Pilczyk Napisano 30 Grudnia 2013 Share Napisano 30 Grudnia 2013 No miejmy nadzieję, że to prawda. Wkońcu to żwirownia i faktycznie może występować produkt uboczny w postaci niekontrolowanych wód. Ale trzeba być czujnym i wszystkie nieprawidłowości zgłaszać. Brawo dla czujnych kolegówtrebor123, aregmax, Pozdrawiam i życzę wszystkim prawdziwym wędkarzom w w 2014 roku połamania kija . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 31 Grudnia 2013 Share Napisano 31 Grudnia 2013 Miejmy nadzieję, że już po sprawie. Tak jak pisałem wcześniej widywałem juz takie "cuda" - wygląda okropnie a to sama natura hehe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Józef Wyspiańsk Napisano 5 Stycznia 2014 Share Napisano 5 Stycznia 2014 Dzisiaj był mój pierwszy w tym roku wypad ze spinem na okonki z Pilc.Brały gęsto największy dzisiaj miał 25cm,ale koleś co był ze mną miał 33cm i wszystkie złowione były na gumy keitech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 10 Stycznia 2014 Share Napisano 10 Stycznia 2014 Witam panie Józefie pogoda dopisuje wiec można coś pospinningować, i widać efekty są. Myślę ze pan tak jak ja teraz czeka na otwarcie sezonu pstrągowego pytanie tylko czy pogoda dopisze. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trebor123 Napisano 9 Lutego 2014 Share Napisano 9 Lutego 2014 W dniu 09.02.2014 wybudowano pięć kładek na przepływach w Pilcach http://www.pzw.org.pl/zabkowice/cms/15655/kladki_na_pilcach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 12 Lutego 2014 Share Napisano 12 Lutego 2014 Trzeba docenić robotę. Ale niektóre kładki mają słupki posadowione na środku strumienia (przepływu) i w przypadku większej wody niosącej gałęzie i inne śmieci stworzą swoistą tamę, a w konsekwencji cała kładka może popłynąć. Obym się mylił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
axelgx Napisano 3 Marca 2014 Share Napisano 3 Marca 2014 W dniu 09.02.2014 wybudowano pięć kładek na przepływach w Pilcach http://www.pzw.org.pl/zabkowice/cms/15655/kladki_na_pilcach Super sprawa.Ciekawe tylko jak długo będą stały?Zaraz komuś zaczną przeszkadzać albo pójdą z dymem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grand Napisano 9 Marca 2014 Share Napisano 9 Marca 2014 Witam Panowie, co na Pilcach słychać? Mam zamiar się wybrać pierwszy raz w tym roku. Biała ryba bierze? Ludzi dużo? Karpiarze jacyś siedzą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeChifre Napisano 8 Czerwca 2014 Share Napisano 8 Czerwca 2014 dzis rybki od 5 do 11 słabo brały czego efektem były małe płotki pare leszczy w tym jeden 42 cm i tyle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 25 Czerwca 2014 Share Napisano 25 Czerwca 2014 Witam, chciałem podzielić się informacją. Znajomi siedzą na jedynce od niedzieli, złowili jednego lina 35 cm i okonia 32 cm, ogólnie lipa, bierze sama drobnica, a teraz dzwoniłem do nich i powiedzieli, że deszcz leje jak diabli. Będą siedzieć do przyszłej niedzieli. Jak u Was efekty na Pilcach? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 25 Czerwca 2014 Share Napisano 25 Czerwca 2014 Godzine temu wróciłem z Dzbanowskiego cały zlany na maxa ! jak przyjechałem była fajna pogoda wiaterek pochmurno zwiastowało brania a ty lipa ani brania. Zaczeło lac i dalej lipa dopiero pojechalismy na duzy cypel i kumpel wyczail miejsce z okoniami on 3 złowił ja tylko 3 brania. Cali mokrzy zwinelismy sie do chaty. Pilczyk jedynka przełowiona na maksa jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 26 Czerwca 2014 Share Napisano 26 Czerwca 2014 suhhar, dzięki za info, przekaże znajomym żeby zmienili miejsce. Co do Dzbanowskiej to nie dziwię się, że kiepsko z rybami. Od 3 lat nie złowiłem tam żadnego leszcza, w ogóle nie złowiłem tam od dawna porządnej ryby. Miejscowi mówią, że Dzbanowska jest przełowiona z białej ryby, a zostały nieliczne drapieżniki no i chyba jest trochę suma i podejrzewam, że to on jest sprawcą wytrzebienia białej ryby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 26 Czerwca 2014 Share Napisano 26 Czerwca 2014 A jak tam z zielskiem? Ostatnio jak byłem - to jakaś masakra 1,3 oraz dzbanowski zarośnięte niczym łąka. Jest coraz gorzej czy jakaś poprawa? Praktycznie zaczyna brakować miejsc do lowienia. 2 lata wczesniej można bylo tam wędkować a teraz lipa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 26 Czerwca 2014 Share Napisano 26 Czerwca 2014 jareksm2, potwierdzam, że Dzbanowska zarośnięta, praktycznie przy każdym zdejmowaniu zestawu ciągnie się jakieś wodorosty. Również zauważyłem, że robią się coraz bardziej ciasne miejscówki, a inne to już dawno pozarastały trzciną i trawą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 26 Czerwca 2014 Share Napisano 26 Czerwca 2014 notak jest na dzbanowskim wszedzie trawy ale nie ma jej po drugiej stronie tam gdzie nie mozna wejsc bo ochrona goni. A z drugiej strony powiem wam miejscowki fajne wiem bo plywalem tam pontonem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 26 Czerwca 2014 Share Napisano 26 Czerwca 2014 bo plywalem tam pontonem Ty farciarzu ... hehehe, a ja po krzakach muszę pełzaćA na echo coś widać (np.: sumy), czy pływacie bez echo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 26 Czerwca 2014 Share Napisano 26 Czerwca 2014 mam echo ale nie mam ustawione na ryby sumy to sa przy wyspie gdzie rybitwy siedzą tzn siedziały bo juz odleciały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grand Napisano 26 Czerwca 2014 Share Napisano 26 Czerwca 2014 Witam Panowie. Chciałem się pochwalić dwoma ładnymi karpikami jakie udało mi się złowić wiosną tego roku na Pilcach Pierwszy 7,60 kg, drugi 12,70 kg, oba w dobrej kondycji wróciły do wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 27 Czerwca 2014 Share Napisano 27 Czerwca 2014 grand, gratulacje, aż miło popatrzeć. Takie efekty chyba trzeba sobie wypracować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeChifre Napisano 27 Czerwca 2014 Share Napisano 27 Czerwca 2014 zapewne nęcone kilka dnni obficie kukurydza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeChifre Napisano 11 Lipca 2014 Share Napisano 11 Lipca 2014 Koledzy jak sutuacja z rybkami na stawach niżej niż 3jka. Chce jutro wpasc z teściem rekreacyjnie polapac i mieć jako taki rekonesans Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 13 Lipca 2014 Share Napisano 13 Lipca 2014 LeChifre, i co byłeś? jakie wyniki? Ja ostatnio słabiutko. Czekam aż na mojej miejscówce znowu pojawi się ładna płoć. Póki co "ucho". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grand Napisano 13 Lipca 2014 Share Napisano 13 Lipca 2014 A dużo ludzi Panowie? Ja może niebawem wybiorę się na karpika, choć lato to trudny okres na Pilcach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeChifre Napisano 13 Lipca 2014 Share Napisano 13 Lipca 2014 Jarek 3 linki takie do 1kg i od groma leszczy 25cm plus spięty w nocy jakis drapieżnik ogólnie wypad udany lecz zakaz wjazdu samochodem od strony kamieńca 1 drogą lecz na 2 juz niema zakazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 14 Lipca 2014 Share Napisano 14 Lipca 2014 gdzie zakaz wjazdu jest dokładnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi