andi64 Napisano 21 Listopada 2006 Napisano 21 Listopada 2006 sum rekini-wielkook rekini z łac. pangasius hypophthalmus w naszych warunkach można ją spotkać w sklepowych zamrażarkach pod nazwą PANGA lub w domowych akwariach ale wtedy pod polską nazwą SUM REKINI szkoda że nagrody nie zaproponowałeś ale możesz się zrechabilitować wpłacając równowartość czterech TYSKICH na "Uśmiechnięte Serduszka" co ty na to
miron Napisano 21 Listopada 2006 Napisano 21 Listopada 2006 Andi64 GRATULACJE ODGADŁEŚ POPRAWNĄ ODPOWIEDŹ A tu poniżej zamieszczam Twój post z przed dwóch dni... włożyć dwumetrową część wędziska (albo i lepiej ) do zamrażalnika 20x50x60 cm he, he dobre dwa w jednym, można sobie kija rozczłonkować no i pangę na obiadek wybrać p.s. myślę , że coś wymyślę co do reszty powyższego postu (tego niecytowanego przezemnie) aha i jeszcze taka ciekawostka : tej zagadki by nie było gdybym jakieś 6 dni przed zadaniem jej nie znalazł nad brzegiem łowiska bardzo dziwnej ryby (miała ok. 30 cm) , żaden wędkarz nie był wstanie jej rozpoznać (niektórzy mówili , że to jesiotr ) , był to właśnie SUM REKINI (WIELKOOK REKINI) , wróciłem do domu i zacząłem szukać nazwy tej ryby w internecie (prawdopodobnie ryba została wypuszczona przez jakiegoś akwarystę ze względu na duże (jak na warunki akwariowe ) rozmiary. p.s. wyszło dłuższe niż się spodziewałem
andi64 Napisano 22 Listopada 2006 Napisano 22 Listopada 2006 chciałbym ażeby MagnuM potwierdził swoje wartości w tematyce wędkarskiej i zaproponował nową zagadkę? i tu mu oddaję mój przywilej ponieważ w jego mniemaniu, i tu moja opinia że spieprzyłem mu super zagadkę, oczywiście jak się zgodzi MagnuM a z mojej strony mogę ble, ble, ble że się nie wtrące i dużym łukiem ominę ten temat co ty na to
madi Napisano 22 Listopada 2006 Napisano 22 Listopada 2006 Czekamy, czekamy bo tej Pangi to byłam baaardzo blisko
MagnuM Napisano 23 Listopada 2006 Napisano 23 Listopada 2006 Bardzo dziękuję, za ten gest, jednakże nie będe w stanie zadać zagadki, gdyż jak można przeczytac w dziale HydPark, świruję do jednej dziweczyny i nie mam póki co czasu na zagadkę. Niech najlepiej wobler129 zrobi jakąś zagadkę, bo ja nie jestem w stanie
keri Napisano 23 Listopada 2006 Napisano 23 Listopada 2006 Niech najlepiej wobler129 zrobi jakąś zagadkę, bo ja nie jestem w stanieNie wiem czy zrobi to wobler bo się nie wypowiedział ale było by fajniej aby w temacie przywrócić porządek. Tak, więc do roboty!
Gość wobler129 Napisano 23 Listopada 2006 Napisano 23 Listopada 2006 Nie wiem czy zrobi to wobler bo się nie wypowiedział ale było by fajniej aby w temacie przywrócić porządek.Tak, więc do roboty! Kurcze znaleść dobrą zagadkę nie jest łatwo No więc nie wiem. Narazie nie mam czasu na kombinowanie. Niech zagadkę weźmie madi Z rąk do rąk. A ja poszukam jakiejść na wszelki wypadek, gdyby ktoś jeszcze chciał mi jakąś podarować, albo jakbym zgadł Tak więc Madi do dzieła
keri Napisano 23 Listopada 2006 Napisano 23 Listopada 2006 Kurcze znaleść dobrą zagadkę nie jest łatwo Bardzo łatwo. Poprostu ją zadaj a inni ocenią, czasami banalna może okazać się ciekawa.Niech zagadkę weźmie madi Robi się ciekawie.Mamy teraz zagadkę: Kto zada zagadkę
Gość wobler129 Napisano 23 Listopada 2006 Napisano 23 Listopada 2006 madi proszę ratuj Zadaj tą zagadkę i będziemy wszyscy zadowoleni
Tomaszek Napisano 23 Listopada 2006 Napisano 23 Listopada 2006 Hehehe temat upada - proponuję się wyluzować jak kto wpadnie na pomysł to ją zada. Nie ma co na siłę, bo odrzucacie sobie ją jak gorącego pyra.
Papinos Napisano 23 Listopada 2006 Napisano 23 Listopada 2006 no to może ja spróbuję proszę podać imie i nazwisko wędkarza ,który odniósł poniższe sukcesy ...... jest to wielki autorytet dla każdego wędkarza muchowego Zdobył międzyinnymi : -wielokrotne mistrzostwo okręgu PZW Kraków -czterokrotnie indywidułalnie mistrzostwo Polski (1986,1990,1993,2001) Mistrzostwa świata i Europy : -indywidułalny mistrz Europy (złoty medal) - 2003 -indywidułalny wicemistrz świata (srebrny medal) -1996 -dwukrotny brązowy medalista Mistrzostw Świata (1992,1994) Drużynowo : -złoty medal mistrzostw Europy (2003) -trzykrotnie wicemistrzostwo świata (1993,1996,1998) -dwukrotnie wicemistrzostwo Europy (1999,2004) -dwukrotnie brązowy medal mistrzostw świata (1997,1998)
keri Napisano 23 Listopada 2006 Napisano 23 Listopada 2006 Dat nie sprawdzałem ale przychodzą mi do głowy tylko dwa nazwiska: Adam Sikora i Bogdan Gawlik. Strzeliłem i pewnie nie trafiłem
Gość Dwie_sety Napisano 25 Listopada 2006 Napisano 25 Listopada 2006 Co to jest palmer? Co to jest palomar? Co mają ze soba wspólnego?
Tomaszek Napisano 25 Listopada 2006 Napisano 25 Listopada 2006 Palomar to węzeł który często bywa błędnie nazywany palmer. Tak więc to jeden i ten sam węzeł więc wspólne mają wszystko. http://www.onthelake.net/fishing/palomarknot.htm
Gość Dwie_sety Napisano 25 Listopada 2006 Napisano 25 Listopada 2006 Nie Palomar to węzeł zgoda ale palmer to coś innego.
ESSOX Napisano 25 Listopada 2006 Napisano 25 Listopada 2006 To ja wam zadam zagadkę . Nie wiem czy czasem nie było wcześniej ale nie chce mi się przeglądać tego tematu. Nie związana jest co prawda z wędkarstwem ale skoro nie macie pomysłów to zapodam . A i nie przewidziano niestety nagrody Oto zagadka : Jedziesz w samochodzie ze stałą prędkością. Po Twojej prawej stronie jest ogrodzenie. Z lewej z taką samą prędkością pędzi wóz strażacki, wygląda jakby chciał Ciebie wyprzedzić. Przed Tobą biegnie świnka większa niż Twoje auto, również z taką samą prędkością. A za Tobą? Za Tobą leci helikopter tuż nad ziemią i też z taką samą prędkością. Pytanie brzmi: Jak możesz się zatrzymać nie powodując przy tym wypadku?
keri Napisano 25 Listopada 2006 Napisano 25 Listopada 2006 Palomar to węzeł zgoda ale palmer to coś innego.Palmer jest to jedna z podstawowych much palmer
Tomaszek Napisano 25 Listopada 2006 Napisano 25 Listopada 2006 Palmer jest to jedna z podstawowych muchNo ale co wspólnego mają?
keri Napisano 25 Listopada 2006 Napisano 25 Listopada 2006 co wspólnego mają?Palmera przywiążemy palomarem
Roland Napisano 25 Listopada 2006 Napisano 25 Listopada 2006 ESSOX, Zapytaj pana obsługującego karuzelę czy możesz już zejść. przyznam sie szczerze ze oszukiwałem
Gość Dwie_sety Napisano 26 Listopada 2006 Napisano 26 Listopada 2006 Brawo Keri. Dokładnie takiej odpowiedzi oczekiwałem Napisz adres na priva dostaniesz palmera przywiązanego palomarem Twoja kolej na zagadkę tylko pliz zadnych dziwnych ryb.
Gość wobler129 Napisano 26 Listopada 2006 Napisano 26 Listopada 2006 O tak. Dwie_sety mówi dobrze. Bez dziwacznych ryb. Ten konkurs ma pokazać co umiemy, mamy odpowiadać z własnych umiejętności, a nie szukać odpowiedzi dniami i nocami by za wszelką cenę wygrać .
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.