miron Napisano 31 Stycznia 2007 Napisano 31 Stycznia 2007 MagnuM, chyba Ciebie kiedyś ostro zjechałem jako sum . Świat mi się wetedy nie podobał i czepiłem się "za nic". PRZEPRASZAM CIĘ ZA TO CO ZROBIŁEM.PRZEPRASZAM WSZYSTKICH HACZYKOWCÓW. (poza tym incydentem nie mam do siebie wiekszych zastrzeżeń)
miron Napisano 31 Stycznia 2007 Napisano 31 Stycznia 2007 zrobiłem zamieszanie na naszym forum , jakoś trzeba będzie to posprzątać
tomek1 Napisano 31 Stycznia 2007 Napisano 31 Stycznia 2007 zrobiłem zamieszanie na naszym forum , jakoś trzeba będzie to posprzątać Tego się nie da tak poprostu posprzątać Raczej zrobić z tego osobny temat i pokazywać ku przestrodze- "jak jednym szczeniackim wygłupem zniszczyć swoje dobre imię"
tomik Napisano 31 Stycznia 2007 Napisano 31 Stycznia 2007 Ewentualna dalsza dyskusja dotycząca Mirona vel Suma w poniższym temacie: http://www.haczyk.pl/forum/viewtopic.php?p=27913#27913 A w tym proszę o powrót do zagadek.
trini Napisano 30 Kwietnia 2007 Napisano 30 Kwietnia 2007 będzie trudne co to za ryba - podaj polską i łacińską nazwę, oraz miejsce występowania nagrodą jest całkiem nie wędkarska nowa nieodpakowana oryginalna płyta Boutique Night o wartości 35 złotych do dzieła
keri Napisano 30 Kwietnia 2007 Napisano 30 Kwietnia 2007 odp: postrzepiony karas ze zbiornika zanieczyszczonego odpadami chemicznymi
tomek1 Napisano 30 Kwietnia 2007 Napisano 30 Kwietnia 2007 podaj polską i łacińską nazwę postrzepiony karas ze zbiornika zanieczyszczonego odpadami chemicznymi Carassius Strzępalis Biohazard
trini Napisano 30 Kwietnia 2007 Napisano 30 Kwietnia 2007 to nie jest karaś to nie jest nawet ryba słodkowodna choć na tarło wstępuje w koryta rzek, ale tych słonawych raczej więcej podpowiedzi nie będzie no dobrze, niech będzie że podam rysunek, bo na tym zdjeciu, rzeczywiście jest trochę sfatygowana i inaczej wybarwiona i wygrzbiecona... choc to ten sam gatunek
tomek1 Napisano 30 Kwietnia 2007 Napisano 30 Kwietnia 2007 to nie jest karaś To dobrze bo już myślałem- co mi po połowie płyty (druga połowa dla Keriego)
Tomaszek Napisano 30 Kwietnia 2007 Napisano 30 Kwietnia 2007 choc to ten sam gatunek No ni kuta. Patrz na płetwę grzbietową....
trini Napisano 30 Kwietnia 2007 Napisano 30 Kwietnia 2007 no tak twierdzi źródło - ja nie wnikam choć może hmm... zdjęcie było z ruskiej strony, rysunek z naszej... dobra, szukajcie po rysunku
Tomaszek Napisano 30 Kwietnia 2007 Napisano 30 Kwietnia 2007 Ma różną liczbę promieni w płetwach - to poważna różnica morfologiczna - to nie ten sam gatunek.
trini Napisano 30 Kwietnia 2007 Napisano 30 Kwietnia 2007 fakt, teraz się doczytałam, na ruskiej stronce że to zdjęcie to hybryda, przepraszam za błąd, prosze poszukiwac według rysunku
jaross Napisano 30 Kwietnia 2007 Napisano 30 Kwietnia 2007 Ta ryba to SŁONECZNICA bo bardzo ja przypomina
ESSOX Napisano 1 Maja 2007 Napisano 1 Maja 2007 Do powstania tej ryby ze zdjęcia na 100% przyczynił się karaś srebrzysty (japoniec). Ja stawiam na Aloze łac. Alosa Alosa FOTA Jak nie to coś ze śledziem związane . Za nagrodę dziękuję bardzo Przegram sobie i oddam
Homegeon Napisano 1 Maja 2007 Napisano 1 Maja 2007 Wydaje mi się, że to jest rybka o nazwie SZMEJA żyje w wodzie morskiej i słonawych wodach Morza Kaspijskiego ryba wędrowna, ciągnąca od września na tarło w górę biegu rzek. Źródło
trini Napisano 1 Maja 2007 Napisano 1 Maja 2007 blisko Homeogeon, ale nie jest to własciwa nazwa, i nie podałeś łacińskiej nazwy może ktoś inny zgadnie edit: linka do ryby podałeś właściwego podaj adres na priv, jak tylko będę wychodzić z domu to wyślę zasłużoną nagrodę Teraz Twoja zagadka z nagrodami
Homegeon Napisano 1 Maja 2007 Napisano 1 Maja 2007 Nazwa polska: Szemeja Nazwa lacińska: Chalcalburnus chalcoides Rodzina: karpiowate edit: jaką by tu nagrodę walnąć wymysle i w najbliższym czasie dam zagadkę
keri Napisano 26 Lipca 2007 Napisano 26 Lipca 2007 Mała zagadka Na ile wędek łowi ten "wędkarz" Proszę go nie naśladować.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.