rav91 Napisano 15 Stycznia 2008 Share Napisano 15 Stycznia 2008 roman gawlas, jak zwykle przepiękne a czym obkleiłes te wobki i jak uzyskałes ten piękny herbaciany odcien na grzbiecie a i z czego wykorzystujesz siatke na uzyskanie takiej łuski pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 15 Stycznia 2008 Share Napisano 15 Stycznia 2008 roman gawlas super korpusy formy Ja później spróbuję - już drugi raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aseel Napisano 15 Stycznia 2008 Share Napisano 15 Stycznia 2008 No do wobków roman gawlas nie mogą się równać ale może kiedyś dojdę do tego na razie to moje ostatnie dzieło te większe o wymiarze 5,6,i jeden 7 no i paproszki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roman gawlas Napisano 15 Stycznia 2008 Share Napisano 15 Stycznia 2008 a i z czego wykorzystujesz siatke na uzyskanie takiej łuski Kolor to sprawa dosyć skomplikowana bo trzeba mieć farby transparentne, a w sprzedaży trudno je trafić w sprejach, mi to robił kolega w mieszalni lakierów samochodowych, są takie do malowania reflektorów ale nie próbowałem są też farby akrylowe do szkła też nie próbowałem i wreszcie można by spróbować pobawić się z lakierem bezbarwnym akrylowym i dodawać pigmenty akrylowe- ale to są moje kombinacje i nie jestem pewny czy realne. A łuska to tiul i folia-oklejam wobka tiulem i na to folia aluminiowa i głaskanko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hexman Napisano 15 Stycznia 2008 Share Napisano 15 Stycznia 2008 i głaskanko Dlugo Go trzeba głaskać do uzyskania takiego efektu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keri Napisano 15 Stycznia 2008 Share Napisano 15 Stycznia 2008 jak u was wychodzi z ceną kotwicNie jestem producentem woblerów co się ostatnio zmieniło ale kotwice zmieniam w przynętach bardzo często i kupuje te : http://allegro.pl/item294483561_kotwice_nr_8_kushiro_1opk_25szt_od_ss.html w rożnych rozmiarach oczywiście. Z czystym sumieniem polecam te kotwice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bboobb Napisano 15 Stycznia 2008 Share Napisano 15 Stycznia 2008 roman gawlas, po prostu mistrzostwo świata. To co Ty pokazujesz to po prostu rewelacja. Formy otowe, korpusy wychodzą pierwszorzędne, ze swoim doświadczeniem Możesz powoli rozpocząc produkcję na większą skalę Aseel, nie bądź tak skromny, bardzo fajne woblerki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentos Napisano 15 Stycznia 2008 Share Napisano 15 Stycznia 2008 Widze Roman ze juz lecisz z formami,mi tez juz udalo sie i korpusiki pierwsza klasa.pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rav91 Napisano 16 Stycznia 2008 Share Napisano 16 Stycznia 2008 keri, podliczając wszystkie koszta to wychodzi ponad 20zł, a kupując w sklepie po 60gr wychodzi 15zł, wiec chyba bardziej sie opłaca albo mi sie wydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hexman Napisano 16 Stycznia 2008 Share Napisano 16 Stycznia 2008 rav91, ale keri pewnie kupuje kotwice raz na... rok (? ) i dlatego wychodzi go to taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rav91 Napisano 16 Stycznia 2008 Share Napisano 16 Stycznia 2008 Całkiem możliwe, ja teraz juz mam pełne pudełko wobków a po feriach to juz wogóle (mam nadzieje) ze bedzie jeszcze wiecej to wtedy na kotwiczki wydam spooooro złotówek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 16 Stycznia 2008 Share Napisano 16 Stycznia 2008 Jak mówiłem - zacząłem kombinować z żukami... trochę długo to trwa, ale jeden gotowy - myślę, że zrobię z 5 sztuk Wobek ma 2,5cm jest bardzo ciężki jak na żuka i pływa Pięknie pracuję do 20cm pod powierzchnią wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Slider@ Napisano 16 Stycznia 2008 Share Napisano 16 Stycznia 2008 Wobler!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keri Napisano 16 Stycznia 2008 Share Napisano 16 Stycznia 2008 keri, podliczając wszystkie koszta to wychodzi ponad 20zł, a kupując w sklepie po 60gr wychodzi 15zł,Z tym ze ustalmy czy chcemy miec kotwiczki jakieś tam druciaczki bardzo słabej jakości czy dobre kotwice, ostre i trwałe.?keri pewnie kupuje kotwice raz na... rok (?Dokładnie, bezsensem było by kupowanie jednego opakowania bo i różne rozmiary są potrzebne. Ostrość kotwic jest niesamowicie ważna, możemy mieć doskonały wabik ale przy tępych hakach nie zatniemy ryby. Kotwiczka jest to element na którym nie opłaca się oszczędzać, dobre są kotwice OVNER-a ale te są jeszcze drozsze tj. ok 1,5-2 zł. Wobek ma 2,5cm jest bardzo ciężki jak na żuka i pływa Żuczek wygląda bardzo obiecująco, myślę że parę kleników może sie na niego oszukać. Pokombinuj jeszcze z dorobieniem nóżek, myślę że to może pomóc.To że jest ciężki i pływa to idealnie. Przy tak małych wabikach ciężko jest posłać przynętę tam gdzie chcemy więc jego masa to na pewno +. Myślę ze kotwiczka jest trochę za mała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rav91 Napisano 16 Stycznia 2008 Share Napisano 16 Stycznia 2008 keri, zgadzam sie z tobą i mam nadzieje ze Cie nie uraziłem tym stwierdzeniem, pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 17 Stycznia 2008 Share Napisano 17 Stycznia 2008 Myślę ze kotwiczka jest trochę za mała. Może masz rację, ale inne, większe są przy pstrągowych wobkach Będzie trzeba jechać do sklepiku Pokombinuj jeszcze z dorobieniem nóżek W następnych modelach tak zrobię Już 3x takie korpusiki się suszą z warstwy podkładowej Ale poczekam dłużej na malowanie, bo muszę skombinować nowe farby modelarskie - ciemne, brunatne kolory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keri Napisano 17 Stycznia 2008 Share Napisano 17 Stycznia 2008 Mam pytanie bo się przyznam że wzięliście mnie pod ambicję i zacząłem sam coś "kombinować" z wobkami. Czy takie farby nadają sie do malowania woblerów? Akrylowe firmy Artico Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 17 Stycznia 2008 Share Napisano 17 Stycznia 2008 keri właśnie je chciałem kupić - tylko inne kolory i też się zastanawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lesio Napisano 17 Stycznia 2008 Share Napisano 17 Stycznia 2008 Do aerografu się nie nadają, bo są gęste, więc jeżeli będziesz malował innymi technikami, to jak najbardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rav91 Napisano 17 Stycznia 2008 Share Napisano 17 Stycznia 2008 keri, a jak wychodzi z ceną tych farbek i gdzie je można dostac a jeszcze co do farb to gdzieś kiedyś czytałem ze można malować zwykłymi plakatówkami dla dzieci, jeśli pokrywa sie dobrym lakierem to wszystko wytrzyma nie byłem do konca pewien ale sprawdziłem i sie okazało ze nie jest tak źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 17 Stycznia 2008 Share Napisano 17 Stycznia 2008 rav91 w Allegro wpisz "farby akrylowe" i wszystkiego się dowiesz Chyba się na nie pokuszę, ale muszę czekać z kupnem, bo siostra przed minutką właśnie wyjechała na studia i nie będzie miał mi kto ich kupić... ehhhh... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roman gawlas Napisano 17 Stycznia 2008 Share Napisano 17 Stycznia 2008 Czy takie farby nadają sie do malowania woblerów? Keri- a jednak takie farbki z samego procesu technologicznego wykluczają aerograf bo są grubo mielone i nawet przy rozcieńczeniu efektu nie dadzą, lepiej moim zdaniem na początek spróbuj spreji, lub może masz gdzieś blisko mieszalnię lakierów samochodowych i jeszcze jak trafisz na rzeczowego gostka to zrobi Ci ekstra farby pod aero, a ztakimi farbkami akryl czy akwarela to tylko pędzelki artystyczne i można tworzyć obraz żywej ryby, ale tu już trzeba trochę talentu inaczej efekt będzie nie za ciekawy ale rybom może to akurat nie przeszkadzać A skoro już tu jestem to pokażę Wam moje robale, są to tylko niektóre z całej kolekcji ale jedne z łowniejszych na klenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keri Napisano 17 Stycznia 2008 Share Napisano 17 Stycznia 2008 Do aerografu się nie nadają, bo są gęste, myślę o malowaniu tamponowym gąbeczką jak wychodzi z ceną tych farbek i gdzie je można dostac w Białymstoku na Sienkiewicza 15zł na allegro ok 12złze można malować zwykłymi plakatówkami dla dzieci widziałem wobki malowane kredkami, były świetne i niepowtarzalne ale nie zapomnijmy ze praca woblera i jego podanie jest ważniejsze niz jego kolor.wykluczają aerograf na razie jest wykluczony również z innych powodów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Slider@ Napisano 17 Stycznia 2008 Share Napisano 17 Stycznia 2008 Roman Piękne wobki Pozdrawiam Slider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 17 Stycznia 2008 Share Napisano 17 Stycznia 2008 roman gawlas świetna robota Niedługo może się pokuszę i zrobię takiego "kiełża" jak ten Twój biały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi