57ofClubs Napisano 1 Kwietnia 2014 Napisano 1 Kwietnia 2014 Witam, chcialem sie wybrac w niedlugim czasie na rzeke Rabe w okolicach Bochni ( lokalne wioski, miejscowosci ). Prosze o kilka porad gdzie mozna znalezc pstraga, czy nie obowiazuje np. lowienie tylko na muche. Lowie na delikatny spinning zazwyczaj na Dunajcu w okolicach Melsztyna. Jesli ma ktos pytania na temat Dunajca, chetnie odpowiem ;] Cytuj
niktważny Napisano 1 Kwietnia 2014 Napisano 1 Kwietnia 2014 Jak kropki na spining to od mostu w Gdowie w dół. W Bochni to można poszukac klenia. Cytuj
57ofClubs Napisano 1 Kwietnia 2014 Autor Napisano 1 Kwietnia 2014 Dzieki kolego, a nie bedzie problemu ze sinningiem? Bo slyszalem ze sa jakies odcinki specjalne na Rabie wylacznie muchowe. Cytuj
niktważny Napisano 1 Kwietnia 2014 Napisano 1 Kwietnia 2014 Na muchę wyłącznie od Dobczyc do Gdowa. W Sumie powyżej Dobczyc też tylko mucha. Tak, że poniżej Gdowa możesz pobrodzić ze spiningiem. Cytuj
yoruus Napisano 1 Kwietnia 2014 Napisano 1 Kwietnia 2014 W tym roku Raba na razie okazała się dla mnie dość szczęśliwa obdarzając mnie pierwszą rybką sezonu, pstrągiem ciut powyżej wymiaru. Daaawno tam nie łowiłem i zacząłem w ciemno od mostu w Książnicach i dalej w górę rzeki prawie do ujścia Stradomki. Byłem tylko jakieś 3 godzinki i skończyłem tylko z jedną rybką, ale po wcześniejszych bezowocnych wypadach na Szrenię, Dłubnię i Dunajec (właśnie w okolice Melsztyna - główki i most Zakliczyn) i tak byłem zadowolony. Z Brzeska to w sumie rzut beretem i zresztą własnie z Brzeska tam jechałem . Cytuj
57ofClubs Napisano 2 Kwietnia 2014 Autor Napisano 2 Kwietnia 2014 Piekna rybka, dziekuje za porady Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi