Skocz do zawartości
tokarex pontony

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 108
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Złapałem dziś pierwszy raz w tym roku muchówke w dłoń. Musiałem sobie przypomnieć dlatego tak mnie wkurza ta metoda, już wiem ... zaczepy, wiązanie, plątanie, to nie dla mnie ;) Zaliczyłem kilka typowo muchowych ryb także z czystym sumieniem moge odłożyć muchówke na następny rok ;)

normal_lipien3.jpg

Napisano

Ja dzisiaj po pracy wybrałem się na zasiadkę linowo-karasiową, ale ryby w ogóle nie współpracowały...całą winę zrzucam na tragicznie zimną noc. Jeśli termometr nie oszukiwał, to pokazywał zaledwie 4 stopnie celsjusza.

Napisano

Wczoraj rano ryba nie chciała współpracować, lecz po 18 i tak wróciłem na miejsce i po cieplejszym dniu niż zimnym poranku zameldowały się dwa karasie w tym, że jeden japoniec 34cm, a drugi złocisty 32cm. oraz jeden lin 45cm. Dodam jedynie zdjęcie dwóch największych ryb.(proszę nie pisać mi, że lin jakiś sztywny czy dziwny ma kolor, bo owszem z nieznanych mi przyczyn padł w siatce, a że siatkę na ryby mam dużą, więc nie zauważyłem, że coś się z nim złego dzieje-jedyny powód widzę w tym, że głęboko połknął i miałem problem z jego wyczepieniem).

normal_WP_20150610_004.jpg

normal_WP_20150610_006.jpg

Dzisiaj dla odmiany z samego rana wyskoczyłem za leszczem/płocią nad rzekę, lecz znów po zimnej nocy nie było widać intensywnego żerowania ryb, ale o dziwo udało się połowić płoci, a największa miała 33cm.

normal_WP_20150611_002.jpg

Na wieczór znów planuję wyskoczyć na jezioro lub nad rzekę.

Napisano

A u mnie znowu na zero, 4 zestawy posłane na węgorza i nawet brania. Łowiłem na dużą dendrobenę i jeden zestaw na rybkę. Temperatura odpowiednia, woda już nagrzana, gładka tafla, chodząca po powierzchni ukleja a węgorza brak :shock: W ogóle od kiedy ryba poszła na tarło to nic ładnego nie mogę złowić.

Pzdr

Napisano

Dzisiejszy kropas z malutkiej rzeczki, wręcz strumyka. Ryby brały na małe czarne jigi. Straciłem dwie duże ryby, są teraz bardzo ostrożne z powodu niskiej wody i lampy, dlatego brania nie są agresywne i ryby często spadają.

normal_pstrag_dzis_u.jpg

Napisano

Witam wszystkich.Wczoraj tj. 11.czerwca na maczówkę 62szt. płotek,5szt leszczyków i 1szt. karasia.

j09y82.jpg

Wielkość płotek standardowa 18 do 22cm.,leszczyki małe 23 do27cm.,leszcze chyba są na tarle,karaś 23cm.

Brały tylko na mady białe i barwione.

Napisano

Po nie zbyt udanym porannym wędkowaniu 11-stego, jeszcze tego samego dnia wybrałem się nad jezioro Pierzchalskie z nastawieniem na leszcza, lecz i na jeziorze leszcza nie było widać. W między czasie oczekując na jakiekolwiek branie leszcza, postanowiłem się przy brzegu pobawić się z płoteczkami i małymi wzdręgami i ku mojemu zaskoczeniu wyjąłem swoją rekordową wzdręgę 31,5cm.

normal_WP_20150611_010.jpg

Do końca dnia już nic większego od tej wzdręgi nie udało się złowić.

Napisano

Gratki Panowie, u mnie dziś spining od 4 do 7 na jeziorku, od 7.45 do 10 nad Wartą w centrum miasta, padaka, bez ryb. Nad rzeką przy tak niskim stanie wody oraz z racji tego, że miałem wodery, bardziej byłem skupiony na wyławianiu zerwanych przez innych spiningistów przynęt, trafił się też spławiczek, poniżej prezentuję swoje łowy:

thumb_11419817_961561140556560_1495932323_n.jpg

Nieszczęśliwych właścicieli zgub proszę o kontakt na pm :lol:

Pzdr!

Napisano

piątek od 14 do 19 - 2 jazie małe - poniżej 40- cm, moja miejscówka była zajęta wiec siadłem w miejscu "rezerwowym", dzisiaj 3k od 12 - żar z nieba, ale zanęcić musiałem - 0 brań.

Napisano

4 godziny na komercji i 5 karpi. Dwójeczka na kulkę na włosie - pierwszy raz na kulkę coś złowiłem :mrgreen: oraz 3 maluszki. Tak to dendrobeana dzisiaj dzień uratowała.

Największy - 2.5 kilo szczęścia :mrgreen:

Karpik_2_5kg.jpg

Napisano

Okazuje się, że żona ponownie przyniosła szczęście.

Dzisiejszy węgorz 88cm. Złowiony we Wrocławskiej Odrze na kiełbika.

Baaaardzo, bardzo cieszy bo pierwszy w życiu!

normal_WP_20150614_007.jpg

Napisano

Marienty, graty, fajny wąż :D

U mnie wreszcie padało cały ranek, i zachmurzone niebo, trzeba chyba odwiedzić wieczorkiem kropeczki :)

Napisano

Witam, byłem ostatnio, wpadł jeden leszczyk na spławik, koło 40cm. Jak była fala kulminacyjna na Wiśle, to ojciec złapał leszcze 47cm i 51cm, a ja równolegle dwa 43cm na ds. Woda podnosiła się tak szybko, że wędkarze z sąsiednich, niżej położonych stanowisk, musieli się szybko ewakuować. :D Tata jest wyraźnie zadowolony z zestawu Jaxon silver shadow float + spro passion match.

Napisano
U mnie wreszcie padało cały ranek, i zachmurzone niebo, trzeba chyba odwiedzić wieczorkiem kropeczki

Byłem, kabanów nie było, woda idealna, duża ale czyściutka, jak ją zobaczyłem, myślałem że połowie jak zły, a jednak było średnio :wink:

Napisano

Dzisiaj byłem na wodzie PZW. Poranek chłodny, wręcz zimny jak na czerwiec. Brania dopiero od godziny 9. Łowiłem metodą drgającej szczytówki. Zanęta Robinsona na lina i karasia. Jako przynęta miękki pellet 6 mm tuńcyk MVDE. Złowiony lin, karaś i karpik. Na robaki praktycznie bez brania, same nieduże płotki.

Napisano

Wczoraj wieczorem wyskoczyłem nad starorzecze Warty, miały brać płotki ale w ogóle nie chciały współpracować. Za to trafił się linek i kilka okoni na czerwonego :-)

cea1df47a7c1ee32med.jpg

Napisano

Dzisiaj od 4.00 - 11.00, poranek bardzo zimny, przemarzłem. Efekty - 6 leszczy 42-55 cm, ok 20 krąpi 25-30 cm, kilka ryb spiętych w tym 3 z hakiem, brań dużo - 2/3 nie zacięte, głównie na wędce z większym haczykiem - prawdopodobnie drobnica.

normal_20150617_113808_resized.jpg

Napisano

Salmonelloza znowu się odezwała i kazała mi złapać za pstrągowy kijek. Wybór padł na bardzo malutką i czyściutką rzekę, płynącą w pięknym wąwozie. Pływają tam świetnie ubarwione pstrągi. Zresztą zobaczcie sami ;)

normal__DSC5896.JPG

Najwięcej brań było na daleko wypuszczanego małego woblerka w kolorze pstrąga, dokładnie Instinct Huntera.

Oczywiście ryby dalej .... pływają :cool: