Skocz do zawartości
tokarex pontony

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie!

Dzisiaj wpadło mi w oko dość ciekawie wyglądający kręciołek mikado, a mianowicie tak jak w temacie Airspace 3008FD. Cenowo ok. ale czy jego mechanizm jest godny polecenia? Posiada lub posiadał go ktoś z was i mógłby zdać o nim opinie?

Pozdrawiam :grin:

• 1 month later...
przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Witam posiadam ten kołowrotek i mogę śmiało jego polecić 5 lat gwarancji duży plus solidna konstrukcja kołowrotek używam bardzo często wyciągnąłem nim już bardzo dużo ryb w tym szczupaczek 1m bez Zająkniecia plynnie dzialajacy hamulec naprawdę polecam mimo słyszanych tylu negatywnych opinii ze to mikado

• 9 months later...
Napisano

Posiadam Mikado Airspace 4008 FD na drugim zestawie i jestem bardzo zadowolony. Podoba mi się jego wygląd i praca. Dużym plusem jest jego waga. Czytając niektóre komentarze ludzi co krytykują kołowrotek wiadomo że nie dbają o sprzęt, rzucą np. o piasek a potem zdziwienie.

Napisano

Zastanawia mnie jedynie jakość nawijania żyłki. Ma ktoś może jakieś w tej kwesti doświadczenia?

• 3 months later...
Napisano

Opinnie na jego temat są bardzo zbieżne, jednak trzeba pamiętać do czego został on stworzony. Młynek za dwie stówki, do tego spinningowy w rozmiarze 30000 nie pociągnie rzecznej sandaczowej orki zbyt dlugo. Jak na moje do główek 10-12 gram jest dobry. Większych nie zakładam.