sinus Napisano 24 Czerwca 2008 Napisano 24 Czerwca 2008 PcMichu, sprecyzuj pytanie, bo haczyki można podzilić, ze względu na materiał, kolor, przeznaczenie, typ łuku, typ zadzioru i pewnie jeszcze kilkunaście innych kryteriów
PcMichu Napisano 24 Czerwca 2008 Napisano 24 Czerwca 2008 Poproszę podział ze względu na typ łuku, Typ zadzioru i przeznaczenia.
MarioSan Napisano 25 Czerwca 2008 Napisano 25 Czerwca 2008 Ostatnio stosuję haki Sensas i powiem krótko - REWELACJA!! Bardzo ostre, rybki mi się z nich nie spinały, na rozmiarze 16 na dwa białaski bez problemu wyciągałem kilowe linki i karasie. Z wypróbowanych marek to mogę jeszcze polecić Gamakatsu, Owner, Colmic, Mustad. Szczerze odradzam haki Kamatsu - jest to chłam jakich mało, ja się na nich zawiodłem i kilku moich znajomych też.
PcMichu Napisano 1 Lipca 2008 Napisano 1 Lipca 2008 Hmmm czy ktoś zna jakikolwiek podział? ze szczegółami? byłoby super
Grzes D. Napisano 1 Lipca 2008 Napisano 1 Lipca 2008 ja bym wyznaczyl kilka zasadniczych podzialow 1 Zadziorowe i bezzadziorowe 2 z kolankiem i z oczkiem 3 Dlugie i krotkie 4 szeroki luk i waski Oczywiscie w kazdej z tych grup sa jeszcze podzialy na mniejsze podgrupy a tamte na jeszcze mniejsze Zalezy jaka rybe chcesz lowic jaka metoda i gdzie... no i zalezy od indywidualnych upodoban. Ja lwie glownie metoda muchowa a tam samych hakow z oczkiem i bezzadziorowych jest cala masa... wiec nie da sie odpowiedziej tak jednoznacznie na to pytanie
Wędkoholik Napisano 31 Sierpnia 2008 Napisano 31 Sierpnia 2008 Jakich haków używacie? Z zadziorem czy bez? Ja używam bez, łowie sportowo i nie chce kłuć niepotrzebnie ryb, ale dużo ich spinam. Czy są na rynku dostępne haki z zadziorem minimalnym? Czy da się je wykonać samemu?
sinus Napisano 31 Sierpnia 2008 Napisano 31 Sierpnia 2008 Czy są na rynku dostępne haki z zadziorem minimalnym? z tego co się orientuję nazywają się hakami mikrozadziorowymi i można je kupić. czy są łatwo dostępne i dobre się nie wypowiadam bo ich nie używam.
hexman Napisano 31 Sierpnia 2008 Napisano 31 Sierpnia 2008 Ja używam haków mikro zadziorowych, w rozmiarach 22,20 oraz 18. U mnie są łatwo dostępne więc nie powinno być problemu z dostaniem ich
TheBestWedkarz Napisano 25 Września 2008 Napisano 25 Września 2008 jaki haczyk jest najlepszy? i od jakiego wymiaru haczyk jest hakiem??? piszcie bo potrzebuje to na biologie.
hexman Napisano 25 Września 2008 Napisano 25 Września 2008 jaki haczyk jest najlepszy? Zależy, bo jeśli chodzi o ostrość to nie najgorzej jest z Colmicami, ale mi czesto schodza z nich ryby. Kupilem partie maverów, na razie wypadają na podziw dobrze
tomek104 Napisano 25 Września 2008 Napisano 25 Września 2008 od jakiego wymiaru haczyk jest hakiem??? piszcie bo potrzebuje to na biologie. Żartujesz? to nauczyciele pytają o takie głupoty? Jak jest taki mądry to niech Ci powie od jakiej gramatury spławiczek staje się spławikiem Ale na to głupie pytanie można by dać mądrą odpowiedz: nr 24- 1 haczyki 1/0 -14/0 haki można i tak
tomek1 Napisano 26 Września 2008 Napisano 26 Września 2008 nr 24- 1 haczyki1/0 -14/0 haki można i tak A ten na Janosika ?
tomek104 Napisano 26 Września 2008 Napisano 26 Września 2008 A ten na Janosika ? To kolega TheBestWędkarz , może później na historię potrzebować
Petryk_05 Napisano 31 Grudnia 2008 Napisano 31 Grudnia 2008 Kupiłem sobie ostatnio kilka pudełek haczyków tej firmy. Czy ktoś z Was ich używa/używał? Jakie jest wasze zdanie na ich temat? Mocne? Czy szybko się tępią? Pękają? Rozginają się? No poprostu wasze opinie...
ds-fan Napisano 31 Grudnia 2008 Napisano 31 Grudnia 2008 Mam,używam,chwalę sobie ,polecam. Haki mnie jeszcze nie zawiodły ,są ostre,mocne,nie pękają ,owszem można je złamać kombinerkami ale na rybie mi jeszcze żaden nie "poszedł".
rav91 Napisano 31 Grudnia 2008 Napisano 31 Grudnia 2008 Dokładnie popieram kolege. Również posiadam te haki i od jakiegoś czasu nie kupuje innych. Tylko trzeba w sklepie obejzec jak sie kupuje bo np. hak numer 10 jest inny w opakowaniu z brzaną niz te 10 w opakowaniu z leszczem. Ogólnie polecam.
Unises Napisano 31 Grudnia 2008 Napisano 31 Grudnia 2008 Witam, może nie spodoba Wam się moja ocena ale miałem 2 razy haki Robinsona titanium, w takich plastykowych pudełeczkach z holograficznym wizerunkiem ryby i wg mnie to szmelc. W każdym z pudełek od razu znalazłem i odrzuciłem po kilka nie dorobionych sztuk(brak im powtarzalności) haki miały czasami zdeformowane groty , kolanka. Być może na taką partie akurat trafiłem, ale więcej nie zaryzykuje. Miałem te z brzaną i z leszczem raczej małe numery 10-12.
ja Napisano 31 Grudnia 2008 Napisano 31 Grudnia 2008 Ja w tym roku też kupiłem kilka paczek tych haków i raczej ich nie polecam Bardzo szybko się tępią i są niedokładnie zrobione. W nowym sezonie na pewno nie dokupię kolejnych haków Robinsona.
rav91 Napisano 1 Stycznia 2009 Napisano 1 Stycznia 2009 Unises, ja, może poprostu trafiliście na takie partie. Ja z kolegą cały ten sezon kupowaliśmy te haki i wszystkie były w porządku. A na dodatek były jedyne z haków na których dało sie dobrac do małych krąpi i płotek które skubały i nie dawały spokoju.
Lary Napisano 1 Stycznia 2009 Napisano 1 Stycznia 2009 Długi czas ich używałem, dziś ich nie stosuję. W każdym z pudełek od razu znalazłem i odrzuciłem po kilka nie dorobionych sztuk(brak im powtarzalności) haki miały czasami zdeformowane groty , kolanka. Ja miałem podobne zdarzenie lecz dopiero kiedy kuty hak pękł mi przy braniu klenia podziękowałem tej firmie (przynajmniej jeśli chodzi o haczyki)
kolabla5 Napisano 25 Marca 2009 Napisano 25 Marca 2009 wedkarz30, poszukuje haczyków bream round prosze o pomoc dziekuje za wszelkie informacje
poluk Napisano 10 Czerwca 2009 Napisano 10 Czerwca 2009 Witam jestem nowy na formu i chcialbym poznac zdanie bardziej doswiadczonych kolegow. A mianowicie chodzi o to jakie stosujecie haczyki do lowienia metoda wlosowa na kukurydze. Na wlosie mialo by znalezc sie 5-6 ziaren kukurydzy.Jaki rozmiar haka?? Co mozecie polecic?? Z gory dziekuje za odp. i pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.