wczoraj siedziałem z odleglościówką od 6.00 i kompletne zero. Ok. 9.30 zbyt mocno wiało, więc zwinąłem sprzęt i w łapę wpadł spin. Efekt to 2 szczupaczki (55 i 60cm) w 30 minut . Oba w dobrej kondycji wróciły do wody. To nie lada wędkarz z ciebie kolego Ja wczoraj podjechałem we wspomniany rejon 13stek. Dojechałem od kamieńca bez żadnych problemów. Połaziłem ze spinem bez efektów, czasem odprowadzały blaszkę okonki. Widziałem tylko jednego wędkarza , od rana do południa na żywca 5 okonków do 25cm. Woda bardzo wysoka i wszędzie masa beztroskiej drobnicy pod powierzchnią , żadnych oznak szczupaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moral Napisano 20 Maja 2013 Share Napisano 20 Maja 2013 staw nr 2. Czy łowił ktoś tam może ostatnio?. Jakie wyniki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aregmax Napisano 20 Maja 2013 Share Napisano 20 Maja 2013 moral, dwójka dość płytka i zarośnięta, to chyba najmniej oblegany staw z tych bliskich - mało miejscówek. Z drugiej strony jakby napełnić to koryto to całkiem fajny stawik by był. Byłem na dzbanowskim w niedzielę z rana ale krótko. Na spławik mozna było pobawić się z drobną rybą (miałem kilka płotek i kilka okoni 10-20cm). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 1 Czerwca 2013 Share Napisano 1 Czerwca 2013 Mam prośbę, czy powie mi ktoś jaka panowała pogoda na Pilcach od Bożego Ciała do dzisiaj? Czy padał deszcz w obfitych ilościachi czy dużo było wędkarzy? W Lubinie praktycznie to non stop leje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 1 Czerwca 2013 Share Napisano 1 Czerwca 2013 Pilczyk, u nas to samo. Z malymi przerwami leje i leje. Bylem wczoraj na pilcach. Wody dość sporo. Brań praktycznie zero. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 1 Czerwca 2013 Share Napisano 1 Czerwca 2013 jareksm2, Dzięki za informację. Niedługo się stawię tam w waszych terenach. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 7 Czerwca 2013 Share Napisano 7 Czerwca 2013 cos sie dzieje na pilcach ? ktos moze wie jak z dojazdem do cmentarnego ? jak sie jedzie na jedynke i dalej prosto ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
azfish Napisano 9 Czerwca 2013 Share Napisano 9 Czerwca 2013 jak pojedziesz dalej to dojedziesz do rzeki. Busz tam straszny i nie ma po co jechać. Byłem wczoraj i dzisiaj na dzbanowskim wczoraj troche okoni a dzisiaj tylko jeden i do domu bo nawałnica przyszła. Wspołczuje tym co zostali. Wczoraj był najazd kontroli na całe pilce z wałbrzycha i jeleniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 11 Czerwca 2013 Share Napisano 11 Czerwca 2013 suhhar, byłem w sobotę na wieczór. Poza zajeb...... komarami i uklejkami, kompletne zero. Tylu komarów na pilcach jeszcze nie pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aregmax Napisano 12 Czerwca 2013 Share Napisano 12 Czerwca 2013 Wczoraj pokręciłem się bez wędek tam i raczej było podobnie czyli cisza w wodzie. Strasznie zielsko powyrastało np. na jedynce plus do tego wata z drzew topoli przeszkadza w łowieniu. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mjr Bień Napisano 20 Czerwca 2013 Share Napisano 20 Czerwca 2013 Koledzy jak tam sytuacja na Pilcach? Byłem w zeszłym tygodniu to poziom wody był bardzo wysoki a woda brudna jak po fali powodziowej. Do tego większość bardzo zarosła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mjr Bień Napisano 21 Czerwca 2013 Share Napisano 21 Czerwca 2013 No to dziś podjechałem od Kamieńca i posiedziałem kilka godzin na 12stce. Było trochę nudnawo ale złapałem 39cm lina. Nigdy wcześniej nie złapałem lina na Pilcach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johny476 Napisano 5 Lipca 2013 Share Napisano 5 Lipca 2013 witam koledzy na którym stawie można najprędzej spotkać sandacza? karpika? wiem ze pewnie gdzieś już jest to opisane komentowane ale rzadko kiedy jestem na necie a na pilcach byłem ze 3 razy w życiu na dzbanowskim i na 1-ce takze z góry dzieki za infooo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 8 Lipca 2013 Share Napisano 8 Lipca 2013 johny476, jeżeli chodzi o sandacza, to na każdym większym stawie pewnie pływa, ale podkreślam że są to ostatnie sztuki. Jak ktoś złowi - to naprawdę musi być szczęściarzem. Ja łowiąc tam od przeszło 4 lat, nigdy go nie złowiłem (zresztą nie tylko ja - pewnie 99% tam wędkujących). Co do karpików, to chyba jedynka, co prawda oblegana, ale też raz na dwa lata zarybiana śladową ilością właśnie karpia. Ogólnie miejsce bardzo urokliwe - ale niestety bezrybne. Presja wędkarska w połączeniu z brakiem zarybień dała takie oto skutki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeChifre Napisano 8 Lipca 2013 Share Napisano 8 Lipca 2013 Jakie zarybienia taki zarząd do dupy!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi