michał82 Napisano 4 Stycznia 2014 Share Napisano 4 Stycznia 2014 3 godziny Regalica, spining za okoniem, około 15 sztuk, max 20cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Winko Napisano 4 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2014 Korzystając z moich ostatnich wolnych chwil które obecnie mogę poświęcić na rybki, wybrałem się dziś nad wodę. Pogoda nawet była fajna. Trochę słonka, wiaterku, nie za zimno ani nie za ciepło, woda czysta jak kryształ!. Klenie jakoś nie specjalnie chciały współpracować. Mimo wszystko udało mi się przechytrzyć dwie sztuki w granicach ok. 35 cm. Jednym słowem miło spędziłem czas z dala od nurtujących mnie problemów :dry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemiux Napisano 4 Stycznia 2014 Share Napisano 4 Stycznia 2014 Winko masz taki zajeb....sty aparat czy obrabiasz te zdjęcia ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rompacz Napisano 4 Stycznia 2014 Share Napisano 4 Stycznia 2014 Dzisiaj zaliczyłem pierwsze wędkowanie w nowym roku i jest kluseczka ~36cm. Siadł jeszcze jeden ale mniejszy (ok 25cm). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Winko Napisano 4 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2014 Winko masz taki zajeb....sty aparat czy obrabiasz te zdjęcia ?? To tylko Fuji Film finepix HS-25 EXR. Nad wodą pstryka się nim foty jak widać (bez żadnych obróbek czy też przeróbek) ale w pomieszczeniach zamkniętych strasznie szumi Graty rompacz, kleni w zimie (?) nie łowi się co dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 4 Stycznia 2014 Share Napisano 4 Stycznia 2014 to koledzy tak szybko karty opłacili w moim kole pewnie pod koniec stycznia dopiero będzie można,zawsze sie tłumaczą że jeszcze znaczków z pzw nie dostali W moim kole jest podobnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booseib Napisano 5 Stycznia 2014 Share Napisano 5 Stycznia 2014 Gratulację dla tych kolegów, którzy już tegoroczne rybki mają za sobą, mnie się również ta sztuka udała w dniu dzisiejszym i to z kilkunastoma okonkami na pokładzie rozmiarami może okonie nie grzeszyły ( głównie 15-20cm) ale zabawa była, co ciekawe uderzały tylko i wyłącznie w oczojebne kolorki...wszystko na BT. A pogoda... marzenie! http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3880dbdc19fd96a8.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 5 Stycznia 2014 Share Napisano 5 Stycznia 2014 Pierwsza ryba sezonu 2014 Testowałem również nowy sygnalizator brań Kototronic- nowość 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Winko Napisano 6 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2014 Piękna kotka znaczy się płotka Tomku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczypior Napisano 6 Stycznia 2014 Share Napisano 6 Stycznia 2014 Piękna pogoda dziś jest. Czuć wiosnę zamiast zimy i wydaje się że jest już marzec zamiast stycznia. Jako , że lubię spining to dziś tylko spacer , ale może niedługo wybiorę się za kleniem. Woda wygląda tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 6 Stycznia 2014 Share Napisano 6 Stycznia 2014 W piątek trociowanie znowu na zero, dzisiaj pstrągowanie też, brzydkie słowo, na zero Coś mnie te ryby nie lubią w tym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kris 74 Napisano 6 Stycznia 2014 Share Napisano 6 Stycznia 2014 Dzisiaj Parnica(wody morskie) godzina 14 do 16.20 Dużo brań-bardzo anemicznych.Ryby delikatnie zahaczone,miałem parę spadów i nietrafionych zacięć. Złapałem osiem Sandaczyków 40-45cm i dwa Okonie ok 20cm.Wszystko całe i zdrowe wróciło do wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankowaty Napisano 6 Stycznia 2014 Share Napisano 6 Stycznia 2014 4,5 i 6 stycznia pod znakiem płoci. Wyniki raczej średnie, brań nie było za dużo, ale udało się wyciągnąć kilka sztuk spełniających warunki Grand Prix. Dziś musiałem skończyć łowienie koło 9:00, bo lód uniemożliwiał zarzucenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 6 Stycznia 2014 Share Napisano 6 Stycznia 2014 W piątek trociowanie znowu na zero, dzisiaj pstrągowanie też, brzydkie słowo, na zero Coś mnie te ryby nie lubią w tym roku Tak z ciekawości, a widać tam u Ciebie na wodach, żeby w ogóle troć żerowała? U mnie w listopadzie było ją widać na dużej części rzeki, a teraz jej znów nie widać i być może poszła dalej w górę rzeki? Też mam plana oraz chęć ruszyć za trociami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kris 74 Napisano 8 Stycznia 2014 Share Napisano 8 Stycznia 2014 Witam,wczoraj Parnica(wody morskie) godziny13-17.Pięć Okoni 18-20cm i dwa bardzo małe sandaczyki.Dzisiaj dwie godziny 9-11 bez brania. Pozdrawiam C&R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekCLI Napisano 9 Stycznia 2014 Share Napisano 9 Stycznia 2014 Dziś mały wypad nad wode,metoda spławik,pare ciekawych brań i parę małych płoteczek-szału nima Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 9 Stycznia 2014 Share Napisano 9 Stycznia 2014 Witam,wczoraj Parnica(wody morskie) godziny13-17.Pięć Okoni 18-20cm i dwa bardzo małe sandaczyki.Dzisiaj dwie godziny 9-11 bez brania. Pozdrawiam C&R Celowo łowisz sandacze w styczniu czy na wodach morskich jest inny okres ochronny sandacza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maryaChi Napisano 9 Stycznia 2014 Share Napisano 9 Stycznia 2014 Celowo łowisz sandacze w styczniu czy na wodach morskich jest inny okres ochronny sandacza? Na wodach morskich będących w administracji Urzędów Morskich okres ochronny obowiązuje od 1 marca do 31 maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadziul Napisano 9 Stycznia 2014 Share Napisano 9 Stycznia 2014 artech, nie jesteś sam, ja w tym roku również na zero. Jutro kolejne podejście ,może jakaś trotka z Drwęcy ze mną będzie współpracować. Arsenał uzupełniony, tylko przeraża mnie zapowiedź niezbyt przyjaznej pogody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 10 Stycznia 2014 Share Napisano 10 Stycznia 2014 Na wodach morskich będących w administracji Urzędów Morskich okres ochronny obowiązuje od 1 marca do 31 maja No nie do końca http://www.oirm.szczecin.pl/zarzadzenie04.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huber321 Napisano 10 Stycznia 2014 Share Napisano 10 Stycznia 2014 Zastanawia mnie tylko czemu leszcz ma aż taki duży wymiar ochronny . ja osobiście ryb nie zabieram , ale myślę że 40 cm to przesada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 11 Stycznia 2014 Share Napisano 11 Stycznia 2014 Dziś od rana 2,5h nad Wartą z bacikiem, wynik to 2,7kg - równe 50szt. płoci, leszczy i krąpi, brania równomiernie przez cały czas, sama drobnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 11 Stycznia 2014 Share Napisano 11 Stycznia 2014 Dziś od rana 2,5h nad Wartą z bacikiem, wynik to 2,7kg - równe 50szt. płoci, leszczy i krąpi, brania równomiernie przez cały czas, sama drobnica. Ale zabawa była Ja za chwilę jadę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booseib Napisano 11 Stycznia 2014 Share Napisano 11 Stycznia 2014 Mamy kolejny weekend z piękną wiosenną pogodą i rybki znów dopisały tym razem kanał Odry i w 2 osoby na paproszki - 6 szczupaków ( największy 50+) oraz ponad 20 okoni pięknie ubarwionych wszystko w rozmiarach 18-25cm. Zabawa przednia !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtyna51 Napisano 11 Stycznia 2014 Share Napisano 11 Stycznia 2014 witam,kolego booseib można wiedzieć na jakim kanale ci tak ryby dzisiaj dopisały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi