tomek1 Napisano 16 Stycznia 2015 Share Napisano 16 Stycznia 2015 Początek roku to dobry czas na planowanie Pomyślałem, że warto byłoby zapytać Forumowiczów haczyk.pl- jaki konkurs wędkarski chcieliby zobaczyć na naszych łamach w roku 2015? Jeżeli macie jakieś ciekawe pomysły to zachęcam do opisania ich w tym temacie lub na PW. Najciekawsze pomysły spróbuję wdrożyć w życie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 30 Stycznia 2015 Share Napisano 30 Stycznia 2015 Moim zdaniem jak do tej pory najfajniejszy był konkurs fotografii wędkarskiej :: Może tym razem jakiś konkurs filmiku wędkarskiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P Napisano 30 Stycznia 2015 Share Napisano 30 Stycznia 2015 A może warto zrobić coś dla najmłodszych? Sam kiedyś prowadziłem konkurs dla młodych ale nie cieszył sie powodzeniem. Było to pisanie prac na forum chyba gdzieś są jeszcze te tematy. Może jakiś plastyczny? Przy czym warto by było aby konkurs dotyczył osób będących na forum i mających wypełniony profil aby nie było nastolatków z rocznika 60 czy 70 :D Być może grand prix junior Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 30 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2015 Dzięki za wpis. Wcale nie jest tak łatwo wymyślić coś ciekawego. A może warto zrobić coś dla najmłodszych? Sam kiedyś prowadziłem konkurs dla młodych ale nie cieszył sie powodzeniem. Było to pisanie prac na forum chyba gdzieś są jeszcze te tematy. Może jakiś plastyczny? Przy czym warto by było aby konkurs dotyczył osób będących na forum i mających wypełniony profil aby nie było nastolatków z rocznika 60 czy 70 Być może grand prix junior Myślałem o młodych, ale jak widać Junior haczyk jest praktycznie martwym działem. Młodzi są niecierpliwi- chcą mieć wszystko szybko i bez wysiłku. Wolą zapytać rówieśników z Youtube niż doświadczonych wędkarzy. Z drugiej strony było kilka dobrych prac młodych wędkarzy w konkursie "Projekt guma 2014", więc nie skreślam z góry tej grupy. O Junior Grand Prix też myślałem, ale to już raczej w przyszłym roku- jak będziemy pewni, że nowe zasady działają tak jak byśmy tego chcieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 30 Stycznia 2015 Share Napisano 30 Stycznia 2015 Może się porwać na coś takiego. Wzorem konkursu fotograficznego zgłaszane są wszelkie materiały dotyczące wędkarstwa. Zdjęcia o tematyce wędkarskiej (łowca z rybą, krajobraz), materiały filmowe , przynęty i inne akcesoria własnej produkcji, wędkarskie opowiadania, reportaże, humor wędkarski, opisy sprzętu-testy, itp., itd. Dzisiaj udało się mi zrobić fajną fotkę a miesiąc później miałem udaną wyprawę i było o czym pisać relację. Innym razem zrobiłem portfel na przynęty lub zbudowałem łódkę do wywozu przynęty. Każdy mógłby swoje najlepsze prace zaprezentować i spróbować sił. Czy ogarnąć to w jednym konkursie? Może tak jak w fotograficznym na cztery pory? Zawsze jest szansa, że spóźnialscy jeszcze będą mieli szansę na wygraną a laureaci pierwszych tur muszą się mobilizować, aby utrzymać lokaty. Prace oczywiście forumowiczów i w miarę aktualne (świeże, nie sprzed kilku lat). Wiek uczestników nieograniczony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 30 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2015 jaceen, ciekawa koncepcja. Taka wędkarska kategoria "open" - to mogłoby się udać. Na pewno jurorami musieliby być użytkownicy forum (ankieta). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P Napisano 30 Stycznia 2015 Share Napisano 30 Stycznia 2015 To może warto o to aby zrobić konkurs na najciekawsze porady - opis+zdjęcia. Takie materiały są zawsze ciekawe i przydają się młodym jak i bardziej doświadczonym. A najciekawsze w formie i treści nagrodzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 30 Stycznia 2015 Share Napisano 30 Stycznia 2015 Taka wędkarska kategoria "open" Właśnie tak. Bez jakiś szczególnych ograniczeń, co do formy zgłoszenia. Jeżeli byłby podział na tury, to ograniczenie ilości prac w takiej samej formie wskazane. Ktoś kto dobrze radzi sobie np. z aparatem, mógłby samymi zdjęciami pozamiatać konkurs. Np. dwa zgłoszenia w takiej samej kategorii w całości konkursu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi