Igen Napisano 3 Maja 2014 Napisano 3 Maja 2014 Witam Kolegów wędkarzy. Macie jakieś doświadczenia z blachami i obrotówkami firmy Spinnex? Często spotykam przynęty tej naszej rodzimej firmy na targach, mam nawet 8 sztuk (2 wahadłówki, 2 tandemy obrotówka- twister, 4 obrotowki + 1 blacha gdzieś w krzakach w wodzie :c ) Jeśli o efekty chodzi to łowilem na te przynęty tyle co nic, ale kumpel wyciągnął szczupaka (mały był co prawda, koło 40 cm) na jedną z tych moich blach. Wyglądają te przynęty całkiem przyzwoicie, a ich cena to wg moich obserwacji max 5zł (a na targu można się jeszcze potargować ) A co Wy o nich sądzicie? Czekam na Wasze opinie Cytuj
venom92 Napisano 3 Maja 2014 Napisano 3 Maja 2014 Może to nie Meppsy ale są w miare dobre na pewno lepsze nie Wirki z których po paru godzinach odpadają naklejki Cytuj
darks86 Napisano 21 Sierpnia 2014 Napisano 21 Sierpnia 2014 Niestety nie podzielam entuzjazmu @venoma92 - Spinnexy, które w tym roku nabyłem nadają się jedynie do kosza. Podobnie wygląda sprawa z Mistrallami (HRT). Dalej nie ryzykowałem - Effzett bez naklejek na skrzydełku działają super, Mepps trzyma jakoś poziom, a odkryciem roku są dla mnie Lukrisy. Cytuj
venom92 Napisano 22 Sierpnia 2014 Napisano 22 Sierpnia 2014 Niestety nie podzielam entuzjazmu @venoma92 - Spinnexy, które w tym roku nabyłem nadają się jedynie do kosza. Podobnie wygląda sprawa z Mistrallami (HRT). Dalej nie ryzykowałem - Effzett bez naklejek na skrzydełku działają super, Mepps trzyma jakoś poziom, a odkryciem roku są dla mnie Lukrisy. Każdy ma swoje zdanie,według mnie są niezłe szczególnie dla początkujących którzy nie chcą wydawać dużej kasy na sprzęt Cytuj
Bombek_007 Napisano 25 Września 2015 Napisano 25 Września 2015 Jeżeli dobrze pamiętam, to obrotówki spinnexa są przyzwoite, trafiłem parę zębatych, choć za bardzo nie przepadam za tym typem przynęty. Nie wiem jak z obrotówkami mniejszymi i malutkimi - tutaj potrzebna jest większa precyzja wykonania. Wahadłówek tej firmy używam głównie do połowu troci w morzu, spisują się wyśmienicie - modele herring, tramp, krocodile. Naprawdę zabawnie jest, gdy wędkarz z pełnym pudełkiem drogich norweskich i duńskich blach (takie Solvkrokeny to wydatek około 30zł za sztukę) pyta, na co połakomiła się złowiona ryba, a ja odpowiadam, że na Spinnexa za 5 złotych . Szczupakowych blach nie próbowałem, ale mam zamiar złożyć grubsze zamówienie w ich internetowym sklepie, więc będzie okazja Cytuj
Monster Napisano 19 Października 2020 Napisano 19 Października 2020 Spinnexy są dobre ale zależy które. Seria Beetle ma bardzo duże obroty i ładnie się ją ciągnie powoli nad samym dnem. Osobiście łapię okonie a czasem nawet szczupaka na wersję czarno żółtą lub ze złotym hologramem. Stanowczo odradzam mosquito- trzeba ją ciągnąć nadzwyczaj szybko żeby wydała z siebie jakieś obroty. Dużą zaletą są też kotwiczki które na grubym zaczepie po siłowym wyczepieniu na plecionce o wytrzymałości 11,5 kg trochę się rozginają i puszczają- nie łamią się nigdy. Na okonia polecam rozmiar 4. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi