Skocz do zawartości
tokarex pontony

Konkursy-Zgadywanki-Rebusy

maniek

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 505
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

przyznaję sie , że niestety z obliczeń na klartce nic nie wynikło więc rozwiązanie znalazłem w sieci :oops:

szukam zagadki...

Napisano

sorry , że musieliscie czekać

oto zagadka :

co takiego ma człowiek , czego nie ma pies ?

(chodzi o różnicę anatomiczną , która od razu rzuca się w oczy) :mrgreen:

Gość Dwie_sety
Napisano

Człowiek chodzi na dwóch nogach.

Napisano
człowiek nie ma sierści

Zdziwiłbys się, ale jakbys popatrzył na swoja rękę, to zauważyłbys, ze masz takie włoski, te włoski to jest właśnie pozostałośc po ewolucji czyli taka ludzka sierść :lol:

Ja myślę, że jeżeli chodziłoby o psychikę, to człowiek ma rozum, a pies instynkt.

A anatomia to zapewne, że człowiek ma twarz, a pies, np. owczarek niemiecki, wygląda z pyska tak samo jakpozostałe :grin:

Gość wobler129
Napisano
masz takie włoski

No ale to przecież nie jest sierść :lol: A co do tej ewolucji to wiem :mrgreen:

Napisano
A anatomia to zapewne, że człowiek ma twarz, a pies, np. owczarek niemiecki, wygląda z pyska tak samo jakpozostałe
no nie wiem czy wyglada tak samo. Czlowiek wychowywal sie wsrod ludzi i dlatego rozronia twarze. Kiedys ogladalem na discovery program. Dziecko przyprowadzali na kilka godzin do malp i dziecko pozniej swietnie rozroznialo maly. Testy przerwali bo dziecko zaczelo nasladowac malpy :mrgreen:

A moja odpowiedź to ogon

Madi powiedz jak trzeba bylo rozwiazac tą zagadke

Napisano

Ale tu nie chdozi o rozrózniania siebie, tylko o to, że człowiek na twarz, każdy inną, ale dla nas pies ma taką samą :grin:

Napisano
Ale tu nie chdozi o rozrózniania siebie, tylko o to, że człowiek ma twarz, każdy inną, ale dla nas pies ma taką samą :grin:
No to moze dla Ciebie :P

Z tym ogonem to taki zarcik :wink:

Napisano

po gruntownym zapoznaniu się z anatomią pieska i człowieczka ,

moje stwierdzenie jest takie:

jak pies je to nie szczeka, a człowiek odwrotnie :mrgreen:

Napisano
plebsiu, gratulacje !!!!!!!!!!!!!!!!

czas na twoją zagadkę

Plebsiu ,nie zapominaj że wszyscy czekamy na twoją zagadkę ,a pozatym chyba nie chcesz żeby ten temat przygasł :wink:

Napisano
Plebsiu ,nie zapominaj że wszyscy czekamy na twoją zagadkę
Plebsiu pojawił się na forum raz i to tylko w tym temacie, tak więc nie liczyłbym na jego zaangazowanie w temat.

Może zagadkę zada ktoś inny np. kto pierwszy ten lepszy :lol:

Napisano

he, ja pierwszy :grin:

proszę podać skąd się wzioła nazwa zwierzątka mieszkającego w Australji,

a zwierzątko to kangur

Napisano
proszę podać skąd się wzioła nazwa zwierzątka mieszkającego w Australji,

a zwierzątko to kangur

""Kangaroo" - odpowiedział jeden z Aborygenów. Nazwa została odnotowana i przyjęta jako nazwa skaczącego śmiesznie ssaka. Później okazało się, że "kangaroo" oznacza nie mniej nie więcej jak "nie rozumiem" w aborygeńskim języku."

by Nation Geographic

Napisano
by Nation Geographic

to nie sztuka :cry:

na dzieci neostrady nie ma rady :grin:

twoja kolej zapierdzielaj z zagadką :grin:

Napisano
na dzieci neostrady nie ma rady

Taa... od razu obzywasz :mrgreen: Mogłem za żywca skopiowac, nie napisac kto to juz wczesniej napisale, ale zobacz, wzialem w cudzyslów, i napisałem niżej kto to napisałe, wie nie miej pretensji. Zagadki nie chce mi się zadawac, niech zada ja Adek :lol:

Napisano
Zagadki nie chce mi się zadawac,

znowu burza u ciebie :?::mrgreen:

u mnie wczoraj śnieg spadł i do dzisiaj leży, powiem więcej jest biały :grin:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.