Krystian91 Napisano 30 Lipca 2017 Share Napisano 30 Lipca 2017 Ja w tym tyg jade na rozeznanie w poniedzialek. A we wtorek sprobuje jakas zasiadke na rybke. Dam znac co do wynikow. ktory z tych dzikich polecacie do sprawdzenia na metode lub grunt basz spławik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu33 Napisano 14 Maja 2020 Share Napisano 14 Maja 2020 Mały upload. Zachęcony wpisami i odrobiną wolnego czasu,postanowiłem zwiedzić Sosnowiec w celu poszukiwań dzikich stawów. A więc : 1."swiniarnia" - zbiornik zarośnięty połów z brzegu raczej nie możliwy chyba że posiadamy wodery. Dojazd samochodem pod samą wodę wydaje się atrakcyjny 😁😉 2."osadniki huty cedler" - zbiorniczek dość atrakcyjny z dostępem do wody na prawie całej Lini brzegowej, sporo wedkujacych. Staw uznawany jako dziki jednak "lokalni" wedkarze przeczuleni na nowych. Podobno wykupują zezwolenia na połów tam(ile w tym prawdy nie wiem) gdyż na pytanie o kwotę i miejsce składki nie uzyskałem odpowiedzi (cenzuralnej) jeden wędkarz okazał mi tylko jakiś kawałek kartki z odrecznie wypisanymi datami (do 2017r.) 3."stawy przy wąskotorówce" - jeden już nie istnieje drugi jest systematycznie osuszany i zasypywany. Łowisko z dostępem do Lini brzegowej (z jednej strony wymagane gumiaki). W zbiorniku pełno ryb drapieżnych (szczupaki od 15 do 40cm to norma, niestety często zabierane na kotlety🙄😠) występuje też okoń, płoć, karaś, krąp i lin (to co udało mi się złowić) staw pełen zaczepów co czyni go bardzo atrakcyjnym. 4."stawy na Juliuszu" - niestety osuszone 5.-"maczki/dzielone" jedno z lepszych łowisk. Dostęp do Lini brzegowej w 90%(należy uważać bo nasypy są strome i mało stabilne) 3 stawy obok siebie Mały - karaś, płoć, okoń, wzdrega i wszędobylski sumik karłowaty. Duży -. J. W. Plus szczupak, w tym występują okazałe okonie (rekord 42cm wrócił do wody) Za torami-tam jeszcze nie łowiłem 😉🤔 Dojazd niby pod samą wodę, jednak lepiej dla własnego portfela auto zostawić przy drodze, teren należy do nadleśnictwa i częste kontrole owocują mandatami za wjazd pojazdem mechanicznym, na sam połów przymykają oko o ile dbamy o porządek (niestety ale ludzie traktują to miejsce jako dzikie wysypisko) Na chwilę obecną to tyle połamania 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu33 Napisano 15 Maja 2020 Share Napisano 15 Maja 2020 Usunięto zdjęcia niezgodne z regulaminem- tomek1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu33 Napisano 15 Maja 2020 Share Napisano 15 Maja 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESSOX Napisano 15 Maja 2020 Share Napisano 15 Maja 2020 Małym szczupaczkom zdjęć nie robimy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu33 Napisano 15 Maja 2020 Share Napisano 15 Maja 2020 24 minuty temu, ESSOX napisał: Małym szczupaczkom zdjęć nie robimy . OK rozumiem zdjęcie nie ma na celu "chwalenia się" a pokazanie rybostanu polowionego Jak wspomniałem wszystkie ryby całe i zdrowe wróciły do wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu33 Napisano 18 Maja 2020 Share Napisano 18 Maja 2020 Niedzielna wyprawa na 2 godzinki 👍 10 szt. Sumikow 2 małe okonie i kilka wzdreg (tradycyjnie wszystko prócz sumów wróciło do wody) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESSOX Napisano 18 Maja 2020 Share Napisano 18 Maja 2020 O 15.05.2020 o 17:11, Krzychu33 napisał: OK rozumiem zdjęcie nie ma na celu "chwalenia się" a pokazanie rybostanu polowionego Jak wspomniałem wszystkie ryby całe i zdrowe wróciły do wody Chwalenie się czy pokazanie rybostanu nie ma znaczenia w tej akurat sprawie. Jest na forum regulamin który określa co można a co nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu33 Napisano 15 Czerwca 2020 Share Napisano 15 Czerwca 2020 Wypad z siostrzeńcem i jego "pierwszy raz" Lekko podłamany zasadą No KILL Ale liczy że ryby urosną i pozwolą się złowić ponownie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
domel23mdc Napisano 18 Maja 2021 Share Napisano 18 Maja 2021 Cześć Fajnie się przegląda wpisy, bo można czegoś się dowiedzieć Jestem z Dąbrowy Górniczej i łowie niestety na dziko (takie kilkukrotne wypady w ciągu roku). W Dąbrowie można mnie spotkać czasami na tzw. 3 stawach Hallerskich ( za dworcem i 3 blokami ). Jest to teren bodajże starej oczyszczalni. Dużo miejscówek do łowienia. Ja niestety trafiałem tylko na drobnicę: lin, okoń. Pewnego razu jak byłem to gość wyciągnął 2 szczupaki. W weekend byłem też na miejscówce w Ząbkowicach przy trasie. Niestety staw zasypany w całości liśćmi. Nawet ustawiając grunt na spławik ok.40 cm, haczyk zaczepiał się o rośliny przy dnie. Rok temu byłem na Świniarni - faktycznie brak możliwości swobodnego połowu, staw porośnięty dookoła (nie było gdzie kija wsunąć). Byłem też na tym stawie - zalany dom (Sc). Zostały jego resztki ( na czas tamtych wakacji) - i tylko 1 miejsce aby gdzieś kija wcisnąć. PS. Interesuje mnie bardzo ta miejscówka na Maczkach w SC. Ale nie wiem czy trafiłbym tam. Może któryś z forumowiczów miałby chęć wybrać się tam, w któryś weekend ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu33 Napisano 30 Maja 2021 Share Napisano 30 Maja 2021 W dniu 18.05.2021 o 06:59, domel23mdc napisał: Cześć Fajnie się przegląda wpisy, bo można czegoś się dowiedzieć Jestem z Dąbrowy Górniczej i łowie niestety na dziko (takie kilkukrotne wypady w ciągu roku). W Dąbrowie można mnie spotkać czasami na tzw. 3 stawach Hallerskich ( za dworcem i 3 blokami ). Jest to teren bodajże starej oczyszczalni. Dużo miejscówek do łowienia. Ja niestety trafiałem tylko na drobnicę: lin, okoń. Pewnego razu jak byłem to gość wyciągnął 2 szczupaki. W weekend byłem też na miejscówce w Ząbkowicach przy trasie. Niestety staw zasypany w całości liśćmi. Nawet ustawiając grunt na spławik ok.40 cm, haczyk zaczepiał się o rośliny przy dnie. Rok temu byłem na Świniarni - faktycznie brak możliwości swobodnego połowu, staw porośnięty dookoła (nie było gdzie kija wsunąć). Byłem też na tym stawie - zalany dom (Sc). Zostały jego resztki ( na czas tamtych wakacji) - i tylko 1 miejsce aby gdzieś kija wcisnąć. PS. Interesuje mnie bardzo ta miejscówka na Maczkach w SC. Ale nie wiem czy trafiłbym tam. Może któryś z forumowiczów miałby chęć wybrać się tam, w któryś weekend ?? Nie ma sprawy możemy się jakoś ustawić chętnie też poznam te bajorka w DG 👍w czealdzi są też dwa stawiki ale tam musisz trafić na dzień ostatnio w sobotę w 2 h wytargałem ponad 100sumikow i to niektóre po 25/27cm (na wątrobke drobiową) a w następny dzień studnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
domel23mdc Napisano 26 Czerwca 2021 Share Napisano 26 Czerwca 2021 Krzychu czekam na kontakt. W tym tygodniu byłem znów na stawach za dworcem DG . Łebek obok mnie wyciągnął sandacza 60cm https://ibb.co/b5nj1gb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu33 Napisano 7 Lipca 2021 Share Napisano 7 Lipca 2021 W dniu 26.06.2021 o 09:47, domel23mdc napisał: Krzychu czekam na kontakt. W tym tygodniu byłem znów na stawach za dworcem DG . Łebek obok mnie wyciągnął sandacza 60cm https://ibb.co/b5nj1gb Kolego my jesteśmy w kontakcie tak jak pisaliśmy te stawy o których pisałeś ciekawe tylko przydało bybsie wpaść z workami i ogarnac syf 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu33 Napisano 7 Lipca 2021 Share Napisano 7 Lipca 2021 W dniu 26.06.2021 o 09:47, domel23mdc napisał: Krzychu czekam na kontakt. W tym tygodniu byłem znów na stawach za dworcem DG . Łebek obok mnie wyciągnął sandacza 60cm https://ibb.co/b5nj1gb Kolego my jesteśmy w kontakcie tak jak pisaliśmy te stawy o których pisałeś ciekawe tylko przydało bybsie wpaść z workami i ogarnac syf 😉 oczywiście ryby wróciły do wody 👍 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pabloo1505 Napisano 19 Sierpnia Share Napisano 19 Sierpnia Czy na tych wszystkich stawach można na spokojnie łowić bez karty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi