Skocz do zawartości
tokarex pontony

Kołowrotki firmy Dragon

MagnuM

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

A czy Okuma Zeon jest w stanie prześcignąć jakością Dragona?

Mówiąc Dragon czy myślisz o tytułowej Maximie?

Okuma Zeon to dobry kołowrotek ale do delikatnego łowienia. Używam go drugi sezon i jest idealny do paprocha i mini woblerków.

Dragon Maxima to troche inne zastosowanie :grin:

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 97
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

Taak cały czas mowa o maximie. A pytam bo cały czas nei jestem pewien czy warto, a jeszcze więcej wątpliwości związanych z tą wielkością... :cry: (czy 34g to bardzo dużo?)

Napisano
(czy 34g to bardzo dużo?)
jeżeli chodzi Tobie o wagę kołowrotka to zapewniam Ciebie, że nie zauważysz różnicy.
Napisano

Porozglądaj się za kołowrotkami firmy Shimano. DObre kołowrotki i co najważniejsze chwalone przez ich właścicieli. Ja osobiście polecam Shimano Catana ale wielkośc i wybór hamulca to już należy do Ciebie. :wink:

Pzdr

Napisano
Taak cały czas mowa o maximie.
Oj, tylko zapytałem :shock:
A pytam bo cały czas nei jestem pewien czy warto, a jeszcze więcej wątpliwości związanych z tą wielkością...
No i jak widać wątpliwości masz coraz więcej i więcej.

Moze jednak warto pójść do sklepu i dobrze "przemacać" kołowrotki i będzie prościej :wink:

No i jeszcze mniej emocji to będzie :wink: łatwiej

Napisano

Już zamówiłem trzydziestkę(z przednim), najwyzej jak mi nie będzie odpowiadała to przeboleje ten sezon a w przyszlym przerzuce ja do gruntu(kupujac cos na jej tj. maximy miejsce) :mrgreen: Jak dostane w swoje łapska i nawine zyłke postaram sie umieścić kilka zdjęć, tak na wszelki wypadek jakby ktoś inny miał wątpliwości :grin:

Napisano

Czekam i czekam i doczekac się nie mogę (kasa wpłacona w wtorek) - zero chyba najprędzej w poniedziałek dam Ci znac czy wszystko ok :???::???::???:

Napisano

To jest odp na pytanie ktore zadal mi zero - pisze to poniewaz nie jestem pewien czy doszlo na pw a jutro znow wyjezdzam na prawie caly tydzien na rybki :lol:

Witam, sory za tak dlugo musiales czekac na odp ale bylem na urlopie nad

jeziorkiem :mrgreen:

To po kolei

Ad.1 Tak

Ad.2 Hmm ja łowie w jeziorach, a nie na rzekach wiec nie wiem czy sie sprawdzi na dosc silny uciag wody.Łowilem bardzo roznymi przynętami od obrotowki 2 czy 3, przez kopyta do 10cm, wahadlowki od 1 do 3, a nawet pociskalem nim sliderem 7 wiec mozna powiedziec ze jest dosc uniwersalny. Godzinne łowienie na obrotowke 5 nie robilo na nim wrazenia a i 5cm kopytkie dalo sie w miares swobodnie lowic.

Ad.3 Nic takiego u mnie nie wystapilo choc baaaardzo dlugo na niego nie lowilem poniewaz ten tydzien urlopu przeznaczylem na polow na splawik i grunt, a dopiero od poniedzialku zaczynam ostrao brac sie za spinning.

Dziekuje i rozwniez pozdrawiam.Jezeli masz jakies pytania pisza, chociaz najpredzej odp na nie w czwtaretek wtedy wracam z urlopu. :cool:

Napisano

Witam, w poniedziałek otrzymałem z fishing-martu maximę 630i (z tylnym hamulcem). Po rozpakowaniu i skręceniu niestety od razu występiło bardzo delikatne stukanie, które ustępuje gdy kołowrotek chodzi pod obciążeniem. Poza tym kołowrotek sprawuje się bardzo dobrze- sprawdzony dzień pózniej na jeziorze przy odległościówce. Jeśli chodzi o wielkość to 30 jest to już kawał kołowrotka 160 m żyłki 0,30

Pozdrawiam- nowy użytkownik

Napisano

Wreszcie doszła do mnie przesyłka - w soattniej chwili, jutro wyjeżdżam do miejscowości nad Dunajcem - tam pierwszy raz będę mógł go przetestować, narazie mogę powiedzieć o nim że nieźle nawija żyłe, ale ma dośc niepraktyczne składanie rączki...więcej w przyszłym tygodniu po powrocie :twisted:

• 7 months later...
Napisano

Mama pytanie. Co sądzicie o tym kołowrotku?? potrzebuję do spinningu Dragon Millenium 10-35 i nie wiem co to za młynek , ma może ktoś go?? ktoś słyszał coś?? napiszcie mi oczywiście oprócz niego mam na oku nowego shimano Perfection z Japoni model 3010 i nie wiem na co mam się zdecydować. Ten model shimano już staruszek jest z lat 90 - tych ale nie używany z papierami Co radzicie?/ ludziska pomóżcie bo mam korbe we łbie :lol:

Napisano

Ja uzywam innego dragona milenium FD czy cos takiego i jestem bardzo zadowolony ale wiecej:

Przy kupnie okazalo sie ze pierwszy ktory kupilem w pudeleczku po dotarciu do domu okazalo sie ze nawija zylke do polowy szpuli praktycznie, ale szybka reklamacja, bez awaryjna takze kazdemu moze sie zdarzyc.

Druga wada, glupia sprezynka, w pierwszym lepszym wedkarskim nie wymienisz jej, u mnie w miescie sprzedawcy owijaja w bawelne ale w kazdym razie zadna standardowa nie pasowala, wiec lowie... bez sprezyny, mozna ja wykonac samememu ale jakos nie bylo jak sie zabrac ;D

Pewnie za to info dostanie mi sie baty od uzytkownikow, ale pisze jak wyglada sytuacja u mnie ;d

ogolem uzywalem go do spiningu,splawika, i jestem bardzo zadowolony mam go ze 3 sezony i oprocz sprezyny wszystko dziala jak nalezy, pojawily sie luzy (minimalne) ale po takich katorgach i takim uzytkowaniu nie ma dziwne. Hamulec bardzo precyzyjny, bez awaryjny.

Ogolem uzywalem go do lowienia plotek, karpikow,amurow, szczupakow,okoni, wiec niemal do wszystkiego i serdecznie polecam, jednoczesnie czekam na komentarze innych i czekam na info o sprezynce ;d

O mniej wiecej cos takiego mialem:

http://www.allegro.pl/item317645292_kolowrotek_dragon_millenium_pro_fd830it_polecam.html

Wtedy placilem za niego 150 zl i nie zal mi nie ... ;d

Gość wobler129
Napisano

Znajomy miał już 2 takie kręciołki - jeden się rozsypał na sumie ( myślę, że po takiej jeździe większość kręciołków by nie wytrzymała :mrgreen: ) i chwalił go bardzo i kupił jeszcze raz ten sam - łowi nim cały czas.

Napisano

Kupilem go okazyjnie jak sie pozniej okazalo na allegro za 200zl :mrgreen:

Możesz go mies za 250,na allegro czy gdziekolwiek.

Napisano
Mam tego Dragona,i radze kup i sie przekonasz ze w tej cenie nie ma lepszego kolowrotka.
Oczywiście mam nadzieję, że piszesz o tym kołowrotku jako o spiningowym:wink:
Napisano

Jeśli nie możesz znaleźć TD proponuję zakup Ryobi w rozmiarze 3000 lub 4000. Jako że TD robiony jest na licencji Ryobi pierwowzór na pewno gorszy nie jest. Każdy z modeli Zauber, Stamina, Excia, Aplausse będzie odpowiedni z racji stalowej konsrukcji...

Dobrą alternatywą mogą być także BLUE Arc lub RED Arc.

Powodzenia!

Napisano

No właśnie a który z powyższych modeli tzn. Blue Arc, Red Arc i Zauber byście wybrali biorąc pod uwagę rozmiar 2000 do okoniówki Maxim Twist 2,7? Wszystkie można wyrwać za podobną cenę. Mam mętlik w głowie i nie wiem, który wybrać. Przeczytałem już chyba z 10 wątków i o każdym piszą, że są świetne. Jak ja nie lubię mieć za dużo do wyboru... :wink:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.