jaceen Napisano 13 Września 2013 Share Napisano 13 Września 2013 Rodzaj sprzętu* i pełna nazwa: Jaxon Eternum Spinning Travel 270-30 Zdjęcia: Specyfikacja techniczna: - Jaxon - Uniwersalna - 10-30g - 4-elementy - Wykonana z włókna grafitowego C24T - Przelotki SIC-TS - Rękojeść wykonano z naturalnego korka klasy AA. - Długość 270cm - Po złożeniu 74cm - Akcja zrównoważona Dodatkowy osprzęt w zestawie: - Pokrowiec. Sprzęt posiadam od i jak często używam: - Od wiosny ( 5 miesięcy) i jak na obecną chwilę u mnie jest to wiodący spinning. Ryby, które nim łowię oraz dzięki niemu, moje największe sukcesy: - Przy delikatnym łowieniu "siadały" okonie, płocie, krąpie, leszcze. Celem wypraw były klenie (50cm), jazie (45+), sandacze (największy 70cm) i bolenie ( 70+). Podoba mi się w nim to, że... czyli + : - Szukałem takiego travela pod wyprawy na rowerze i żeby mógł się zmieścić do szafki i do bagażnika. W transporcie miejskim nie przeszkadza i nie zwracam na siebie uwagi Nie podoba mi się w nim to, że... czyli - : - Uchwyt na przynęty. Jest na sztywno, co mnie lekko drażni, bo ciągle jakoś macam go palcami. Mogłoby być swobodne kółeczko, albo wcale. Od momentu posiadania działa bez zarzutu: - Nie mam zastrzeżeń. Sprzęt był dawany do naprawy: - Nie dotyczy. Gdybym teraz miał kupować inny sprzęt, wybrałbym inny model: - Za takie pieniądze, tak uniwersalnego spinningu nie miałem okazji posiadać, innego modelu na dzisiejszą chwilę z pewnością nie wybrał bym. Koszt sprzętu: - Kosztował mnie 110zł we Wrocławiu w dużym sklepie wędkarskim. Znalazłem ofertę tej wędki w Internecie za 103zł i 110zł. Większość, to oferty w granicach 160-180zł. Używam w komplecie z: - Dopinam do wędki kołowrotki, które już posiadam tj. Shimano Sahara 4000 i Catana 2500FB. Na jednym mam plecionkę na drugim żyłkę i w zależności na co się nastawiam, taki zakładam. Inne ewentualne dodatkowe uwagi, wyjaśnienia lub zdjęcia: - Wędka jest w kolorze grafitowym z wiśniowymi akcentami. Wygląd klasyczny. - Zapakowana jest w pokrowiec z osobnymi przegrodami. - W mojej ocenie i w warunkach, gdzie łowię, przedział cw określiłbym na 8-25g. - Producent sam określa górny cw na 25-30. - Zgadzam się z producentem, wędka do uniwersalnego lekkiego i średniego spinningu. - Wspomniany uchwyt, który trochę psuje wizerunek wędki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi