roman gawlas Napisano 1 Grudnia 2007 Share Napisano 1 Grudnia 2007 Docinanie listewek z kijków jest trudne, większe gałęzie można spróbować na pile tarczowej, spróbuj złapać w imadło i delikatnie brzeszczotem do metalu lub drobną piłką do drzewa docinać, a najprędzej to dobry nuż. Jak masz gdzieś w pobliżu siebie jakąś stolarnie to spróbuj tam poszukać jakieś ścinki z brzozy, topoli, lub olchy, może Ci pomogą.Specjalnie nie mam pomysłu na dobry sposób do tej robutki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentos Napisano 1 Grudnia 2007 Share Napisano 1 Grudnia 2007 no to ja mam forme bez kanalikow odpowietrzajacych,ale mysle zeby je jakos zrobic.Pianke stosuje 50/110 izopianol i izocyn dwu skladnikowa,dzisiaj dalem wiecej pianki i mi troche wyszla z formy bo nie scisnolem formy moze i w tym tkwi problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roman gawlas Napisano 1 Grudnia 2007 Share Napisano 1 Grudnia 2007 tak ma być, trzeba formę ścisnąć ale nie za mocno bo jest właśnie za elastyczna i wyjdą Ci nie równe najlepiej formę zrobić z żywicy w taki sam sposób jak z gumosilu jest twarda i można mocno ścisnąć a dać trochę więcej pianki będą twardziutkie jak kamień, pianka jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentos Napisano 1 Grudnia 2007 Share Napisano 1 Grudnia 2007 No nie wiem juz dalem wiecej pianki,scisnolem forme a wobki wyszly miekke i maja duzo babelkow mysle ze teraz to tylko proporcje dobrac pianki ile czego.Aha zastanawiam sie czy zrobic odpowietrzajace kanaliki co otym myslisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roman gawlas Napisano 2 Grudnia 2007 Share Napisano 2 Grudnia 2007 proporcje to 1;1, wlewaj strzykawką takie same ilości do jakiegoś małego pojemniczka i bardzo dokładnie wymieszaj aż zacznie rosnąć wtedy szybko wlewasz na jedną z połówek tą ze stelażem i zamykasz,kanalik zrób z przodu przy oczku jakimś cienkim rozgrzanym drutem i stawiaj formę po ściśnięciu w pozycji odpowietrzenie do góry, jeszcze jedno ściskaj formę przez jakieś twarde podkładki (deseczki lub jakiś plastik) bo będzie nie równo ściśnięte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentos Napisano 2 Grudnia 2007 Share Napisano 2 Grudnia 2007 pianki daje 1;1,zrobilem tez kanalik odpowietrzajacy przy oczku z przody,a sciskalem poprzez dwie listewki i owijalem sznurkiem[musze kupic sciski albo imadlo] tylko ja wlewalem pianke ze strzykawki do formy i nie peczniala tak jak miala,mastepnym razem sprobuje wymieszac ja w czyms,czy to musi byc szklane.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sandacz Napisano 2 Grudnia 2007 Share Napisano 2 Grudnia 2007 Nie bede zakladal nowego tematu bo po co hehe A wiec tak interesi mnie czy te wobki nadadza sie do lowinia szczupalkow. Lowie w duzym jeziorku w zatoczce przy trzcinkach. Chodzi mi ogolnie o model a nie o wielkosc, albo kolor. Z gory dzieki A o to one http://www.fishing-mart.com.pl/pl/products.php?groups=5&assortment=20&producer=92&kind=483 http://www.fishing-mart.com.pl/pl/products.php?groups=5&assortment=20&producer=92&kind=482 no i moze to odrazu mowie ze najmniejszy model, na casta nie lowie http://www.fishing-mart.com.pl/pl/products.php?groups=5&assortment=20&producer=92&kind=485 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 2 Grudnia 2007 Share Napisano 2 Grudnia 2007 sandacz oczywiście, że się nadadzą. Na percha 8 F kolor płotki sam miałem parę sztuk. Na Pike też łowiłem - chyba miałem 1-2 sztuki. Skinnerem także próbowałem ale u mnie nic - tata miał nim parę sztuk. Jednak najwięcej szczupaków jeśli chodzi o wobka miałem na Sliderka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sandacz Napisano 2 Grudnia 2007 Share Napisano 2 Grudnia 2007 Wow ale szybka odpowiedz Tak myslalem ale wolalem sie upewnic bo salmiaki takie tanie nie sa chyba ze porowoje sie je do rapalki he he. Slidera posiadam bodajze 7s wlasnie plotke i tylko moge potwierdzic twoje slowa. Niesty musilem pozyczac wedke bo na kiju do 30g mimo ze sztywny nie bylo mi za dobrze ale do 45g 2.20m bylo git. Cos czuje ze szykuje sie zakup nastepnej wedki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bboobb Napisano 3 Grudnia 2007 Share Napisano 3 Grudnia 2007 A to moje nowe rękodzieła: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ae4ef59ce6263f28.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9f03790483493c72.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sandacz Napisano 3 Grudnia 2007 Share Napisano 3 Grudnia 2007 fajowe, moze i ja kiedys sproboje porobic ale narzie zostaje przy kupnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 3 Grudnia 2007 Share Napisano 3 Grudnia 2007 sandacz bo tak łatwiej - kupne. Skorzystasz na struganiu i to bardzo dużo bboobb masz talent! Jak na jedne z pierwszych to są mega super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roman gawlas Napisano 3 Grudnia 2007 Share Napisano 3 Grudnia 2007 bboobb- zaniemówiłem zaje-fajne zaskakujesz coraz mocniej, tak trzymaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 3 Grudnia 2007 Share Napisano 3 Grudnia 2007 A to moje nowe rękodzieła Piękne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bboobb Napisano 3 Grudnia 2007 Share Napisano 3 Grudnia 2007 Dzisiaj trochę pourywałem, więc musiałem się sprężyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rav91 Napisano 3 Grudnia 2007 Share Napisano 3 Grudnia 2007 bboobb, fantastyczna robota a czym Ty je malujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bboobb Napisano 3 Grudnia 2007 Share Napisano 3 Grudnia 2007 Na początek gruntowanie w Caponie, potem podkład białem sprayem, potem różne kolory też sprayem, na koniec trzykrotne lakierowanie poprzez zanurzenie w Domaluxie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hexman Napisano 3 Grudnia 2007 Share Napisano 3 Grudnia 2007 bboobb, jestem pod wrażeniem!! Masz talent! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaross Napisano 3 Grudnia 2007 Share Napisano 3 Grudnia 2007 bboobb, wobki piekne Talent to mało powiedziane Oby tak dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 10 Grudnia 2007 Share Napisano 10 Grudnia 2007 Moje pstrągowe próby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bboobb Napisano 10 Grudnia 2007 Share Napisano 10 Grudnia 2007 wobler129, czym obkleiłeś korpus? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 10 Grudnia 2007 Share Napisano 10 Grudnia 2007 Obklejam tkaniną papierową.Do tego Super Glue lub Kropelką. zaczynam od środkowego oczka... potem boki... potem pyszczek... i na koniec górę Czekam aż wyschnie góra i szlifuję papierem ściernym. Potem parę warstw lakieru i malujemy Tkanina jest papierowa siostra kupiła mi ją na Allegro - taniocha, bo chyba 10zł. za 100cm X 50 cm. Kupiła w tedy 3x takie kawałki. Tkaninę mam już rok do dziś, ale powoli się kończy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roman gawlas Napisano 11 Grudnia 2007 Share Napisano 11 Grudnia 2007 Obklejam tkaniną papierową.Do tego Super Glue lub Kropelką. wobler129- sprecyzuj co to jest tkanina papierowa, pierwszy raz z tym się spotykam. Piszesz że używasz super glu, nie wiem jak to robisz ale musisz być super precyzyjny, bo przecież ten klej wiąże natychmiast nie dajesz sobie szansy skorygowania ewentualnych poprawek, ja używam kleju Hermosil jest jednym z lepszych do tego celu ale wszystkie przezroczyste szewskie na bazie poliuretanów będzie bobrym klejem. Jeśli jesteście zainteresowani tematem oklejania wobków tkaniną mogę na podstawie swoich doświadczeń opisać ważniejsze szczegóły na kyóre trzeba zwrucić uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sinus Napisano 11 Grudnia 2007 Share Napisano 11 Grudnia 2007 Jeśli jesteście zainteresowani tematem oklejania wobków tkaniną mogę na podstawie swoich doświadczeń opisać ważniejsze szczegóły na kyóre trzeba zwrucić uwagę. wszyscy już strugający i ci, którzy dopiero strugać będą wiele na tym skorzystają, dlatego chyba w imieniu wszystkich proszę opis. jeżeli dodatkowo będzie zilustrowany fotkami... to będzie to świetny arykuł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rav91 Napisano 11 Grudnia 2007 Share Napisano 11 Grudnia 2007 przychylam sie do prośby sinus'a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi