maniek Napisano 5 Stycznia 2009 Napisano 5 Stycznia 2009 maniek nas teraz fotkami zasypieNo prawie ,jak to mówią trening czyni mistrza ,na pewno pójdzie w jakości ale też i ilości ,standardowa dotychczasowa zasiadka to kilkanaście fotek z czego kilka do pokazania nie łudźcie się że Maniek wam wszystkie fotki pokaże ,teraz na pewno się zmieni na pewno będzie kilkadziesiąt [lub kilkaset] fotek z zasiadki .tylko czekać na pstrągiOj chciało by się.Ale może od lutego .jazie, klenie,Już się szykuje . szczupaki, karpie, amury, sumy i sandacze! Najgorzej mnie martwi samowyzwalacz ,wiadomo że najczęściej i najchętniej wędkuje sam a w nowym aparacie "cieniutką" opcje ma samowyzwalacz ,ale próbuje z filmem po klatkowym.Może coś z tego wyjdzie .
patbaj Napisano 5 Stycznia 2009 Napisano 5 Stycznia 2009 teraz na pewno się zmieni na pewno będzie kilkadziesiąt [lub kilkaset] fotek z zasiadki . o zlotach już nawet nie wspominam! "cieniutką" opcje ma samowyzwalacz tzn.? mały czas regulacji czy jak, a statywik masz? polecam cos z firmy HAMA, za kilkanascie zł mozna kupic ma teleskopowe nóżki i sią nadaje, przynajmniej wg mnie, bylo juz o tym na forum, nawet foto wkleiłem.
artech Napisano 5 Stycznia 2009 Napisano 5 Stycznia 2009 Maniek albo nie zupełnie zapoznałeś się z instrukcją obsługi tago aparatu, albo fotograf z Ciebie taki jak ze mnie albo nie kupię tego aparatu fotki są kiepskie jakościowo
maniek Napisano 5 Stycznia 2009 Napisano 5 Stycznia 2009 albo fotograf z Ciebie taki jak ze mnieArtech nie denerwuj się ,nie od razu Rzym zbudowali tzn.? mały czas regulacji czy jak, a statywik masz? polecam cos z firmy HAMA,Statyw mam ,ale te Hama są wielkie bo taki mam ,myślę nad innym .A samowyzwalacz ma dwa ustawienia 2sek i 10 sek i koniec opcji w PowerShot-cie było jeszcze możliwość zrobienie kilku fotek co 10sek w Nikonie tego nie ma ,teraz sam wykadruj ustaw ,włącz ustaw się z rybą i jak nie wyjdzie to od nowa lataj z rybą .
tomek1 Napisano 5 Stycznia 2009 Napisano 5 Stycznia 2009 Nikonie tego nie ma ,teraz sam wykadruj ustaw ,włącz ustaw się z rybą i jak nie wyjdzie to od nowa lataj z rybą Ustawiasz się w trochę dalszym planie a kadrujesz na kompie Sprawdź czy nie ma zdjęć seryjnych, takich że wali zdjęcie za zdjęciem.
maniek Napisano 5 Stycznia 2009 Napisano 5 Stycznia 2009 Sprawdź czy nie ma zdjęć seryjnych, takich że wali zdjęcie za zdjęciem.Jest i owszem ,tryb sportowy do 15 fotek za jednym spustem tyle tylko że tu opcja samowyzwalacza nie działa.Ustawiasz się w trochę dalszym planie a kadrujesz na kompie Kombinuje jeszcze z opcją rozpoznawania twarzy ale zobaczymy co wyjdzie.
tomek1 Napisano 5 Stycznia 2009 Napisano 5 Stycznia 2009 Jest i owszem ,tryb sportowy do 15 fotek za jednym spustem tyle tylko że tu opcja samowyzwalacza nie działa. To kiepsko Nie jest łatwo samemu sobie zrobić zdjęcie z żywą rybą
maniek Napisano 5 Stycznia 2009 Napisano 5 Stycznia 2009 Nie jest łatwo samemu sobie zrobić zdjęcie z żywą rybąSpróbuj z dużą
patbaj Napisano 5 Stycznia 2009 Napisano 5 Stycznia 2009 Statyw mam ,ale te Hama są wielkie 10cm złożony 20 po rozłożeniu regulacja w wielu poziomach
maniek Napisano 7 Stycznia 2009 Napisano 7 Stycznia 2009 10cm złożony 20 po rozłożeniu regulacja w wielu poziomachAle co mi daje statyw o wysokości 20cm ,po za tym jak ustawiać i kadrować na leżąco
patbaj Napisano 7 Stycznia 2009 Napisano 7 Stycznia 2009 co mi daje statyw o wysokości 20cm to że pod kątem ustawiasz aparat i możesz zrobić fotkę, pokaże Ci na zlocie, ustawiać i kadrować na leżąco tu jest trochę problem, ale i to jest do przejścia
kocur Napisano 7 Stycznia 2009 Napisano 7 Stycznia 2009 maniek, możesz też połączyć za pomocą taśmy izolacyjnej ze sztycą od podpórki i już masz wyższy statyw z regulacją w pionie
ErJot Napisano 7 Stycznia 2009 Napisano 7 Stycznia 2009 Można kupić specjalny adapter nakręcany na bank stick/sztycę i po kłopocie. Znalazłem tutaj.
stu6-60 Napisano 23 Stycznia 2009 Napisano 23 Stycznia 2009 Mam coraz wieksza chec kupic "prawdziwy' aparat fotograficzny. Kompakt okazal sie "nieporozumieniem". Spogladanie na Swiat poprzez wyswietlacz to..... nie powiem co.Hybryda ,ktorej teraz uzywam "daje rade",ale niewymienna optyka i mala(fizycznie) wielkosc matrycy 'owocuje np.krzywizna horyzontu. Mysle ,ze czas na tania lusdtrzanke, I tu powstaje problem, ktora wybrac !!??? Zastanawiam sie nad trzema: Sony Alpha 200,Nikon D60, Canon EOS 1000D (ewntualnie jeszcze Olympus E420 lub Pentax KM).Wszystkie sa w podobnej cenie wiec ten dylemat odpada . Jesli ma ktos wlasne sugestie "za i przeciw" wdzieczny bede Pozdro-Radek.
artech Napisano 23 Stycznia 2009 Napisano 23 Stycznia 2009 stu6-60, porównaj ceny dodatkowych obiektywów, do Canona wychodzą chyba najlepiej.
Gość primo Napisano 23 Stycznia 2009 Napisano 23 Stycznia 2009 stu6-60: Moze testy aparatow na tych stronach pomoga dokonac prawidlowego wyboru http://www.optyczne.pl/testy_aparatów.html http://www.fotopolis.pl/index.php?gora=2&lewa=2
Gość primo Napisano 23 Stycznia 2009 Napisano 23 Stycznia 2009 tak odemnie , poczytaj dokladnie o Canonie EOS 450D http://www.optyczne.pl/76.1-Test_aparatu-Canon_EOS_450D.html
stu6-60 Napisano 30 Stycznia 2009 Napisano 30 Stycznia 2009 Nie będe zakładał nowego tematu. Myślę ,ze pytanko mozna "wcisnać" tutaj. Pytanie: Czy oglądajac fotke na np. na "Garnek.pl ,moge dowiedziec sie jaki jest rzeczywisty czas wykonania, jakiego uzyto sprzetu itp. Jesli istnieje taka mozliwosc to jak to zrobic !?? Pozdro-Radek. P.S. Tylko krok po kroku prosze .
Amator Napisano 30 Stycznia 2009 Napisano 30 Stycznia 2009 Zastanawiam sie nad trzema: Sony Alpha 200,Nikon D60, Canon EOS 1000D Gazeta foto video z września 2008 przedstawia test canona 1000D W skrócie na + " Bardzo dobra jakość zdjęć,zwłaszcza szeroki zakres dynamiki i niski poziom szumów.Wygodna, przemyślana obsługa" " - Wyjątkowo "plastikowy" korpus, dość mały wizjer, mało skuteczny automatyczny balans bieli, zwłaszcza przy świetle żarowym. " Tyle z gazety ja używam canona 400D i uważam że dla średniozaawansowanych jest super
artech Napisano 30 Stycznia 2009 Napisano 30 Stycznia 2009 stu6-60, skopiuj zdjęcie na swój komputer, potem kliknij na właściwości - podsumowanie - zaawansowane . Tam powinny być takie informacje, jeżeli nie są ukryte lub zmienione.
stu6-60 Napisano 30 Stycznia 2009 Napisano 30 Stycznia 2009 artech, probowalem tak jak mi radziles ale odczytuje tylko ogolnikowe dane fotki i do tego data jest aktualna czyli tak jak bym to ja zrobil to zdjecie ! Czy mozliwe ze gdy zdjecie zapisywane jest na serwerze, ten "czysci" je z wiekszosci danych a wage dopasowuje automatycznie do swoich standardow !??? Czyli pewnie nici ze szpiegowania i pozostanie mi tylko podejzenie ,ze "ktos" wlepia scany jako swoje dziela Pozdro-Radek.
brosaczony Napisano 11 Lutego 2009 Napisano 11 Lutego 2009 Ja od jakiegoś czasu zajmuje się fotografią, a od pół rolu pracuje w MediaMarkt na dziale foto. Mam ciągłe szkolenia i myślę, że z czystym sumieniem w tym temacie mogę się wypowiadać. Także jeśli macie jakieś pytania dot. aparatu możecie walić w tym temacie, bądź na priv. A co do stu6-60 zastanów się nad Pentaksem (Koszt obiektywów jest śmiesznie niski, ponieważ bagnet K został wymyślony w 1975r. i pasują do niego wszystkie obiektywy wyprodukowane od tego roku. A druga moja propozycja to Olympus, choć jednak bardziej E-520. Robiona jest w bardzo nowatorskim i przez niektórych (w tym przeze mnie) uważanym za genialny systemie 4/3 (cztery trzecie). Natomiast CANON 1000D ma mnóstwo wad i nie jest wart swojej ceny. Alpha ma głównie problemy z matrycą i z filtrami (na zdjęciach nadmiar czerwieni). No i jeszcze jedna uwaga, jeśli chcesz brać lustro nad wodę, to zdecydowanie polecam Pentaksa K200, ponieważ ma uszczelniany korpus. U nas mamy tego pentusia w promocji z gripem, torbą i dodatkowym obiektywem w cenie 2200zł, ale można bez tych dodatków taniej.
edmund Napisano 13 Lutego 2009 Napisano 13 Lutego 2009 http://foto.onet.pl/52p1p,lzsokie980q9,u.html Ja mam bardzo dobry i nie mam zamiaru na razie zmieniać. Do zobaczenia nad wodą .
Lord Konrad I Napisano 13 Lutego 2009 Napisano 13 Lutego 2009 stu6-60 każde zdjęcie ma wbudowany pakiet danych EXIF, można to odczytać chociażby przy pomocy tego, widzę że nawet aplet do firefoxa można potem doinstalować Edmund ładne zdjęcia
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.