Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jednym słowem "SZOK!"

Cyt.

Nawet kilka lat może potrwać odbudowa ekosystemu w jeziorze Druzno w powiecie elbląskim. Z wody wyłowiono blisko dwie tony śniętych ryb. Na razie nie wiadomo, co dokładnie skaziło rzekę i jezioro.

Czytaj więcej na http://www.rmf24.pl/fakty/polska/news-katastrofa-ekologiczna-2-tony-snietych-ryb,nId,1433021?utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Jeśli skażenie nie jest trwałe, to 2 tony ryb dla jeziora to nie jest duża strata. Dla porównania podrzucę, że 10 par kormoranów w ciągu roku zjada prawie dwukrotnie więcej ryb.

Napisano

Prawdopodobnie za całą sprawą stoi mleczarnia w Pasłęku. Na obecną chwilę trwają badania próbek wód pobranych z jeziora Drużno oraz rzeki Wąskiej.

Napisano

Oby kara była dotkliwa.

Szkoda dla jeziora tego typu jest rzeczywiście nieduża bo jezioro Dróżno to bardzo silnie zeutrofizowany zbiornik - biomasa jest na prawde duża. Zbiornik jest spory i biorąc pod uwage dużą populacje szczupaka raczej obędzie się bez dużych konsekwencji w składzie gatunkowym. Tak czy inaczej te szczupaki troche lat sobie rosły i nagle bęc...

• 3 months later...
  • 1 year later...
  • 1 month later...
Napisano

Zawsze jak widzę takie sceny to mi się serce kraje. Ludzie są pasożytem żerującym na ziemi i w imię zysku nie poszanują niczego, ani zdrowia ludzi ani życia zwierząt. Mam nadzieję, że ktoś za to odpowie, 2 tony ryb to nie jest mały wypadek przy pracy.

• 2 weeks later...
Napisano

Jednym słowem masakra. Aż przypomniał mi się incydent kiedy ktoś 5 lat temu wytruł ryby w stawie mojego brata. Niektórzy ludzie sumień nie mają.

• 2 years later...
Napisano

Co ludzie mają w głowach :/ Trzeba chyba kompletnie nie myśleć, żeby zrobić coś takiego. Przecież oni trują środowisko, z którego sami korzystają.