Roland Napisano 24 Stycznia 2007 Napisano 24 Stycznia 2007 Nie ma podpowiedzi, wszystko jest w zagadce. Najważniejsze że obydwoje sie przeprawili, pytanie tylko jak
trini Napisano 24 Stycznia 2007 Napisano 24 Stycznia 2007 no to byli po dwóch stronach rzeki najpierw jeden na jeden brzeg potem drugi na drugi brzeg
trini Napisano 24 Stycznia 2007 Napisano 24 Stycznia 2007 nie no aż tak banalne?? Dawno temu tatuś powiedział swoim córkom: "Dostaniecie ode mnie krowy. Najstarsza dostanie połowę, średnia część czwartą, a najmłodsza piątą" i przyprowadził 19 krów. Córki chciały szybko dokonać podziału, ale miały problem bo 19 nie dzieli się ani przez 2, ani przez 4, ani przez 5. Poszły więc do ojca po pomoc, a ten szybciutko podzielił jak trzeba..... jak ?
P Napisano 25 Stycznia 2007 Napisano 25 Stycznia 2007 Witam Najstarsza 10 krow Srednia 5 krow Najmlodsza 4 krowy Jesli zgadlem (a jestem przekonany ze tak i jaki skromny ) niech wstepna zagadka bedzie ta z gory o Malinowskim i Kowalskim Pozniej napisze najwyzej jedna smieszna Pozdr
trini Napisano 25 Stycznia 2007 Napisano 25 Stycznia 2007 Tą nieparzystą rozdał w befsztykach matko te chłopy tylko o jedzeniu... Brawo P, choć szkoda, że bez uzasadnienia Ale słowo się rzekło teraz Twoja kolej co z tym Malinowskim? Bo ja nie kumam
P Napisano 25 Stycznia 2007 Napisano 25 Stycznia 2007 UIzasadnienie jest takie 1/2 + 1/4 + 1/5 = 10/20 + 5/20 + 4/20= 19/20 Chyba juz wszystko wiadomo Cytat z mojej wypowiedzi kilka postow wczesniej Idzie Malinowski z Kowalskim i Malinowski mowi do Kowalskiego mam 3 synow a razem maja tyle okien co dom ktory wlasnie mijamy a najstarszy ma na imie Jas Kowalski stwierdzil ze ma za malo danych Malinowski dodal ze najmlodszy jest blondynem Ile lat maja synowie? Dodam ze bylo to zadanie z mojej podstawowki z klasy szostej Oraz druga Kierowca ma brata, ale brat kierowcy nie ma brata. Kim jest kierowca? Dla utrudnienia trzeba odpowiedziec na obie zagadki prawidlowo aby zadac kolejna Pozdr
trini Napisano 25 Stycznia 2007 Napisano 25 Stycznia 2007 coś miałam powiedzieć, ale spałam nie całe dwie godziny, i wstrzymam sie jednak... bo jeszcze bzdur naplotę wiec poczekam z zagadkami
Roland Napisano 26 Stycznia 2007 Napisano 26 Stycznia 2007 P, pierwsza zagadka: najmlodszy lat: 1 sredni lat: 2 najstarszy lat 4 druga zagadka : kierowca to kobieta Dobrze?
P Napisano 26 Stycznia 2007 Napisano 26 Stycznia 2007 Roland twojej odpowiedzi nie mozna uznac za poprawna Kto poda prawidlowa odp?
Roland Napisano 27 Stycznia 2007 Napisano 27 Stycznia 2007 To ja juz nie wiem czego was w podstawówce uczyli
trini Napisano 27 Stycznia 2007 Napisano 27 Stycznia 2007 Kim jest kierowca? siostrą brata kierowcy a na pierwszą nie mam siły...
P Napisano 27 Stycznia 2007 Napisano 27 Stycznia 2007 Przypominam Dla utrudnienia trzeba odpowiedziec na obie zagadki prawidlowo Dlatego nawet jesli ktos udzieli poprawnej odpowiedzi na jedna zagadke a na druga odpowie zle to bede pisal ze nie moge uznac odp za poprawna No nie mowcie ze jest to nie do rozwiazania Roland probuj bo mysle ze masz szanse a przynajmniej z matmy nie jestes kiepski Pozdr
Roland Napisano 27 Stycznia 2007 Napisano 27 Stycznia 2007 Juz widze błąd. Za szybko robilem od razy wykluczylem inna liczbe. A ja chce rozszerzoną z matmy zdawać.... a dzieci z podstawówki sa lepsi ode mnie ide odkręcic gaz... nie zapuka nikt na czas...
ESSOX Napisano 27 Stycznia 2007 Napisano 27 Stycznia 2007 ide odkręcic gaz... nie zapuka nikt na czas... Puk - Puk.
tomii Napisano 29 Stycznia 2007 Napisano 29 Stycznia 2007 Idzie Malinowski z Kowalskim i Malinowski mowi do Kowalskiego mam 3 synow a razem maja tyle okien co dom ktory wlasnie mijamy a najstarszy ma na imie Jas Kowalski stwierdzil ze ma za malo danych Malinowski dodal ze najmlodszy jest blondynem Dodam ze bylo to zadanie z mojej podstawowki z klasy szostej aż się boję pomyśleć czego Was jeszcze tam nauczyli P, napisz mi jeszcze z jakiego to przedmiotu
P Napisano 29 Stycznia 2007 Napisano 29 Stycznia 2007 Idzie Malinowski z Kowalskim i Malinowski mowi do Kowalskiego mam 3 synow a razem maja tyle okien co dom ktory wlasnie mijamy a najstarszy ma na imie Jas Kowalski stwierdzil ze ma za malo danych Malinowski dodal ze najmlodszy jest blondynem Dodam ze bylo to zadanie z mojej podstawowki z klasy szostej aż się boję pomyśleć czego Was jeszcze tam nauczyli P, napisz mi jeszcze z jakiego to przedmiotu Tomii zadanie jest z matematyki a bardziej z "logicznej kombinatoryki" tak bym to nazwal po swojemu Zadanie bylo na szostke bo nauczycielka jak je zobaczyla rozlozyla rece i nie wiedziala jak je zrobic Ale znalezly sie dwie osoby ktore umialy je zrobic - uprzedzam nie ja - ale jedna z nich byla corka doktor matemtyki wiec tak jakos nie wszyscy uwazali ze doszla do rozwiazania sama Wbrew pozorom zadanie jest dosc proste i mniej wiecej mechanizm opisalem wczesniej Roland jesli wiesz co bylo zle w rozwiazaniu to napisz wlasciwe tym bardziej ze trening matematyczny przed matura ci sie przyda (ja nawet nie wiem jak ona teraz wyglada bo kiedys bylo bardzo proste) Nie mowcie ze konkurs padl przez zagadke matematyczna z klasy szostej Teraz jak ktos ma dziecko w takim wieku to juz mu nie bedzie pomagac odrabiac zadan domowych Opsss po dluzszym zastanowieniu jednak dopisze ze byla to zagadka z klasy siodmej bo w szostej inna babka mnie uczyla Pomylilem sie o rok
miron Napisano 31 Stycznia 2007 Napisano 31 Stycznia 2007 uwaga ! zadaję zagadkę : Kto tak naprawdę jest sumem na haczyk.pl ? (Dla utrudnienia powiem , że chodzi o mnie!)
tomek1 Napisano 31 Stycznia 2007 Napisano 31 Stycznia 2007 to ja jestem sum - co Wy na to ? Cóż- smutne Bo pamiętam twoje wyczyny pod tym nikiem.................. Syndrom A. Samsona, czy sugestia ze strony Tomika zadecydowała o twoim ujawnieniu się?
P Napisano 31 Stycznia 2007 Napisano 31 Stycznia 2007 O czym wy piszecie Miron zadaje zagadke i sam sobie odpowiada Jaki sum Moze Tomek napisz jakies wyjasnienie bo totalnie nie wiem o co wam chodzi
tomek1 Napisano 31 Stycznia 2007 Napisano 31 Stycznia 2007 Moze Tomek napisz jakies wyjasnienie bo totalnie nie wiem o co wam chodzi Czytaj tu http://www.haczyk.pl/forum/viewtopic.php?t=292&postdays=0&postorder=asc&start=240 sum to nick gościa który zasłynął chamskimi zaczepkami innych użytkowników, bardzo szybko zbanowanym (te dialogi usunięto) dlatego niewielu kojarzy sprawę ale niektórzy wiedzą o co chodziło. Ogólnie jeżeli Miron mówi prawdę to największe zaskoczenie Haczyka in minus
Gość wobler129 Napisano 31 Stycznia 2007 Napisano 31 Stycznia 2007 Bo pamiętam twoje wyczyny pod tym nikiem.................. Może napiszesz co to było bo ja nie kojarze
tomek1 Napisano 31 Stycznia 2007 Napisano 31 Stycznia 2007 Może napiszesz co to było bo ja nie kojarze Nie warto do tego wracać
MagnuM Napisano 31 Stycznia 2007 Napisano 31 Stycznia 2007 sum to miron? Nie mogę w to uwierzyć. Co Cię skłoniło do ujawnienia się? Przez ten cały czas, nas tak beszczelnie oszukiwałeś.......
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.