Skocz do zawartości
Dragon

Konkursy-Zgadywanki-Rebusy

maniek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
na właśnie jacyś dziwni ludzie ostatnio sie kręcą za mną a i mój pies jakiś nie spokojn
mało tego masz już założoną teczkę :wink: Do wglądu w IPN

Z mojej strony to powiem Ci tylko żebyś pod żadnym pozorem niczego nie podpisywał :!::wink::mrgreen:

A jeśli chodzi o zagadke to znam odpowiedź, ale uslyszałem ją kiedys wiec nic nie mowie

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 505
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
W zamknietym pokoju znajduje sie zarowka. Na zewnatrz pokoju znajdują sie 3 właczniki-ktoryś(jeden) zapala tą zarówke. Można sie bawić tymi włacznikami do woli. Co trzeba zrobic aby po wejsciu do pokoju z żarówką mieć 100% pewność który włacznik zapala ja? Do pokoju mozna wejsc tylko JEDEN jedyny raz i wiecej juz nie mozna bawic sie włacznikami. Zarówki wcześniej nie mozna podgladac itp.
Jednego włącznika wogóle nie włączam. Potem włączam drugi i niech się chwilkę będzie włączony - wyłączam go. Potem włączam trzeci. No i potem to już krótka piłka. Jak żarówka zimna to pierwszy, jak ciepła drugi a jak gorąca (ewentualnie nawet świeci się jeśli został włączony trzeci) - to trzeci.
Napisano
ale kurde tak szybko
No to dam szanse do równie szybkiego rewanżu dając zagadkę z tej samej serii: (dla pełnoletnich ta zagadka :mrgreen: )

Jest trzech facetów i prostytutka. Każdy z facetów ma inną chorobę weneryczną a prostytutka ma wszystkie trzy. Ale faceci mają tylko dwie prezerwatywy! Jak mają skorzystać z usług prostytutki aby nie nabyć kolejnej choroby.

(wszelkie kombinowanie z innymi "otworami" odpada - ma być classic line)

Napisano
Do pokoju mozna wejsc tylko JEDEN jedyny raz i wiecej juz nie mozna bawic sie włacznikami. Zarówki wcześniej nie mozna podgladac

ale plebsiu, zmyłe walnąłeś. :grin:

Mozna wejśc tylko raz ale później już nie można się bawić - ale widać wolno włączyć :wink::mrgreen:

Nie można podglądać ale można dotknąć. Rozumiem że z zamkniętymi oczami :mrgreen:

Dobrze że się inżynier od softu jorgnął o co chodzi :mrgreen::mrgreen::mrgreen: bo mi się wydawało że nie ma możliwości wykombinowania tego przed wejściem do pokoju.

O Tomaszku nad tym warto pogłówkować. Na pierwszy rzut oka widzę że we trzech z dwoma prezerwatywami to będzie niehigienicznie. :grin:

Już coś kombinuję.

Napisano
Mozna wejśc tylko raz ale później już nie można się bawić - ale widać wolno włączyć :wink:

To jest dobrze napisane. Wczesniej bylo napisane :

Można sie bawić tymi włacznikami do woli. Co trzeba zrobic aby [b]po[/b] wejsciu do pokoju z żarówką mieć 100% pewność 

Pozniej wchodzisz do pokoju i koniec-nei mozesz wyjsc, nie mozesz dotykac juz przelacznikow. Wczesniej bawisz sie nimi do woli....

Nie można podglądać ale można dotknąć. Rozumiem że z zamkniętymi oczami

W czasie zabawy wlacznikami, no bo jestes poza zamknietym pokojem (to bylo napisane po to zeby jakies pomysly nie byly w stylu "wykorzystania innych dziurek" jak w zagadce Tomaszka). Juz spotkalem sie z odpowiedziami ze nalezy podgladnac, licznik pradu sprawdzic itp. chcialem tego uniknac :P

Moze troszke to po łebkach opisalem, ale tak to jest jak sie zna odpowiedz to każda wersja jest dobrze napisana, bo znam wynik koncowy... :lol:

Napisano

Jeden może założyć 2 prezerwatywy, pozniej drugi założy tą zewnętrzną a 3 odwróci na drugą stronę tą używaną przez pierwszego

Gut? :cool: Tylko nie mów że źle bo wczoraj poł nocy nie spałem :cool:

Napisano
Jeden może założyć 2 prezerwatywy, pozniej drugi założy tą zewnętrzną a 3 odwróci na drugą stronę tą używaną przez pierwszego

Gut? :cool: Tylko nie mów że źle bo wczoraj poł nocy nie spałem :cool:

FUJ :???:
Napisano

Nie załapie żadnej bo ta prezerwatywa zewnętrzna od środka nie miała z niczym kontaktu :) Ta pierwsza wewnetrzna od zewnetrznej strony tez nie miala zniczym kontaktu, czyli da sie ją odwrócic i jest gites. Jakby nie bylo to to działa :mrgreen: Nie polecam jednak robienia czegos takiego :wink:

Gość wobler129
Napisano
Jakby nie bylo to to działa

A z kąd wiesz? :lol::lol::lol: Nie no żart, moim zdaniem ... FUUUUUUUUUJ :roll:

Napisano

Roland, odpowiedź ok. Pierwszy opis był z formalnego punktu widzenia nie dobry, ale potem wyjaśniałes jeszcze i to mnie przekonało że wiesz jak jest ;) Wygrałeś - zadajesz zagadkę - prosz... :cool:

Napisano

Zagadka logiczna:

-wchodzisz (link poniżej) ,(opdpalasz/startujesz) niebieskim okragłym guzikiem z krzaczkiem po prawej

-musisz przetransportować wszystkich na drugą stronę

- tratwa zabiera tylko 2 osoby

- sterować tratwą potrafią jedynie: ojciec, matka i policjant

- matka nie może przebywać z synami bez ojca

- ojciec nie może przebywać z córkami bez matki

- złodziej nie może przebywać z członkami rodziny bez policjanta

W Japonii jest to zagadka do rozwiązania na rozmowach o pracę...

Link do gry :

http://freeweb.siol.net/danej/riverIQGame.swf

Napisano
W Japonii jest to zagadka do rozwiązania na rozmowach o pracę...
U nas w pracy jeden facet cały dzień siedział nad tą zagadką.... Gdyby to prezes widział.....
Napisano
Zagadka logiczna:

Fajne. Trzeba chwilkę pogłówkować.

U nas w pracy jeden facet cały dzień siedział nad tą zagadką.

Podziwiać ze upór, wytrwałość i cierpliwość. Może to jakiś wędkarz :mrgreen:

Ale z logiką u niego kiepsko skoro siedział aż tyle czasu.

Napisano
Zagadka logiczna:

Fajne. Trzeba chwilkę pogłówkować.

U nas w pracy jeden facet cały dzień siedział nad tą zagadką.

Podziwiać ze upór, wytrwałość i cierpliwość. Może to jakiś wędkarz :mrgreen:

Ale z logiką u niego kiepsko skoro siedział aż tyle czasu.

Też mam w pracy kilku wędkarzy najwytrwalśi cisneli po ok 2-3 godz

Zajeło mi za pierwszym razem ok 5 min , za drugim, ok 2 min , :mrgreen::mrgreen:

Napisano

Mam jeszcze jedna zagadkę logiczną mam ja zapisana jako Arkusz programu Microsoft Excel - chciałbym go umieścić ale mam jakieś opory , najprościej mówiąc nie wiem jak to zrobić :sad::oops::oops::mrgreen:

Napisano

Witam

Sorry ze dopiero teraz pisze ale od czasu tej wichury nie miałem neta :neutral: Jedne z gorszych dni w moim zyciu :wink:

Zagadka jest bardzo prosta:

Znajdź błąd w poniższym rozumowaniu:

1 zł = 1 zł

1 zł = 100 gr

10 gr = 0.1 zł

100 gr = 10 gr * 10 gr

1 zł = 0.1 zł* 0.1 zł

1 zł = 0.01 zł

1 zł = 1 gr

Odpowiedz trzeba uzasadnić

Napisano
Znajdź błąd w poniższym rozumowaniu:

Sorry, że się wtrące ale to powinien być dowód że 1 zł= 1 gr

1zł= 100 gr= 10 gr x 10 gr= 0,1 zł x 0,1 zł = 0,01 zł= 1 gr :mrgreen:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.