Roland Napisano 16 Stycznia 2007 Napisano 16 Stycznia 2007 na właśnie jacyś dziwni ludzie ostatnio sie kręcą za mną a i mój pies jakiś nie spokojn mało tego masz już założoną teczkę Do wglądu w IPNZ mojej strony to powiem Ci tylko żebyś pod żadnym pozorem niczego nie podpisywał A jeśli chodzi o zagadke to znam odpowiedź, ale uslyszałem ją kiedys wiec nic nie mowie
Tomaszek Napisano 16 Stycznia 2007 Napisano 16 Stycznia 2007 W zamknietym pokoju znajduje sie zarowka. Na zewnatrz pokoju znajdują sie 3 właczniki-ktoryś(jeden) zapala tą zarówke. Można sie bawić tymi włacznikami do woli. Co trzeba zrobic aby po wejsciu do pokoju z żarówką mieć 100% pewność który włacznik zapala ja? Do pokoju mozna wejsc tylko JEDEN jedyny raz i wiecej juz nie mozna bawic sie włacznikami. Zarówki wcześniej nie mozna podgladac itp.Jednego włącznika wogóle nie włączam. Potem włączam drugi i niech się chwilkę będzie włączony - wyłączam go. Potem włączam trzeci. No i potem to już krótka piłka. Jak żarówka zimna to pierwszy, jak ciepła drugi a jak gorąca (ewentualnie nawet świeci się jeśli został włączony trzeci) - to trzeci.
plebsiu Napisano 16 Stycznia 2007 Napisano 16 Stycznia 2007 BRAWO:-) ale kurde tak szybko:P gratki Tomaszek dawaj ty pytanko...
Tomaszek Napisano 16 Stycznia 2007 Napisano 16 Stycznia 2007 ale kurde tak szybkoNo to dam szanse do równie szybkiego rewanżu dając zagadkę z tej samej serii: (dla pełnoletnich ta zagadka )Jest trzech facetów i prostytutka. Każdy z facetów ma inną chorobę weneryczną a prostytutka ma wszystkie trzy. Ale faceci mają tylko dwie prezerwatywy! Jak mają skorzystać z usług prostytutki aby nie nabyć kolejnej choroby. (wszelkie kombinowanie z innymi "otworami" odpada - ma być classic line)
plebsiu Napisano 16 Stycznia 2007 Napisano 16 Stycznia 2007 hmmm a juz chcialem o innych otworach a tu na koncu ZONK trzeba nad tym pomyslec bo to takie zyciowe... (fuj)
tomii Napisano 17 Stycznia 2007 Napisano 17 Stycznia 2007 Do pokoju mozna wejsc tylko JEDEN jedyny raz i wiecej juz nie mozna bawic sie włacznikami. Zarówki wcześniej nie mozna podgladac ale plebsiu, zmyłe walnąłeś. Mozna wejśc tylko raz ale później już nie można się bawić - ale widać wolno włączyć Nie można podglądać ale można dotknąć. Rozumiem że z zamkniętymi oczami Dobrze że się inżynier od softu jorgnął o co chodzi bo mi się wydawało że nie ma możliwości wykombinowania tego przed wejściem do pokoju. O Tomaszku nad tym warto pogłówkować. Na pierwszy rzut oka widzę że we trzech z dwoma prezerwatywami to będzie niehigienicznie. Już coś kombinuję.
plebsiu Napisano 17 Stycznia 2007 Napisano 17 Stycznia 2007 Mozna wejśc tylko raz ale później już nie można się bawić - ale widać wolno włączyć To jest dobrze napisane. Wczesniej bylo napisane : Można sie bawić tymi włacznikami do woli. Co trzeba zrobic aby [b]po[/b] wejsciu do pokoju z żarówką mieć 100% pewność Pozniej wchodzisz do pokoju i koniec-nei mozesz wyjsc, nie mozesz dotykac juz przelacznikow. Wczesniej bawisz sie nimi do woli.... Nie można podglądać ale można dotknąć. Rozumiem że z zamkniętymi oczami W czasie zabawy wlacznikami, no bo jestes poza zamknietym pokojem (to bylo napisane po to zeby jakies pomysly nie byly w stylu "wykorzystania innych dziurek" jak w zagadce Tomaszka). Juz spotkalem sie z odpowiedziami ze nalezy podgladnac, licznik pradu sprawdzic itp. chcialem tego uniknac Moze troszke to po łebkach opisalem, ale tak to jest jak sie zna odpowiedz to każda wersja jest dobrze napisana, bo znam wynik koncowy...
Roland Napisano 17 Stycznia 2007 Napisano 17 Stycznia 2007 Jeden może założyć 2 prezerwatywy, pozniej drugi założy tą zewnętrzną a 3 odwróci na drugą stronę tą używaną przez pierwszego Gut? Tylko nie mów że źle bo wczoraj poł nocy nie spałem
artech Napisano 17 Stycznia 2007 Napisano 17 Stycznia 2007 Jeden może założyć 2 prezerwatywy, pozniej drugi założy tą zewnętrzną a 3 odwróci na drugą stronę tą używaną przez pierwszegoGut? Tylko nie mów że źle bo wczoraj poł nocy nie spałem _________________ FUJ
andi64 Napisano 17 Stycznia 2007 Napisano 17 Stycznia 2007 FUJ ale się uśmiałem, dziś znowu się położę z dobrym humorem spać
shogun_zag Napisano 17 Stycznia 2007 Napisano 17 Stycznia 2007 Jeden może założyć 2 prezerwatywy, pozniej drugi założy tą zewnętrzną ... i w ten sposób zlapie dwie choroby, których mu "brakuje"
Roland Napisano 17 Stycznia 2007 Napisano 17 Stycznia 2007 Nie załapie żadnej bo ta prezerwatywa zewnętrzna od środka nie miała z niczym kontaktu Ta pierwsza wewnetrzna od zewnetrznej strony tez nie miala zniczym kontaktu, czyli da sie ją odwrócic i jest gites. Jakby nie bylo to to działa Nie polecam jednak robienia czegos takiego
tomek1 Napisano 17 Stycznia 2007 Napisano 17 Stycznia 2007 Nie polecam jednak robienia czegos takiego No właśnie jak czasem mówią w telewizorze "Nie róbcie tego w domu"
Gość wobler129 Napisano 17 Stycznia 2007 Napisano 17 Stycznia 2007 Jakby nie bylo to to działa A z kąd wiesz? Nie no żart, moim zdaniem ... FUUUUUUUUUJ
Roland Napisano 17 Stycznia 2007 Napisano 17 Stycznia 2007 Niestety wobler nie masz 18 lat i nie moge udzielić Ci odpowiedzi
Tomaszek Napisano 18 Stycznia 2007 Napisano 18 Stycznia 2007 Roland, odpowiedź ok. Pierwszy opis był z formalnego punktu widzenia nie dobry, ale potem wyjaśniałes jeszcze i to mnie przekonało że wiesz jak jest Wygrałeś - zadajesz zagadkę - prosz...
krzychu82 Napisano 18 Stycznia 2007 Napisano 18 Stycznia 2007 Zagadka logiczna: -wchodzisz (link poniżej) ,(opdpalasz/startujesz) niebieskim okragłym guzikiem z krzaczkiem po prawej -musisz przetransportować wszystkich na drugą stronę - tratwa zabiera tylko 2 osoby - sterować tratwą potrafią jedynie: ojciec, matka i policjant - matka nie może przebywać z synami bez ojca - ojciec nie może przebywać z córkami bez matki - złodziej nie może przebywać z członkami rodziny bez policjanta W Japonii jest to zagadka do rozwiązania na rozmowach o pracę... Link do gry : http://freeweb.siol.net/danej/riverIQGame.swf
Tomaszek Napisano 19 Stycznia 2007 Napisano 19 Stycznia 2007 W Japonii jest to zagadka do rozwiązania na rozmowach o pracę... U nas w pracy jeden facet cały dzień siedział nad tą zagadką.... Gdyby to prezes widział.....
tomii Napisano 19 Stycznia 2007 Napisano 19 Stycznia 2007 Zagadka logiczna: Fajne. Trzeba chwilkę pogłówkować. U nas w pracy jeden facet cały dzień siedział nad tą zagadką. Podziwiać ze upór, wytrwałość i cierpliwość. Może to jakiś wędkarz Ale z logiką u niego kiepsko skoro siedział aż tyle czasu.
krzychu82 Napisano 19 Stycznia 2007 Napisano 19 Stycznia 2007 Zagadka logiczna: Fajne. Trzeba chwilkę pogłówkować. U nas w pracy jeden facet cały dzień siedział nad tą zagadką. Podziwiać ze upór, wytrwałość i cierpliwość. Może to jakiś wędkarz Ale z logiką u niego kiepsko skoro siedział aż tyle czasu. Też mam w pracy kilku wędkarzy najwytrwalśi cisneli po ok 2-3 godz Zajeło mi za pierwszym razem ok 5 min , za drugim, ok 2 min ,
krzychu82 Napisano 19 Stycznia 2007 Napisano 19 Stycznia 2007 Mam jeszcze jedna zagadkę logiczną mam ja zapisana jako Arkusz programu Microsoft Excel - chciałbym go umieścić ale mam jakieś opory , najprościej mówiąc nie wiem jak to zrobić
Roland Napisano 22 Stycznia 2007 Napisano 22 Stycznia 2007 Witam Sorry ze dopiero teraz pisze ale od czasu tej wichury nie miałem neta Jedne z gorszych dni w moim zyciu Zagadka jest bardzo prosta: Znajdź błąd w poniższym rozumowaniu: 1 zł = 1 zł 1 zł = 100 gr 10 gr = 0.1 zł 100 gr = 10 gr * 10 gr 1 zł = 0.1 zł* 0.1 zł 1 zł = 0.01 zł 1 zł = 1 gr Odpowiedz trzeba uzasadnić
tomek1 Napisano 22 Stycznia 2007 Napisano 22 Stycznia 2007 Znajdź błąd w poniższym rozumowaniu: Sorry, że się wtrące ale to powinien być dowód że 1 zł= 1 gr 1zł= 100 gr= 10 gr x 10 gr= 0,1 zł x 0,1 zł = 0,01 zł= 1 gr
Roland Napisano 22 Stycznia 2007 Napisano 22 Stycznia 2007 No własnie gdzies tu tkwi błąd Ale juz podpowiedziałem
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.