Skocz do zawartości
tokarex pontony

Konkursy-Zgadywanki-Rebusy

maniek

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 505
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

nie no aż tak banalne?? :shock:

Dawno temu tatuś powiedział swoim córkom: "Dostaniecie ode mnie krowy. Najstarsza dostanie połowę, średnia część czwartą, a najmłodsza piątą" i przyprowadził 19 krów. Córki chciały szybko dokonać podziału, ale miały problem bo 19 nie dzieli się ani przez 2, ani przez 4, ani przez 5. Poszły więc do ojca po pomoc, a ten szybciutko podzielił jak trzeba..... jak ?

:wink:

Napisano

Witam

Najstarsza 10 krow

Srednia 5 krow

Najmlodsza 4 krowy

Jesli zgadlem (a jestem przekonany ze tak :lol: i jaki skromny :oops: ) niech wstepna zagadka bedzie ta z gory o Malinowskim i Kowalskim

Pozniej napisze najwyzej jedna smieszna :cool:

Pozdr

Napisano
Tą nieparzystą rozdał w befsztykach :lol:

matko te chłopy tylko o jedzeniu... :lol:

Brawo P, choć szkoda, że bez uzasadnienia ;):lol:

Ale słowo się rzekło teraz Twoja kolej :mrgreen:

co z tym Malinowskim? Bo ja nie kumam :P

Napisano

UIzasadnienie jest takie

1/2 + 1/4 + 1/5 = 10/20 + 5/20 + 4/20= 19/20

Chyba juz wszystko wiadomo :cool:

Cytat z mojej wypowiedzi kilka postow wczesniej

Idzie Malinowski z Kowalskim i Malinowski mowi do Kowalskiego mam 3 synow a razem maja tyle okien co dom ktory wlasnie mijamy a najstarszy ma na imie Jas

Kowalski stwierdzil ze ma za malo danych

Malinowski dodal ze najmlodszy jest blondynem

Ile lat maja synowie?

Dodam ze bylo to zadanie z mojej podstawowki z klasy szostej

Oraz druga

Kierowca ma brata, ale brat kierowcy nie ma brata. Kim jest kierowca?

Dla utrudnienia trzeba odpowiedziec na obie zagadki prawidlowo :lol: aby zadac kolejna

Pozdr

Napisano

coś miałam powiedzieć, ale spałam nie całe dwie godziny, i wstrzymam sie jednak... :)

bo jeszcze bzdur naplotę :P

wiec poczekam z zagadkami :D

Napisano

Przypominam

Dla utrudnienia trzeba odpowiedziec na obie zagadki prawidlowo

Dlatego nawet jesli ktos udzieli poprawnej odpowiedzi na jedna zagadke a na druga odpowie zle to bede pisal ze nie moge uznac odp za poprawna

No nie mowcie ze jest to nie do rozwiazania

Roland probuj bo mysle ze masz szanse a przynajmniej z matmy nie jestes kiepski :wink:

Pozdr

Napisano

Juz widze błąd. Za szybko robilem od razy wykluczylem inna liczbe. A ja chce rozszerzoną z matmy zdawać.... a dzieci z podstawówki sa lepsi ode mnie :cry:

ide odkręcic gaz...

nie zapuka nikt na czas...

:cool::wink:

Napisano

Idzie Malinowski z Kowalskim i Malinowski mowi do Kowalskiego mam 3 synow a razem maja tyle okien co dom ktory wlasnie mijamy a najstarszy ma na imie Jas

aż się boję pomyśleć czego Was jeszcze tam nauczyli :?::shock::mrgreen:

P, napisz mi jeszcze z jakiego to przedmiotu :?::mrgreen:

Napisano

aż się boję pomyśleć czego Was jeszcze tam nauczyli :?::shock::mrgreen:

P, napisz mi jeszcze z jakiego to przedmiotu :?::mrgreen:

Tomii zadanie jest z matematyki a bardziej z "logicznej kombinatoryki" tak bym to nazwal po swojemu :lol:

Zadanie bylo na szostke bo nauczycielka jak je zobaczyla rozlozyla rece i nie wiedziala jak je zrobic

Ale znalezly sie dwie osoby ktore umialy je zrobic - uprzedzam nie ja - ale jedna z nich byla corka doktor matemtyki wiec tak jakos nie wszyscy uwazali ze doszla do rozwiazania sama :wink:

Wbrew pozorom zadanie jest dosc proste i mniej wiecej mechanizm opisalem wczesniej

Roland jesli wiesz co bylo zle w rozwiazaniu to napisz wlasciwe tym bardziej ze trening matematyczny przed matura ci sie przyda (ja nawet nie wiem jak ona teraz wyglada bo kiedys bylo bardzo proste)

Nie mowcie ze konkurs padl przez zagadke matematyczna z klasy szostej :lol:

Teraz jak ktos ma dziecko w takim wieku to juz mu nie bedzie pomagac odrabiac zadan domowych :wink::lol:

Opsss po dluzszym zastanowieniu jednak dopisze ze byla to zagadka z klasy siodmej bo w szostej inna babka mnie uczyla :oops:

Pomylilem sie o rok :lol:

Napisano

uwaga !

zadaję zagadkę : Kto tak naprawdę jest sumem na haczyk.pl ?

(Dla utrudnienia powiem , że chodzi o mnie!)

Napisano
to ja jestem sum - co Wy na to ?

Cóż- smutne :cry: Bo pamiętam twoje wyczyny pod tym nikiem..................

Syndrom A. Samsona, czy sugestia ze strony Tomika zadecydowała o twoim ujawnieniu się?

Napisano

O czym wy piszecie :?::roll:

Miron zadaje zagadke i sam sobie odpowiada :?::shock:

Jaki sum :?::shock:

Moze Tomek napisz jakies wyjasnienie bo totalnie nie wiem o co wam chodzi

Napisano
Moze Tomek napisz jakies wyjasnienie bo totalnie nie wiem o co wam chodzi

Czytaj tu

http://www.haczyk.pl/forum/viewtopic.php?t=292&postdays=0&postorder=asc&start=240

sum to nick gościa który zasłynął chamskimi zaczepkami innych użytkowników, bardzo szybko zbanowanym (te dialogi usunięto) dlatego niewielu kojarzy sprawę ale niektórzy wiedzą o co chodziło. Ogólnie jeżeli Miron mówi prawdę to największe zaskoczenie Haczyka in minus :sad:

Gość wobler129
Napisano
Bo pamiętam twoje wyczyny pod tym nikiem..................

Może napiszesz co to było bo ja nie kojarze :???:

Napisano

sum to miron? :neutral: Nie mogę w to uwierzyć.

Co Cię skłoniło do ujawnienia się?

Przez ten cały czas, nas tak beszczelnie oszukiwałeś.......

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.