Skocz do zawartości
tokarex pontony

Konkursy-Zgadywanki-Rebusy

maniek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

sum rekini-wielkook rekini z łac. pangasius hypophthalmus

w naszych warunkach można ją spotkać w sklepowych zamrażarkach pod nazwą PANGA lub w domowych akwariach ale wtedy pod polską nazwą SUM REKINI

dcdcbf27d4feb7e6.jpg

szkoda że nagrody nie zaproponowałeś :cry:

ale możesz się zrechabilitować wpłacając równowartość czterech TYSKICH :lol:

na "Uśmiechnięte Serduszka" :lol:

co ty na to :?:

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 505
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

Andi64 GRATULACJE ODGADŁEŚ POPRAWNĄ ODPOWIEDŹ :cool:

A tu poniżej zamieszczam Twój post z przed dwóch dni... :lol::lol::lol:

włożyć dwumetrową część wędziska (albo i lepiej ) do zamrażalnika 20x50x60 cm

he, he dobre :grin:

dwa w jednym, można sobie kija rozczłonkować :wink: no i pangę na obiadek wybrać :grin:

p.s.

myślę , że coś wymyślę co do reszty powyższego postu (tego niecytowanego przezemnie)

aha i jeszcze taka ciekawostka : tej zagadki by nie było gdybym jakieś 6 dni przed zadaniem jej nie znalazł nad brzegiem łowiska bardzo dziwnej ryby (miała ok. 30 cm) , żaden wędkarz nie był wstanie jej rozpoznać (niektórzy mówili , że to jesiotr :lol: ) , był to właśnie SUM REKINI (WIELKOOK REKINI) , wróciłem do domu i zacząłem szukać nazwy tej ryby w internecie (prawdopodobnie ryba została wypuszczona przez jakiegoś akwarystę ze względu na duże (jak na warunki akwariowe ) rozmiary.

p.s. wyszło dłuższe niż się spodziewałem :grin:

Napisano

chciałbym ażeby MagnuM potwierdził swoje wartości w tematyce wędkarskiej i zaproponował nową zagadkę?

i tu mu oddaję mój przywilej :smile:

ponieważ w jego mniemaniu, i tu moja opinia że spieprzyłem mu super zagadkę,

oczywiście jak się zgodzi MagnuM

a z mojej strony mogę ble, ble, ble że się nie wtrące i dużym łukiem ominę ten temat :grin:

co ty na to :?:

Napisano

Bardzo dziękuję, za ten gest, jednakże nie będe w stanie zadać zagadki, gdyż jak można przeczytac w dziale HydPark, świruję do jednej dziweczyny i nie mam póki co czasu na zagadkę. Niech najlepiej wobler129 zrobi jakąś zagadkę, bo ja nie jestem w stanie :roll:

Napisano
Niech najlepiej wobler129 zrobi jakąś zagadkę, bo ja nie jestem w stanie
Nie wiem czy zrobi to wobler bo się nie wypowiedział ale było by fajniej aby w temacie przywrócić porządek.

Tak, więc do roboty!

Gość wobler129
Napisano
Nie wiem czy zrobi to wobler bo się nie wypowiedział ale było by fajniej aby w temacie przywrócić porządek.

Tak, więc do roboty!

Kurcze znaleść dobrą zagadkę nie jest łatwo :cool: No więc nie wiem. Narazie nie mam czasu na kombinowanie. Niech zagadkę weźmie madi :wink: Z rąk do rąk. A ja poszukam jakiejść na wszelki wypadek, gdyby ktoś jeszcze chciał mi jakąś podarować, albo jakbym zgadł :wink: Tak więc Madi do dzieła :cool:

Napisano
Kurcze znaleść dobrą zagadkę nie jest łatwo
Bardzo łatwo. Poprostu ją zadaj a inni ocenią, czasami banalna może okazać się ciekawa.
Niech zagadkę weźmie madi
:roll::grin: Robi się ciekawie.

Mamy teraz zagadkę: Kto zada zagadkę :?::cool:

Gość wobler129
Napisano

madi proszę ratuj :lol: Zadaj tą zagadkę i będziemy wszyscy zadowoleni :wink::wink::wink:

Napisano

Hehehe temat upada - proponuję się wyluzować jak kto wpadnie na pomysł to ją zada. Nie ma co na siłę, bo odrzucacie sobie ją jak gorącego pyra.

Napisano

no to może ja spróbuję :wink:

proszę podać imie i nazwisko wędkarza ,który odniósł poniższe sukcesy ...... jest to wielki autorytet dla każdego wędkarza muchowego :grin:

Zdobył międzyinnymi :

-wielokrotne mistrzostwo okręgu PZW Kraków

-czterokrotnie indywidułalnie mistrzostwo Polski (1986,1990,1993,2001)

Mistrzostwa świata i Europy :

-indywidułalny mistrz Europy (złoty medal) - 2003

-indywidułalny wicemistrz świata (srebrny medal) -1996

-dwukrotny brązowy medalista Mistrzostw Świata (1992,1994)

Drużynowo :

-złoty medal mistrzostw Europy (2003)

-trzykrotnie wicemistrzostwo świata (1993,1996,1998)

-dwukrotnie wicemistrzostwo Europy (1999,2004)

-dwukrotnie brązowy medal mistrzostw świata (1997,1998)

Napisano

Dat nie sprawdzałem ale przychodzą mi do głowy tylko dwa nazwiska: Adam Sikora i Bogdan Gawlik.

Strzeliłem i pewnie nie trafiłem :lol::lol::lol:

Gość Dwie_sety
Napisano

Co to jest palmer?

Co to jest palomar?

Co mają ze soba wspólnego?

Gość Dwie_sety
Napisano

Nie

Palomar to węzeł zgoda ale palmer to coś innego.

Napisano

To ja wam zadam zagadkę . Nie wiem czy czasem nie było wcześniej ale nie chce mi się przeglądać tego tematu. Nie związana jest co prawda z wędkarstwem ale skoro nie macie pomysłów to zapodam . A i nie przewidziano niestety nagrody :mrgreen:

Oto zagadka :

Jedziesz w samochodzie ze stałą prędkością. Po Twojej prawej stronie

jest ogrodzenie. Z lewej z taką samą prędkością pędzi wóz strażacki,

wygląda jakby chciał Ciebie wyprzedzić. Przed Tobą biegnie świnka

większa niż Twoje auto, również z taką samą prędkością. A za Tobą?

Za Tobą leci helikopter tuż nad ziemią i też z taką samą prędkością.

Pytanie brzmi:

Jak możesz się zatrzymać nie powodując przy tym wypadku?

Gość Dwie_sety
Napisano

Brawo Keri.

Dokładnie takiej odpowiedzi oczekiwałem

Napisz adres na priva dostaniesz palmera przywiązanego palomarem :cool::cool::cool:

Twoja kolej na zagadkę tylko pliz zadnych dziwnych ryb.

Gość wobler129
Napisano

O tak. Dwie_sety mówi dobrze. Bez dziwacznych ryb. Ten konkurs ma pokazać co umiemy, mamy odpowiadać z własnych umiejętności, a nie szukać odpowiedzi dniami i nocami by za wszelką cenę wygrać . :cool:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.