Skocz do zawartości
tokarex pontony

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 month later...
przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 250
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Witam,

Znacie jakies fajne miejsca gdzie mozna polowic sandacze na gumy? Slyszaledm duzo dobrego o okolicach Brzegu Dolnego, ktos wie moze gdzie dokladnie nalezy pojechac (jaka miejscowosc) tak aby trafic na porządne główki ?

pzdr

nocny_drwal

• 3 months later...
Napisano

czy można dostać gdzieś mapy batymetryczne zbiorników wodnych na Dolnym Śląsku?

głównie chodzi mi o odre w okolicach Wrocławia

Napisano
głównie chodzi mi o odre w okolicach Wrocławia
Nie ma czegoś takiego,raz że to rzeka dwa że co roku pogłębiają Odrę trzy ostatnie mapy żeglugowe robili Niemcy przed wojną ,zapraszam do biblioteki miejskiej.
Napisano

skorzystam z podpowiedzi...:)

swoja droga czyzby nasza zegluga stala na tak niskim poziomie ze wogole maja to gdzies ile jest wody pod kilem?chyba ze "czytaja" az tak pieknie wode ale sadze ze raczej plyna stalymi szlakami i tyle:(

Napisano
swoja droga czyzby nasza zegluga stala na tak niskim poziomie ze wogole maja to gdzies ile jest wody pod kilem?chyba ze "
Nie ,nie żegluga na Odrze ma codzienne odczyty z wodowskazów ,tory wodne mają powiedzmy :wink: stałą głebokości [pi razy oko] :mrgreen: TU masz linka na wrocławski węzeł żeglugowy ,gdzie jest podane jakie są głębokości na danych odcinkach ,masz też codzienny komunikat stanu wód a nawet jest podana tem.wody niestety nie kompletna.
  • 1 month later...
Napisano

Witam

Prosze o podpowiedz miejscówek z głębokimi główkami w w/w odcinku Odry,albo pochwalcie sie gdzie ostatnio na tym odcinku miało sie do czynienia z Wąsaczem.

Z góry za podpowiedz DZIEKUJE

Napisano

Nie liczył bym na twoim miejscu ze ktoś ci zdradzi swoje miejsce sumowe ,sam szukałem takiego 6lat ,w końcu po bardzo wielu nockach i obserwacjach znalazłem "bankówke sumową",ale nawet na torturach nie zdradził bym tej tajemnicy :wink::mrgreen: .na twoim miejscu skupił bym się na szukaniu głębokich dołków a takich nie brakuje w twoich okolicach.

Gość wobler129
Napisano

arek-legnica to pozostaje Ci śledzić Mańka w sezonie :lol:

Napisano

Kolego arek-legnica co do wąsaczy.. Chociażby nad żwirownię do Rokitek, czy staw po starej cegielni w Chocianowie.. jeśli chcesz znać szczegóły, pytaj...

pozdrawiam..

Napisano

daTe00 - Rokitki ,żwirownia to dość duzy zbiornik wiec prosze o jakiś namiar dokładniejszy miejsca pobytu(jakiś punkt odniesienia brzegu z którego molbym rzucać) Króla Naszych Rzek chodzi mi z ktorego miejsca i na jaką odległość szukać dołka gdzie ten przystojniak może sie chować?Wiem ze Twoja podpowiedz daTee00 - mogła by sprowokować ok.200 wedkarzy na tą miejscówke :oops::wink::lol::lol::lol::cool: Wiec prosze o szczegóły na adres email (arek.legnica@wp.pl)

Ale tak naprawde to Ty podejmi decyzje ,zawsze możesz napiasc to też na forum,każdy bedzie mogł sie spróbowac zmierzyc z sumem

Napisano

arek-legnica masz moje gg w moim profilu.. odezwij się, opowiem, z resztą, niedaleko mieszkamy, zawsze można się albo ustawić, albo przy piwku pogadać...

Pozdrawiam

• 5 weeks later...
Napisano

witam też byłbym zainteresowany tym sumikiem bo nigdy go nie złapałem z ciągłe siedzenie przy płotkach już mnie znudziło - byłbym bardzo wdzęczny :mrgreen:

• 1 month later...
Napisano

Homegeon, w takim wypadku puszka OFF'a i lecisz co pare sekund ... z zapalniczka :D:D:D:D Bo OFF sam w sobie nie dziala.

Ja korzystam z moskitiery, ktora jako jedyna da ochrone na glowe, kark i ramiona, zas na reszte to niestety ... trza sie smarowac czym sie tylko da.

Odnosnie miejsciowki : Nie wybiera sie ktos niebawem ?

Napisano

Witam,ja z takim małym pytaniem....

Byliśmy z kumplami kilka razy na Odrze w okolicach Wrocławia,ale woda tak rwie że nie idzie nic połowic...

Wie może ktoś gdzie się coś dzieje na jakichś kanałach lub czymś podobnym...??

Chodzi mi o białoryb,spławik lub koszyk......

Zanim woda opadnie i się unormuję to jest szansa że sobie krew upószczę.....

Pozadrawiam

Napisano
Witam,ja z takim małym pytaniem....

Byliśmy z kumplami kilka razy na Odrze w okolicach Wrocławia,ale woda tak rwie że nie idzie nic połowic...

Wie może ktoś gdzie się coś dzieje na jakichś kanałach lub czymś podobnym...??

Chodzi mi o białoryb,spławik lub koszyk......

Zanim woda opadnie i się unormuję to jest szansa że sobie krew upószczę.....

Pozadrawiam

Boleń ładnier zeruje także mozna chwilowo się przestawić...

Napisano

słyszałem ze jakiegoś bolenia połowiłeś, na rędiznie? na co ?

bylem ostatnio ale ani brania, a woda przed i poniżej jazu w jednej linii ;]

Napisano

Homegeon, no to grubo :)

Ja tam preferuje miejsca bardziej dzikie, coraz czesciej sie za Wrocław zapuszczam. Wczoraj np oblowilem czesc Slezy w okolicach A4 :) Bylo nawet nawet przyjemnie, szkoda ze tyle mułu i dosyc mocno przez to brodzic sie balem. Pelno zaskronców i nie jestem pewien czy żmiji nie przyuwazylem :roll: