edmund Napisano 19 Maja 2008 Share Napisano 19 Maja 2008 Film super -teleexspres- ale muzyka ~~~~~~~~ Gratuluje Edmund Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stu6-60 Napisano 19 Maja 2008 Share Napisano 19 Maja 2008 Na "pokrewnym" forum jeden z kolegow "zapodal" wiadomosc iz w Szwajcarii zostanie(prawdopodobnie,obecnie w sferze projektu) wprowadzony zakaz C&R. Czyli mowiac krotko zlowiona rybe trzeba bedzie zabic .Extremalny pomys narodzil sie w glowach nawiedzonych ekologow, ktorzy uznali ze jedynie chec zjedzenia usprawiedliwia lowienie. Samo zas wedkowanie "dla sportu' jest pastwieniem sie nad rybami w imie zaspokajania wlasnej satysfakcji.Szczerze mowiac rozumiem ich "podejscie od zadka' do tematu gdyz wyszli z zalozenia(w tym wypadku slusznego) ze wielu wedkarzy porzuci swe "niecne" hobby jesli bedzie zmuszone do zabijania kazdej zlowionej ryby. Ciekawe tylko czy "cwani" dzialacze zapytali ryb co sadza o tym pomysle .Ja uwazam ze kazda ryba woli spotkac wedkarza,ktory choc wymeczy ja i porani haczykiem to ostatecznie obdaruje wolnoscia niz lowce ,ktory po ladowaniu utnie jej leb i poniesie do lodowki. . Pozdro-Radek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarosław Napisano 20 Maja 2008 Share Napisano 20 Maja 2008 w Szwajcarii zostanie(prawdopodobnie,obecnie w sferze projektu) wprowadzony zakaz C&R. Może chodzi o karpie, które są jednymi z największych szkodników niszczących zbiorniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stu6-60 Napisano 20 Maja 2008 Share Napisano 20 Maja 2008 Może chodzi o karpie, Obowiazek zabierania ma dotyczyc kazdej zlowionej ryby .Ot, takie duze "lowisko komercyjne". . Pozdro-Radek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarosław Napisano 20 Maja 2008 Share Napisano 20 Maja 2008 Ja zawsze jestem niezdara i na komercyjnym ryba mi się zawsze omsknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Unises Napisano 20 Maja 2008 Share Napisano 20 Maja 2008 Może ci biedni Szwajcarzy powinni się zastanowić nad ufundowaniem darmowego transportu i noclegu dla polskich specjalistów ds. eksterminacji . 2 no max 3 sezony i będzie po sprawie, tzn. po rybie. Gwarantuje, że przy okazji niejako w bonusie pozbędą się też ptactwa wodnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stu6-60 Napisano 20 Maja 2008 Share Napisano 20 Maja 2008 Może ci biedni Szwajcarzy powinni się zastanowić nad ufundowaniem darmowego transportu i noclegu dla polskich specjalistów ds. eksterminacji Koledzy z pokrewnego forum takze uznali iz "kormorany ze wschodu" opanuja sytuscje w miare szybko . Pozdro-Radek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kudłaty Napisano 9 Lipca 2008 Share Napisano 9 Lipca 2008 Wędkuję ponieważ: -nad wodą ,z wędką w ręce odpoczywam i zapominam o problemach dnia codziennego -lubię kontakt z przyrodą -dla adrenaliny(szukanie rybki,moment brania,holowanie) -lubię ryby(jeść),więc czasem zabieram(max.według limitów i wym.ochronnych). Problemu nie stanowią wędkarze zabierający ryby. Szkody w rybostanie czynią kłusownicy,oraz dzierżawiący wody rybacy(odłowy w tarle,okresach ochronnych,bez limitu wymiarowego ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek chudak Napisano 9 Lipca 2008 Share Napisano 9 Lipca 2008 Je glównie jeżdżę na ryby a nie po ryby. Ale część złowionych rybek zabieram jeżeli mam nie ochotę. Moim zdaniem bez sensu jest wypuścić rybkę i iść do sklepu kupić inną. Największy problem mam z rodziną tzn wujkami, szwagrami, ciotkami i innymi bo jak im mówie że dziś złapalem kilka szczupaków i je wypuściłem to mówią, że jestem nienormalny. : w tym roku złapałem ok 30 szczupłych 1-3 kilo oraz kilkanascie okoni a do domu wziąłem 5 szczupaków. mam pytanie dotyczące suma. W książce "Wędkarska kuchnia" Jest napisane, że mięso małych sumów jest smaczne a tych dużych nie. Powiedzcie mi proszę jakiej wielkości suma jest sens zabrać do domu w celach kulinarnych tak aby mi w gardle nie stanął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 9 Lipca 2008 Share Napisano 9 Lipca 2008 najlepsze są małe no ale wiadomo wymiar 70 cm więc takie wymiarówki bierz naprzykład do 80 cm, w sumie to ja tak słyszałem bo ja akurat ryb nie jadam, chociaż może spróbuje niedługo bo widziałem w filmie Wielka Rzeka z Tadeuszem Szymańskim pare fajnych przepisów za zupke czy zapiekanke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edmund Napisano 9 Lipca 2008 Share Napisano 9 Lipca 2008 Czy jestes p-------------------y sie mnie koledzy na rybach pytają, i musze z każdym razem wysłuchac ,jakie to smaczne te biedne rybki po usmarzeniu.Poradzcie co ja mam im odpowiadać. Edmund Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 9 Lipca 2008 Share Napisano 9 Lipca 2008 Poradzcie co ja mam im odpowiadać. powiedz im że ją zjesz i wysra** a tak bedzie sobie pływała i żyła dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edmund Napisano 9 Lipca 2008 Share Napisano 9 Lipca 2008 Bóg dał nam Hip Hop aby nas jednoczyć, by otworzyć nam oczy....... edmund Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edmund Napisano 9 Lipca 2008 Share Napisano 9 Lipca 2008 Metoda: spinning. Ulubione ryby: boleń, sum i szczupak w panierce czy z barbekiu edmund Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 9 Lipca 2008 Share Napisano 9 Lipca 2008 Większość wypuszczam. Zabieram tylko 2-3 sztuki dla kobiet aby na ognisku domowy przygotowały sobie strawę Moje kobiełki uwielbiają rybę spożywać a ja tylko łowić więc się uzupełniamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ghor Napisano 9 Lipca 2008 Share Napisano 9 Lipca 2008 Zabieram tylko wtedy, gdy się paskudnie zahaczy (jak ostatnio piękny okoń o skrzelo ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 10 Lipca 2008 Share Napisano 10 Lipca 2008 Metoda: spinning. Ulubione ryby: boleń, sum i szczupakw panierce czy z barbekiu Szanowny kolego Edmund nie jadam ryb więc nie w panierce a raczej w wodzie a ulubione ryby nie chodzi o smak a o łowienie :D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arek_glogow Napisano 10 Lipca 2008 Share Napisano 10 Lipca 2008 A ja przed każdą wyprawa pytam sie mamy jak tam zapasy w zamrażarce jak są to jest wyprawa NO KILL ale jak sie kończą to biorę rybki z wyjątkiem boleni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 10 Lipca 2008 Share Napisano 10 Lipca 2008 z wyjątkiem boleni ble a brzany też bierzesz podobne niedobre, a i pamiętajcie brzana w okresie tarła mam mięso trujące!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolik Napisano 10 Lipca 2008 Share Napisano 10 Lipca 2008 klenie też mają nieciekawe mięso i raczej lichą wartość kulinarną. Chyba raz jednego 50+ wziąłem, ale to bardziej z ciekawości. W żołądku miał trzy spore żaby i dwa małe kiełbiki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sinus Napisano 10 Lipca 2008 Share Napisano 10 Lipca 2008 Metoda: spinning. Ulubione ryby: boleń, sum i szczupakw panierce czy z barbekiu edmund kolego edmund, prosiłbym o mniej pochopne oceny.... zakładanie negatywnych cech i zachowań, może być obraźliwe, a na pewno nie jest miłe i kulturalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daTeo00 Napisano 10 Lipca 2008 Share Napisano 10 Lipca 2008 Dzisiaj byłem na nocce... efekty: 7 podleszczaków w granicach 40-45 cm, 3 karpie 37,39,62cm, oraz kilka płoci... A że dawno ryby nie brałem więc karp 37 cm i 2 najmniejsze leszczyki pojechały razem ze mną do domu... Reszta wróciła do wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arek_glogow Napisano 11 Lipca 2008 Share Napisano 11 Lipca 2008 brzan nie łapie a klenie są niedobre usmażone, ale w occie są b.smakowite przy okazji zabieram tylko okonie , klenie, jazie , szczupaki(ale ostatnio wypuszczam jakoś jest ich bardzo mało u mnie w łowiskach:[ ), sandacze !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Waluś Napisano 11 Lipca 2008 Share Napisano 11 Lipca 2008 Ja dużym okazom pstrykam fotke i do wody ale jednak węgorz wędzony to jest niebo w gębie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marewel Napisano 11 Lipca 2008 Share Napisano 11 Lipca 2008 Jak wychodzicie z tematem "zlow i zjedz",to taniej wychodzi kupic 1kg filetow za 10zl niz kupic wedke,kolowrotek i paliwo do pajazdu.A jak slysze ze komus koncza sie zapasy w lodowce to biore-zbiera mnie na wymioty Osobiście zdarza mi się zabrać rybę zwana leszcz,reszta wędruje do wody.Powinno byc tak jak w UK limit 1 ryba dziennie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi