Szczupak517 Napisano 21 Maja 2015 Share Napisano 21 Maja 2015 Witam, Jakieś 4 miesiące temu kupiłem wędzisko "Dragon Millenium HD Pike 35g". Byłem z nim nad wodą około 10 razy. Już na drugiej przelotce na szczytówce lekko popękał lakier, na największej także, nie tak strasznie nic nie trzeszczy itp. Czy to normalne, że tak szybko? Wędka na gwarancji oddawać pod koniec aby wymienili? Przepraszam za takie bezsensowne pytanie, jestem początkujący. POŁAMANIA ŻYCZĘ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szczupak517 Napisano 22 Maja 2015 Autor Share Napisano 22 Maja 2015 Nikt nie ma wędki z serii Millenium? Jeżeli ktoś ma lub miał proszę o wypowiedzenie się na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekG Napisano 22 Maja 2015 Share Napisano 22 Maja 2015 Ja mam DRAGON MILLENIUM FATSO JERK, męczę go ciężkimi jerkami od początku maja, dziś wyciągałem "tony zielska" i nawet nie skrzypnął. Ogólnie mam parę Dragonów z innej serii i nie mogę złego słowa o nich powiedzieć. Nigdy nie pękało nic. Jednego katuje od chyba 6 albo 7 lat i wiadomo ma ślady użytkowania ale nie ma popękanego lakieru na omotkach. Wydaje mi się iż jak Ci nie przeszkadza to łów, a z drugiej strony produkt jest na gwarancji i nie powinno tak się dziać. Weź pod uwagę, że oddanie wędki będzie oznaczać co najmniej 2 tygodnie bez niej, a zastępczej nie dadzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szczupak517 Napisano 22 Maja 2015 Autor Share Napisano 22 Maja 2015 Tak wiem, myślę aby oddać go pod koniec sezonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szczupak517 Napisano 22 Maja 2015 Autor Share Napisano 22 Maja 2015 Proszę o wypowiedzenie się innych użytkowników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dobekfooto Napisano 26 Maja 2015 Share Napisano 26 Maja 2015 Mam dwie wędki Dragon Millenium (x-fine, pike). Nie zauważyłem takich pęknięć ale jutro jeszcze sprawdzę i potwierdzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Romcio.fish Napisano 28 Maja 2015 Share Napisano 28 Maja 2015 Z tego, co wiem, serwis Dragona wykonuje obsługę w ciągu 1-3 dni od chwili dostarczenia rzeczy reklamowanej. To sklepy tak długo (2-3 tygodnie) trzymają rzecz oddaną do reklamacji, składają takie reklamacje do kilku rzeczy (klientów) i dopiero wtedy wysyłają - oszczędzają na kurierze. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karix Napisano 25 Sierpnia 2015 Share Napisano 25 Sierpnia 2015 W moim Millenium Pike też pękły dwie omotki. Na naprawę czekałem prawie miesiąc czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bolo8888 Napisano 1 Grudnia 2015 Share Napisano 1 Grudnia 2015 Moze nie mam tego kija ale, mialem Okume Inspira Jig 2,7 28g, wyslana do serwisu bo na kazdej przelotce lakier popekany, oprocz szczytowej. Serwis po prawie 1,5 miesiaca od wyslania stwierdza, cytuje "jest to normalne zjawisko, ze nawet w Avidach takie cos sie dzieje". Tak wiec prosze nie opowiadac ze serwis dziala w przeciagu 1-3dni i ze sklepy przedluzaja, bo mam protokul naprawy i wiem ile trzymali kij u siebie. Tak wiec serwis Dragona to jedno wielkie nieporozumienie, to ze wyrobili sobie jakas tam marke na rynku oki, ale serwis i podejscie maja o d..e roztrzas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 1 Grudnia 2015 Share Napisano 1 Grudnia 2015 Bolo8888, Masz racje co do serwisu Dragona, brat oddał kręcioł za prawie 400 zł który po kilku miesiącach nie nadawał się do użytku i czekał prawie 2 miesiące na naprawe Co do wędek mam również okume tyle że black rock 2,18 m 5-25 i lakier odpadł całkowicie na tej pierwszej największej przelotce ale po całym sezonie katowania tego wędziska to i tak jestem zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bolo8888 Napisano 1 Grudnia 2015 Share Napisano 1 Grudnia 2015 Ok katowany czy nie, ale nie powinno tak byc, powinni wziac go w lape i naprawic. Co za problem dla takiego serwisu polozyc nowy lakier na omotkach, dla wprawnej reki to jest pol godziny roboty. Jest to zwykle lenistwo, zaniedbanie i zlewanie klijenta. Dla mnie nigdy wiecej dragona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 2 Grudnia 2015 Share Napisano 2 Grudnia 2015 Bolo8888, oddam wędzisko do naprawy za 2 tygodnie jak zakończę sezon to zobaczymy co mi powiedzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bolo8888 Napisano 2 Grudnia 2015 Share Napisano 2 Grudnia 2015 Az jestem ciekawy ile to bedzie trwalo i co zrobia, o ile cos zrobia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Romcio.fish Napisano 8 Grudnia 2015 Share Napisano 8 Grudnia 2015 Co za problem dla takiego serwisu polozyc nowy lakier na omotkach, dla wprawnej reki to jest pol godziny roboty. Jest to zwykle lenistwo, zaniedbanie i zlewanie klijenta. Dla mnie nigdy wiecej dragona. Bolo8888, a czy ty drogi panie kiedykolwiek widziałeś w jaki sposób nakłada się lakier na omotki? Wygląda na to, że pojęcia nie masz. Pół godziny wymiana lakieru na omotkach spinningu, ha ha. Dobre. Już widzę, jakie ty masz podejście do sprzęt, jak o niego dbasz. Gdybyś musiał sam wymienić taki lakier, to omotkę maźnąłbyś lakierem do paznokci, bo tanio za 5 zł, łatwiej i szybciej schnie. Podczas wymiany przynęty to pewnie wędzisko z kołowrotkiem rzucasz na ziemię, aby ręce mieć wolne. Widuje się takich ludzi nad wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bolo8888 Napisano 8 Grudnia 2015 Share Napisano 8 Grudnia 2015 Romcio.fish, tak sie sklada ze nie raz wymienialem, zmienialem, poprawialem lakier i ani to trudne, ani czasochlonne. Nie znasz mnie to nie opowiadaj glupot, bo twoimi wypowiedziami tylko wprowadzasz zamet i mnie obrazasz. Lakieru nie stosuje do paznokci tylko lakier do tego przeznaczony. Jedna sprawa nalozyc lakier na wszystkie omotki co zajelo by kolo pol godziny inna sprawa schniecia tego lakieru na maszynie. Chcialbys widziec w jakim stanie jest moj sprzet i jak do wszelakiej masci sprzetu podchodze. Swoje wywody zostaw dla siebie. Poreszta napisales tego posta chyba tylko po to aby sobie stuknac nastepny na forum. Nic konkretnego do tematu nie wnosisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dobekfooto Napisano 8 Grudnia 2015 Share Napisano 8 Grudnia 2015 Podczas wymiany przynęty to pewnie wędzisko z kołowrotkiem rzucasz na ziemię, aby ręce mieć wolne. Widuje się takich ludzi nad wodą. Drop Shot Millenium + Manta drop shotTeam Dragon Silver Edition Feeder + Travertine 45 Bolonka Princess Mikado + Alumina 20 + Safina Pro Bestmaster Shimano + Trio 40 Fanatic 5-25 g spinn + Zauber 2000 Nano Lite XT80C 5-18 g + Nano Lite XT60C FD Widzę, że mamy tutaj prawdziwego onanistę sprzętowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi