Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Kolejna odsłona produkcji moich wobków :mrgreen:

Z lewej strony wstępnie pomalowane i dociążone korpusy. Póki co biały podkład. A z prawej strony moje dzisiejsze korpusiki.

d4466805ea9dd9d2m.jpg

Napisano

rav91, ja Robalowi mówiłem żeby poszukał firmy reklamowej na pewno ma blisko bo mieszka w dużym mieście i tam niech pójdzie , poprosi o ścinki płyt, oddadzą albo sprzedadzą za grosze :)

Napisano

Witam :)

Chcę pomalować wobka plakatówkami na próbę tylko że mi zeschły na kość są w ogóle nie używane ? Jak je przywrócić do konsystencji płynnej ? Od 2 godzin leżą na grzejnki ale nie pomaga :(:sad:

Napisano

Wito, dolej wody i spróbuj powoli rozmieszac ale o juz i tak nie bedzie to samo co na początku. A co do farbek to polecam plakatówki Astry. Nie są suche i maja ładne żywe kolorki.

Napisano

Ja jak swoje próbowałem "odnowic" to lałem zimną. Ale mozesz zrobić tak ze do jednego pojemniczka wlej zimna a do dugiego ciepłej i wtedy zobaczysz z którą jest lepiej. Teoretycznie z ciepłą powinny szybciej sie.... :roll: no wiesz zrobic :wink:

Napisano
Teoretycznie z ciepłą powinny szybciej sie.... :roll: no wiesz zrobic :wink:

zmienić konsystencję :) Dzięki za pomoc idę popróbować :)

Napisano

Małe woblerki maluje kredkami ołówkowymi i pastelowymi. Efekt fajny, nie ciapie sie farbami no i w domu nie śmierdzi. Kredki ołówkowe po namoczeniu w wodzie fajnie malują, ponieważ rysik się rozpuszcza i powstała farbka dobrze kryje. Kredki pastelowe są miękkie i po pomalowaniu można je rozmazywać paluchem tworząc ciekawe cienie i można fajnie mieszać kolory.

Napisano

Darnok29, ja do 4cm woblerków które ostatnio zrobiłem tez dałem 2 oczka na kotwiczki ale załoze 10 lub nawet 12.

Napisano

No to podziwiam za starannosc i dokładnosc. Aerograf to jest fajana sprawa, jeszcze jak ktos sprzedaje swoje wobki na allegro albo znajomym chociaz za 5zł to szybko moze sie zwrócic. Najwiekszy koszt to ta sprezarka :???:

Napisano

A co się stanie, jak oczka od woblera zardzewieją? Bo mam taki fajny drucik, akurat na woblera, a może zardzewieć. I czy komuś już zardzewiał i co się wtedy stało? Czy taki wobler jest już do wyrzucenia czy nie?

Napisano

do wobkow 3,4, a nawet cienkiego 5cm cm zakladam kotwiczki nr 10, dwunastki mysle troszke za drobne. co do posta wyzej - KOMPRESOR :razz:

b0bek jak bys ten drut dokladnie zamalowal to moze by troche wytrzymal, ale jak zacznie rdzewiec to sie pewnie szybko rozkruszy, moze nawet na rybie - lepiej nabyc/poszukac drut nierdzewny.

Napisano

b0bek, możesz użycz drutu ze spinaczy biurowych nie jest nierdzewny ale spokojnie kilka lat wytrzyma sam mam jeszcze kilka takich wobków ktore mają sporo ponad 5 lat ale rdze widać

Napisano

A zna ktoś z was dobry sposób na wycinanie sterów :?: Ja mam z tym zawsze najwiekszy problem i nigdy nie wychodzą mi jednakowe a czasami to nawet krzywe :oops:

Napisano

A jest jakis przyjemniejszy sposób na struganie korpusów ale taki w miarę bezpieczny ? Bo już mi ręce puchną od tego scyzoryka . :evil: