lysy-72 Napisano 8 Czerwca 2015 Share Napisano 8 Czerwca 2015 Dzisiaj Paklicko Wielkie. 3godz. 3brania ,nic nie zacięte. jeden + to likwidacja paru sznurów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 9 Czerwca 2015 Share Napisano 9 Czerwca 2015 Złapałem dziś pierwszy raz w tym roku muchówke w dłoń. Musiałem sobie przypomnieć dlatego tak mnie wkurza ta metoda, już wiem ... zaczepy, wiązanie, plątanie, to nie dla mnie Zaliczyłem kilka typowo muchowych ryb także z czystym sumieniem moge odłożyć muchówke na następny rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadziul Napisano 10 Czerwca 2015 Share Napisano 10 Czerwca 2015 Piękny lipionek DAWID GRATULACJE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 10 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2015 Ja dzisiaj po pracy wybrałem się na zasiadkę linowo-karasiową, ale ryby w ogóle nie współpracowały...całą winę zrzucam na tragicznie zimną noc. Jeśli termometr nie oszukiwał, to pokazywał zaledwie 4 stopnie celsjusza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikwed1 Napisano 10 Czerwca 2015 Share Napisano 10 Czerwca 2015 6h popołudniu - bez ryby i bez brań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazikhead Napisano 10 Czerwca 2015 Share Napisano 10 Czerwca 2015 A ja złowiłem też kilka rybek ale one chowają się w cieniu mojej najświeższej zdobyczy Obrazek Laleczka Chucky Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 11 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 11 Czerwca 2015 Wczoraj rano ryba nie chciała współpracować, lecz po 18 i tak wróciłem na miejsce i po cieplejszym dniu niż zimnym poranku zameldowały się dwa karasie w tym, że jeden japoniec 34cm, a drugi złocisty 32cm. oraz jeden lin 45cm. Dodam jedynie zdjęcie dwóch największych ryb.(proszę nie pisać mi, że lin jakiś sztywny czy dziwny ma kolor, bo owszem z nieznanych mi przyczyn padł w siatce, a że siatkę na ryby mam dużą, więc nie zauważyłem, że coś się z nim złego dzieje-jedyny powód widzę w tym, że głęboko połknął i miałem problem z jego wyczepieniem). Dzisiaj dla odmiany z samego rana wyskoczyłem za leszczem/płocią nad rzekę, lecz znów po zimnej nocy nie było widać intensywnego żerowania ryb, ale o dziwo udało się połowić płoci, a największa miała 33cm. Na wieczór znów planuję wyskoczyć na jezioro lub nad rzekę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 11 Czerwca 2015 Share Napisano 11 Czerwca 2015 A u mnie znowu na zero, 4 zestawy posłane na węgorza i nawet brania. Łowiłem na dużą dendrobenę i jeden zestaw na rybkę. Temperatura odpowiednia, woda już nagrzana, gładka tafla, chodząca po powierzchni ukleja a węgorza brak W ogóle od kiedy ryba poszła na tarło to nic ładnego nie mogę złowić. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 11 Czerwca 2015 Share Napisano 11 Czerwca 2015 Dzisiejszy kropas z malutkiej rzeczki, wręcz strumyka. Ryby brały na małe czarne jigi. Straciłem dwie duże ryby, są teraz bardzo ostrożne z powodu niskiej wody i lampy, dlatego brania nie są agresywne i ryby często spadają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MATCH 2000 Napisano 12 Czerwca 2015 Share Napisano 12 Czerwca 2015 Witam wszystkich.Wczoraj tj. 11.czerwca na maczówkę 62szt. płotek,5szt leszczyków i 1szt. karasia. Wielkość płotek standardowa 18 do 22cm.,leszczyki małe 23 do27cm.,leszcze chyba są na tarle,karaś 23cm. Brały tylko na mady białe i barwione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 13 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2015 Po nie zbyt udanym porannym wędkowaniu 11-stego, jeszcze tego samego dnia wybrałem się nad jezioro Pierzchalskie z nastawieniem na leszcza, lecz i na jeziorze leszcza nie było widać. W między czasie oczekując na jakiekolwiek branie leszcza, postanowiłem się przy brzegu pobawić się z płoteczkami i małymi wzdręgami i ku mojemu zaskoczeniu wyjąłem swoją rekordową wzdręgę 31,5cm. Do końca dnia już nic większego od tej wzdręgi nie udało się złowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 13 Czerwca 2015 Share Napisano 13 Czerwca 2015 Gratki Panowie, u mnie dziś spining od 4 do 7 na jeziorku, od 7.45 do 10 nad Wartą w centrum miasta, padaka, bez ryb. Nad rzeką przy tak niskim stanie wody oraz z racji tego, że miałem wodery, bardziej byłem skupiony na wyławianiu zerwanych przez innych spiningistów przynęt, trafił się też spławiczek, poniżej prezentuję swoje łowy: Nieszczęśliwych właścicieli zgub proszę o kontakt na pm Pzdr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikwed1 Napisano 13 Czerwca 2015 Share Napisano 13 Czerwca 2015 piątek od 14 do 19 - 2 jazie małe - poniżej 40- cm, moja miejscówka była zajęta wiec siadłem w miejscu "rezerwowym", dzisiaj 3k od 12 - żar z nieba, ale zanęcić musiałem - 0 brań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warszawa_24 Napisano 13 Czerwca 2015 Share Napisano 13 Czerwca 2015 4 godziny na komercji i 5 karpi. Dwójeczka na kulkę na włosie - pierwszy raz na kulkę coś złowiłem oraz 3 maluszki. Tak to dendrobeana dzisiaj dzień uratowała. Największy - 2.5 kilo szczęścia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gofer Napisano 13 Czerwca 2015 Share Napisano 13 Czerwca 2015 Z ładniejszych ostatnio złowionych ryb pochwalę się dwoma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 14 Czerwca 2015 Share Napisano 14 Czerwca 2015 Okazuje się, że żona ponownie przyniosła szczęście. Dzisiejszy węgorz 88cm. Złowiony we Wrocławskiej Odrze na kiełbika. Baaaardzo, bardzo cieszy bo pierwszy w życiu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warszawa_24 Napisano 14 Czerwca 2015 Share Napisano 14 Czerwca 2015 Ale sznurówa, graty Ja dzisiaj nic niestety. Ale już na wodzie PZW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 15 Czerwca 2015 Share Napisano 15 Czerwca 2015 Marienty, graty, fajny wąż U mnie wreszcie padało cały ranek, i zachmurzone niebo, trzeba chyba odwiedzić wieczorkiem kropeczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maszkaron Napisano 15 Czerwca 2015 Share Napisano 15 Czerwca 2015 Witam, byłem ostatnio, wpadł jeden leszczyk na spławik, koło 40cm. Jak była fala kulminacyjna na Wiśle, to ojciec złapał leszcze 47cm i 51cm, a ja równolegle dwa 43cm na ds. Woda podnosiła się tak szybko, że wędkarze z sąsiednich, niżej położonych stanowisk, musieli się szybko ewakuować. Tata jest wyraźnie zadowolony z zestawu Jaxon silver shadow float + spro passion match. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 15 Czerwca 2015 Share Napisano 15 Czerwca 2015 U mnie wreszcie padało cały ranek, i zachmurzone niebo, trzeba chyba odwiedzić wieczorkiem kropeczki Byłem, kabanów nie było, woda idealna, duża ale czyściutka, jak ją zobaczyłem, myślałem że połowie jak zły, a jednak było średnio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iwo112 Napisano 16 Czerwca 2015 Share Napisano 16 Czerwca 2015 Dzisiaj byłem na wodzie PZW. Poranek chłodny, wręcz zimny jak na czerwiec. Brania dopiero od godziny 9. Łowiłem metodą drgającej szczytówki. Zanęta Robinsona na lina i karasia. Jako przynęta miękki pellet 6 mm tuńcyk MVDE. Złowiony lin, karaś i karpik. Na robaki praktycznie bez brania, same nieduże płotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robcio Napisano 17 Czerwca 2015 Share Napisano 17 Czerwca 2015 Wczoraj wieczorem wyskoczyłem nad starorzecze Warty, miały brać płotki ale w ogóle nie chciały współpracować. Za to trafił się linek i kilka okoni na czerwonego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikwed1 Napisano 17 Czerwca 2015 Share Napisano 17 Czerwca 2015 Dzisiaj od 4.00 - 11.00, poranek bardzo zimny, przemarzłem. Efekty - 6 leszczy 42-55 cm, ok 20 krąpi 25-30 cm, kilka ryb spiętych w tym 3 z hakiem, brań dużo - 2/3 nie zacięte, głównie na wędce z większym haczykiem - prawdopodobnie drobnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 17 Czerwca 2015 Share Napisano 17 Czerwca 2015 Salmonelloza znowu się odezwała i kazała mi złapać za pstrągowy kijek. Wybór padł na bardzo malutką i czyściutką rzekę, płynącą w pięknym wąwozie. Pływają tam świetnie ubarwione pstrągi. Zresztą zobaczcie sami Najwięcej brań było na daleko wypuszczanego małego woblerka w kolorze pstrąga, dokładnie Instinct Huntera. Oczywiście ryby dalej .... pływają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczupak28 Napisano 18 Czerwca 2015 Share Napisano 18 Czerwca 2015 Dziś od 5 do 9 na pstragach na Prądniku , efekt 14 ryb w tym 2 wymiarowe ....reszta 20-28cm. Wszystkie ryby na woblerka KRAKUSEK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi