bomkalukasz Napisano 26 Marca 2015 Share Napisano 26 Marca 2015 Witm mam pytanie czy spining na wędkę o długości 3,3m ma sens. Jestem świeżym wędkarzem wędkę kupiłem z myślą o spławiku ale teraz chciał bym spróbować sie w spiningu, na chwilę obecną nie chcę wydawać pieniędzy na kolejną wędke. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdrapek Napisano 27 Marca 2015 Share Napisano 27 Marca 2015 Jeśli to wędeczka na spławik (podejrzewam c.w. do 15-20g) to przy spiningu będziesz miał trudno zaciąć szczupaka czy sandacza przy parabolicznej pracy wędki.... Jednak dla chcącego nic trudnego - początki bywają ciężkie. Sam kiedyś spiningowałem wędką teleskopową no name i jakoś szło... choć szczupaczki często schodziły jeśli nie było meeega zacięcia - to zabawa przednia Co do długości to mam kijki do spiningu o długości 3m i nie oddam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djpablox Napisano 27 Marca 2015 Share Napisano 27 Marca 2015 Ja tez mam spinning a właściwie casting 3m i wg mnie jest w miarę uniwersalny, chociaż nie ma się co łudzić, nie ma wędki do wszystkiego. Jednak wydaje mi się, że lepiej zainwestować kilka złotych, niż się niepotrzebnie denerwować i próbować nadrobić braki wędki własnymi umiejętnościami. Podstawową sprawą jest to, na jakie przynęty się łowi(jakie gramatury) i na jaką rybę chce się polować szczególnie, a resztę ryb traktować jako miłe przyłowy i w ten sposób wybrać wędkę. Sam kiedyś łowiłem i pickerem i fedrem i jakieś tam efekty były, ale i nerwów przy tym niepotrzebnych też sporo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bomkalukasz Napisano 27 Marca 2015 Autor Share Napisano 27 Marca 2015 Wędkę typowo spiningowa chcę kupić w maju jestem początkującym wędkarzem chce sprawdzić czy zlapie bakcyla na spining i wtedy inwestowąć. Narazie pobawie się tą spławikową może coś zatnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bomkalukasz Napisano 29 Marca 2015 Autor Share Napisano 29 Marca 2015 Dzięki temat zamknięty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pewniak Napisano 12 Kwietnia 2015 Share Napisano 12 Kwietnia 2015 probuj! ja pierwsza rybe na spining zlowilem na 4m ruski teleskop , byl to okon zlowiony na twistera. da sie , choc chyba bylo w tym wiecej przypadku niz zamierzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi