Papinos Napisano 19 Grudnia 2006 Napisano 19 Grudnia 2006 Jak trzeba bylo rozwiac tą zagadke? tak jak w magiczny sposób zrobił to Miron
miron Napisano 20 Grudnia 2006 Napisano 20 Grudnia 2006 przyznaję sie , że niestety z obliczeń na klartce nic nie wynikło więc rozwiązanie znalazłem w sieci szukam zagadki...
miron Napisano 21 Grudnia 2006 Napisano 21 Grudnia 2006 sorry , że musieliscie czekać oto zagadka : co takiego ma człowiek , czego nie ma pies ? (chodzi o różnicę anatomiczną , która od razu rzuca się w oczy)
Tomaszek Napisano 21 Grudnia 2006 Napisano 21 Grudnia 2006 Przeciwstawnie ustawiony kciuk kończyn górnych (przednich).
MagnuM Napisano 21 Grudnia 2006 Napisano 21 Grudnia 2006 człowiek nie ma sierści Zdziwiłbys się, ale jakbys popatrzył na swoja rękę, to zauważyłbys, ze masz takie włoski, te włoski to jest właśnie pozostałośc po ewolucji czyli taka ludzka sierść Ja myślę, że jeżeli chodziłoby o psychikę, to człowiek ma rozum, a pies instynkt. A anatomia to zapewne, że człowiek ma twarz, a pies, np. owczarek niemiecki, wygląda z pyska tak samo jakpozostałe
Gość wobler129 Napisano 21 Grudnia 2006 Napisano 21 Grudnia 2006 masz takie włoski No ale to przecież nie jest sierść A co do tej ewolucji to wiem
Roland Napisano 21 Grudnia 2006 Napisano 21 Grudnia 2006 A anatomia to zapewne, że człowiek ma twarz, a pies, np. owczarek niemiecki, wygląda z pyska tak samo jakpozostałe no nie wiem czy wyglada tak samo. Czlowiek wychowywal sie wsrod ludzi i dlatego rozronia twarze. Kiedys ogladalem na discovery program. Dziecko przyprowadzali na kilka godzin do malp i dziecko pozniej swietnie rozroznialo maly. Testy przerwali bo dziecko zaczelo nasladowac malpy A moja odpowiedź to ogon Madi powiedz jak trzeba bylo rozwiazac tą zagadke
Tomaszek Napisano 21 Grudnia 2006 Napisano 21 Grudnia 2006 A moja odpowiedź to ogon no trochę powagi Roland co takiego ma człowiek , czego nie ma pies ?
MagnuM Napisano 21 Grudnia 2006 Napisano 21 Grudnia 2006 Ale tu nie chdozi o rozrózniania siebie, tylko o to, że człowiek na twarz, każdy inną, ale dla nas pies ma taką samą
Roland Napisano 21 Grudnia 2006 Napisano 21 Grudnia 2006 Ale tu nie chdozi o rozrózniania siebie, tylko o to, że człowiek ma twarz, każdy inną, ale dla nas pies ma taką samą No to moze dla Ciebie Z tym ogonem to taki zarcik
andi64 Napisano 21 Grudnia 2006 Napisano 21 Grudnia 2006 po gruntownym zapoznaniu się z anatomią pieska i człowieczka , moje stwierdzenie jest takie: jak pies je to nie szczeka, a człowiek odwrotnie
miron Napisano 21 Grudnia 2006 Napisano 21 Grudnia 2006 plebsiu, gratulacje !!!!!!!!!!!!!!!! czas na twoją zagadkę
Papinos Napisano 28 Grudnia 2006 Napisano 28 Grudnia 2006 plebsiu, gratulacje !!!!!!!!!!!!!!!! czas na twoją zagadkę Plebsiu ,nie zapominaj że wszyscy czekamy na twoją zagadkę ,a pozatym chyba nie chcesz żeby ten temat przygasł
keri Napisano 29 Grudnia 2006 Napisano 29 Grudnia 2006 Plebsiu ,nie zapominaj że wszyscy czekamy na twoją zagadkęPlebsiu pojawił się na forum raz i to tylko w tym temacie, tak więc nie liczyłbym na jego zaangazowanie w temat.Może zagadkę zada ktoś inny np. kto pierwszy ten lepszy
andi64 Napisano 29 Grudnia 2006 Napisano 29 Grudnia 2006 he, ja pierwszy proszę podać skąd się wzioła nazwa zwierzątka mieszkającego w Australji, a zwierzątko to kangur
Adek_Assault Napisano 29 Grudnia 2006 Napisano 29 Grudnia 2006 Co robi lekarz jak nie ma pacjentów? -???
MagnuM Napisano 29 Grudnia 2006 Napisano 29 Grudnia 2006 proszę podać skąd się wzioła nazwa zwierzątka mieszkającego w Australji,a zwierzątko to kangur ""Kangaroo" - odpowiedział jeden z Aborygenów. Nazwa została odnotowana i przyjęta jako nazwa skaczącego śmiesznie ssaka. Później okazało się, że "kangaroo" oznacza nie mniej nie więcej jak "nie rozumiem" w aborygeńskim języku." by Nation Geographic
andi64 Napisano 29 Grudnia 2006 Napisano 29 Grudnia 2006 no co ty Adek nie czytałeś powyżej że ja pierwszy kasuj to
andi64 Napisano 29 Grudnia 2006 Napisano 29 Grudnia 2006 by Nation Geographic to nie sztuka na dzieci neostrady nie ma rady twoja kolej zapierdzielaj z zagadką
MagnuM Napisano 29 Grudnia 2006 Napisano 29 Grudnia 2006 na dzieci neostrady nie ma rady Taa... od razu obzywasz Mogłem za żywca skopiowac, nie napisac kto to juz wczesniej napisale, ale zobacz, wzialem w cudzyslów, i napisałem niżej kto to napisałe, wie nie miej pretensji. Zagadki nie chce mi się zadawac, niech zada ja Adek
andi64 Napisano 29 Grudnia 2006 Napisano 29 Grudnia 2006 Zagadki nie chce mi się zadawac, znowu burza u ciebie u mnie wczoraj śnieg spadł i do dzisiaj leży, powiem więcej jest biały
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.