MatiQ Napisano 20 Maja 2014 Share Napisano 20 Maja 2014 Witam, jakiś czas temu znalazłem podobny temat do tego, który zakładam, ale tam było kilka postów na temat tego łowiska i to jeszcze sprzed kilku lat. Rozchodzi mi się o łowisko położone w Małopolsce, powiacie Chrzanowskim, mianowicie Rozkochów Zakole A i Zakole B. Mam nadzieję, że temat nie zostanie usunięty, a dowiem się co nie co o tym akwenie, bo mam kilka pytań Przeszukałem cały internet, pod każdym słowem kluczowym i szczerze znalazłem nie wiele, stara nie istniejąca stronka i nowa: ROZKOCHÓW Brzmi kusząco, ale każdy o swoim potrafi napisać wyśmienicie, a w rzeczywistości wiadomo jak jest. Ale do rzeczy, chciałbym spędzić na tym łowisku kilka dni, ponieważ nie opłacałem w tym roku karty wędkarskiej, z powodów innych niż pieniążki, i mogę tam łowić za sprawą wykupienia zezwolenia, które kosztuje 30 zł na 3 doby, dużo mało, nie wiem, ważne żeby był spokój, nie chodzi mi o co chwilowe brania, ale nie chciałbym siedzieć te 3-5 dni i moczyć kija w studni. Na forum jest zarejestrowanych multum ludzi pewnie ktoś łowił tam nie raz, nie dwa i mam nadzieję, że zdobędę jakże cenne informacje dla mnie, pozdrawiam i z góry dziekuje za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PePe. Napisano 21 Maja 2014 Share Napisano 21 Maja 2014 Powiem szczerze nigdy nie słyszałem o takim łowisku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djpablox Napisano 15 Lipca 2014 Share Napisano 15 Lipca 2014 Witam. Ja łowiłem i na jednym i na drugim ale sporo więcej na Źródłach. Oba łowiska są dość intensywnie obławianie, całe wakacje stoją tam campingi. Ja nastawiałem się głównie na sandacza, w większości na spinning- przeważnie trafiały się niemiarowe, bywało że miałem 6-7 sandaczyków a z tego 1 powyżej 50cm. Dawno było sporo leszcza ale w ostatnim czasie sum zaczął je trzebić. Ogólnie łowisko jest bardzo malownicze o bardzo zróżnicowanej głębokości bo część starego koryta Wisły jest płytka natomiast część po wyrobiskowa bardzo głęboka. Dużo drzew co za tym idzie zaczepów ale i ciekawych miejsc. Rybostan urozmaicony i własnie ci, którzy siedzą campingami mają naprawdę ładne karpie i amury. Są tam też goście łowiący sumy na zrywkę z pod wyspy, widziałem jak wpław płynęli i zakładali zestawy. Generalnie łowisko dość ciężkie głownie przez dużą presję wędkarzy dobrze łowiących. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi