Justyna:) Napisano 25 Czerwca 2006 Share Napisano 25 Czerwca 2006 Witam !!! Mam do Was ogromną prośbę!!! Mianowicie chodzi mi o informacje dotyczące kanału Odry w Brzegu. Chciałabym dowiedzieć się czegokolwiek o tym łowisku, ponieważ za tydzień w niedzielę mam tam zawody więc jak rozumiecie bardzo zależy mi na czasie... Chciałabym się dowiedzieć jaka ryba tam przeważa, głębokość łowiska, uciąg i wszystkie inne informacje które moglibyście mi podać, aczykolwiek nie pogniewam się gdy napiszecie mi na co i jaką zanętą najlepiej jest tam łowić ale to oczywiście nie możliwe bo rozumiem że każdy ma swoje tajemnice... Z góry bardzoooo dziękuję Wam za szybką i bogatą w treść informacje/ odpowiedź... Pozdrawiam serdecznie papatki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shogun_zag Napisano 25 Czerwca 2006 Share Napisano 25 Czerwca 2006 Wowwwwwwwwwwwww NIe wierze moim paskudnym oczkom ... kolejna kobieta na forum A przedstawsz się ... wiesz gdzie, prawda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keri Napisano 26 Czerwca 2006 Share Napisano 26 Czerwca 2006 Nie mam pojęcia o Kanale w Brzegu. Ale pytaj o wszystkie inne tematy a na pewno będziemy Ci pomagać. Bardzo nam brakowało płci pięknej w naszej wędkarskiej drużynie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Justyna:) Napisano 27 Czerwca 2006 Share Napisano 27 Czerwca 2006 Trudno jakoś obejdę się bez Waszej pomocy, choć przyznam że bardzo w was wierzyłam...No ale cóż...Trudno się mówi.... Keri skoro mówisz że będziecie pomagać to bardzo się cieszę Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shogun_zag Napisano 27 Czerwca 2006 Share Napisano 27 Czerwca 2006 Spokojnie, cierpliwość jest cnotą Jeszcze nie czytał tego ten "właściwy" a na pewno jest wśród nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 27 Czerwca 2006 Share Napisano 27 Czerwca 2006 Jeszcze nie czytał tego ten "właściwy" a na pewno jest wśród nas To na pewno nie ja.Przedewszystkim to witam cię na forum ,czyżby wysyp płci pięknej? Pewnie chodzi o Brzeg opolski ,co prawda dawwwno temu się bywało ,a rzeka po zimie się zmienia prawie co roku nie mniej może wskazówki typu ogulnego , na Odrze jest niżówka to podejrzewam że w brzegu tak samo ,nie licz na leszcza i płoć choć płoteczka i krąpik lubi takie ciepełko ,co do zanęty na odrze to podpowiem tylko WANILIA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Justyna:) Napisano 27 Czerwca 2006 Share Napisano 27 Czerwca 2006 dziękuje ci maniek, jeżeli chodzi o wanilię, zastanawiałam się nad nią no i potwierdziłeś moje myśli Zobaczymy jak mi pójdzie na zawodach... Jeżeli dowiesz się czegoś na temat tej wody to napisz będę bardzo wdzięczna :) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 27 Czerwca 2006 Share Napisano 27 Czerwca 2006 Ok .puszcze wieści może coś konkret będe wiedział do piątku.W sobote mnie niema. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 2 Lipca 2006 Share Napisano 2 Lipca 2006 Czy na Odrze nie bierze tylko we Wrocku ,dajcie jakiś cynk jak jest gdzie inndziej na Odrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miron Napisano 2 Lipca 2006 Share Napisano 2 Lipca 2006 cześć maniek jestem miron , jestem nowy na forum ale od razu pisze do Ciebie bo też jesteś z Wrocka i łowisz n a Odrze (pod jakim jazem i kiedy był ciąg łososi troci itp.?-opatowickim?) mój mail : miron17_89@o2.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miron Napisano 2 Lipca 2006 Share Napisano 2 Lipca 2006 maniek zależy o czym mówisz , o jakich rybach leszcze podobno zaczęły brać na koszyk , ale nie wiem dokładnie gdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miron Napisano 2 Lipca 2006 Share Napisano 2 Lipca 2006 proszę o jakieś wskazówki dotyczące połowu suma , np. jak zawiązać zestaw końcowy żeby nie stracić na mocy zestawu i nie urwać go w zaczepach?;z czego zrobić przypon ? ; pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miron Napisano 3 Lipca 2006 Share Napisano 3 Lipca 2006 dzisiaj idę na suma (a raczej sumka bo podobno biorą często niewymiarowe ; chociaż nigdy nic nie wiadomo może weźmie metrowy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shogun_zag Napisano 3 Lipca 2006 Share Napisano 3 Lipca 2006 proszę koledzy napiszcie coś o tym forum i jego możliwościach O ile się go nie zaśmieca w sposób jak wyżej ... możliwości i wiedza z niego płynąca będzie duuuuża. Zweryfikuj swe wypowiedzi do treści merytorycznej w temacie, bo będę musiał zrobić to za Ciebie więc ... sam zadecyduj co powinno tu pozostać a co zniknąć, OK? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 29 Lipca 2006 Share Napisano 29 Lipca 2006 Mieszkam nad małą rzeczką, gdzie nie ma główek jak na "Odrze". Łowię na tej rzeczce klenie, jazie i okonie ( spinning ). Niedługo chcę wybrać się z tatą nad "Odrę" w okolicach Radnicy i Gostchorza. Czy ktoś może nam poradzić gdzie łowić klenie, okonie i jazie ( może ktoś zna ciekawe miejsca w tej okolicy np. w Krośnie Odrz. ) i w jaki sposób prowadzić przynętę ??? Z prądem, czy pod prąd ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miron Napisano 3 Sierpnia 2006 Share Napisano 3 Sierpnia 2006 na okonia możesz zrobić zestaw z bocznym trokiem (bardzo skuteczny) a przynęty i doświadczenie z nad małej rzeki przydadzą Ci się na Odrze na klenie i jazie. znajdz główki i po cichu podejdz a potem obławiaj warkocz gumami i obrotówami ale , zeby chlapały (boleń) ; zanim obłowisz jednak warkocz :kiedy podchodzisz do kolejnej główki obłów malutką ! (srebrną czy jaką chcesz) obrotówką napływ (i wszystkie drzewa zwalone do wody czy zwisające do niej) (jaź i kleń) ; jak już to zrobisz możesz poszukać okoni paproszkami - gumkami albo obrotówkami do nr 2 jeśli chodzi o szczupaki to dobry jest wobler 7 cm (kręć dosc szybko) malowany jak białoryb lub szczupak(nie martw się , że taki wobler wygląda jak sygnalizacja świetlna sprawdzilem , że biorą więc mogę polecić ) ale na szczupaki lepsze są starorzecza czyli jakby małe jeziorka połączone z rzeką lub od niej odcięte ( połączone są lepsze bo ryba wpływa świerza i jest co łowić) połamaniqa kija na okazach!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 5 Sierpnia 2006 Share Napisano 5 Sierpnia 2006 Dzięki za odpowiedź - nad "Odrę" wybieram się od poniedziałku do środy. Mam setki małych i dużych paproszków. Mam również paredziesiąt obrotówek ( w tym Mepss Aglia 00 ). Mam także woblerki Salmo Pike Więc widzę, że przynęty będą dobre. Sprzęt już przyszykowałem. Tylko czekam ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 9 Sierpnia 2006 Share Napisano 9 Sierpnia 2006 Jednak pojechałem tylko na jeden dzień. Złapałem 2 szczupaki jednego 10 centumetrowego sandałka i bolenia i parę okoni. Jeden szczupak dość ładny około 2kg. ( mam zdjęcia rybek, filmiki na których wypuszczam szczupaka i inne rybki ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miron Napisano 9 Sierpnia 2006 Share Napisano 9 Sierpnia 2006 no to super wklej coś , daj link do filmiku , wyślij filmik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 10 Sierpnia 2006 Share Napisano 10 Sierpnia 2006 Nie umiem wklejać zdjęć - jestem tutaj nowy, mogę wysłać na e-mail Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miron Napisano 10 Sierpnia 2006 Share Napisano 10 Sierpnia 2006 proszę bardzo miron17_89@o2.pl znam dwie drogi wklejania zdjęć : 1. na samej górze strony są linki do różnych funkcji ( np. profil , szukaj , użytkownicy)wśród nich jest FAQ ( http://haczyk.pl/forum/faq.php ) poszukaj tam instrukcji dodawania załączników(np.zdjęć) 2.wyślij zdjęcia mailem do: Tomik , Shogun_zag , Maniek , Artech a oni mogą je zamieścić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 10 Sierpnia 2006 Share Napisano 10 Sierpnia 2006 Najlepiej samemu się nauczyć. jak patrz na poniższy link. http://www.haczyk.pl/forum/viewtopic.php?t=546&start=15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 10 Sierpnia 2006 Share Napisano 10 Sierpnia 2006 JEST Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 10 Sierpnia 2006 Share Napisano 10 Sierpnia 2006 A to drugi, mniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 10 Sierpnia 2006 Share Napisano 10 Sierpnia 2006 Ja nie łowie boleni i niewiedziałem dokładnie co złapałem Chyba mały boleń i napewno sandałek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi