Skocz do zawartości
Dragon

Aparat cyfrowy

wiesławek

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 151
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

Paco, już go oglądałem i nawet bawiłem się nim na tyle na ile kumpel pozwolił :mrgreen: i moim zdaniem w tym przedziale finansowym jest to jedna z lepszych ofert.

• 3 weeks later...
Napisano

Witam, dawno sie nie udzielałem na forum ale studia itp.

Stała sie smutna rzecz a mianowicie aparat Cannon PowerShot A590IS sie zepsuł, a raczej pękł wyświetlacz w nieznanych mi okolicznościach ( aparat robił i robi wypasione szczegółowe foty )

Cały czas przebywał w ,,plecaku wędkarskim'', i oczywiście w pokrowcu aż do dziś kiedy to mama mi kazała sprawdzic jak baterie bo chciała wziąśc na urodziny bla bla, nie bede was zanudzał. Może tylko dopisze, iż plecak nie był rzucany kopany lub nie doświadczał innych smutnych wydarzeń, z wiadomych względów: aparat oraz sprzęt wędkarski :)

Miał ktoś kiedyś z was pęknięty wyświetlacz, jak z uznaniem gwarancji, ew. jaki koszt by był wymiany tego wyświetlacza ( na allegro taki wyświetlacz 145zł ) . Jeśli ktos sie orientuje to prosze o zabranie głosu.

Pozdrawiam Krzyś

• 3 weeks later...
Napisano

Może ktoś doradzić mi coś w doborze jakiegoś aparatu za niewielką ceną a żeby jakoś przyzwoicie chodził. Czasu nie wiele bo muszę zakupić do świąt a kompletnie się nie znam na aparatach. Chodzi mi o coś w miarę taniego, poprostu żeby nie zakupić szajsu...

Napisano

Coś tak w granicach 300zł, wiem że nic dobrego się nie kupi ale na chwile obecną większej gotówki nie posiadam. Chodzi mi o to żeby po prostu jakoś działał i żeby nie trafić na jakiś szajs

Napisano

po html wystarczy wykasować kropkę i link robi :grin:

W sumie niezłe pieniądze za taką używkę :roll: jako alternatywa na ryby jest całkiem OK

Napisano

wedkarzyk, ostatno tez sobie kupiłem tego soniaka jako prezent na swieta myśle ze dobrze zrobiłem ze go wziąłem :wink:

Napisano
wedkarzyk, ostatno tez sobie kupiłem tego soniaka jako prezent na swieta myśle ze dobrze zrobiłem ze go wziąłem :wink:
No to fajny prezent sobie zrobiłes :lol:Sony fajne filmiki kręci,mam nadzieje,że będę mógł kiedyś wstawić taki na forum :wink:
Napisano
Coś tak w granicach 300zł,

jeśli masz dostęp do sieci Electro World to pytaj o aparat Advent, nto no name ale na optyce Pentaxa - więc bardzo dobrej, za ok 260-300 zł kupisz aparat w aluminiowej obudowie(bardzo trwałej i solidnej), który robi przyzwoit fotki i kręci filmiki z dźwiękiem, a w razie awarii do 2 lat od zakupu wymiana na nowy lub zwrot gotówki na podstawie paragonu!

Napisano
a w razie awarii do 2 lat od zakupu wymiana na nowy lub zwrot gotówki na podstawie paragonu!
:mrgreen: to mówi wiele,wiedzą ile to jest warte.Znam ludzi którzy kupili takie cacka i już dawno zmienili firme:wink:
Napisano

Ponawiam swój post bo wcześniejszy został usunięty. Nie będę podawał linków do allegro by chyba o to został usunięty. Chodzi mi ci będzie lepsze Samsung S860 czy tez SONY S730. Nie wiem czy będę kupował w sklepie czy na allegro.patbaj, niestety nie mam dostępu do tej sieci

Napisano

Witam pare dni temu miałem taki sam problem z wyborem jak ty a na koniec zdecydowałem sie na Canona PowerShot A470 i jak narazie jestem z tego wyboru bardzo zadowolony.

Napisano
to mówi wiele,wiedzą ile to jest warte

to mowi tylko tyle, ze firma (najczęsciej bardzo znana firma o dobrej opinii) produkująca jakies towary pod marka jakiejś sieci handlowej, bierze na siebie wszystkie koszty zwiazane z awariami i reklamacjami danej grupy towarowej, nie podpisuje umów na autoryzację serwisową, gdyż "wrzuca sobie w koszty ewentualne wymiany, czy zwroty gotówki". Aby uniknąć zaszufladkowania jako producent taniego sprzetu - w domyśle ludzi czytaj o niskiej jakości nie sygnuje swoją marką pewnej grupy cenowej, tylko umieszcza logo i nazwe marki nie znanej.

Np. Advent o którym mowa sygnuje LAPOTPY - produkuje je nikt inny jak Philips, na tych samych podzespołach, i komputerek, który kosztuje pod marką Philipsa 3000 zł pod marką Adventa kosztuje 2000, a składa się w większości, albo w całości z podzespołów Philipsa.

Oczywiście nie zawsze jest tak kolorowa, gdyż wielu producentów towary sygnowane swoją oryginalną, flagową marką produkuje w krajach o wysokiej kulturze pracy i wysokopoziomowych normach jakościowych (choć teraz coraz rzadziej), a no name produkowane są w Chinach, Wietnamach itp. wynalazkach, co oczywiście nie pozostaje bez znaczenia.

Ale pamietaj, że można kupić mercedesa za kilkaset tyś zł. i też może się psuć jak cholera, wieć to nie jest regułą!

Napisano
Damianxtx napisał/a:

A co powiecie na aparaty olympusa??

E tam ,ja wolę to http://www.e-cyfrowe.pl/n...rny-p-7996.html

No ale ja potrzebuje coś z niżej półki. A czy aparaty nikona te z niżej półki są dobre?Jeżeli ma ktoś jakieś sprawdzone modele niech napisze. Jak mówiłem zamierzam wydać na niego około 300zł i tak poszukuje na allegro bo dziś chce kupić tylko jakoś na nic nie mogę się zdecydować. Poważnie zastanawiałem się SAMSUNGiem S860 ale nie posiada polskiego menu :cry:

Napisano

Damianxtx, zobacz w ofercie fujifilm, ja posiadam finepixa S5800. przed zakupem rozmawiałem ze sprzedawcami w różnych sklepach i fuji cieszy się dobrą opinią.

Napisano

Aparaty fuij sa naparawde dobre,sam mam S9600,jest tylko jeden problem.Jedyny serwis jest w Warszawie.Czekam juz okolo miesiaca na aparat ktury wyslalem do naprawy.Uszkodzony z mojej winy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.