sina2 Napisano 17 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 17 Czerwca 2017 w jednym przekroju mi dno trochę pociągneł, :/ ale nie myli się ten co nic nie robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plywakprzelajowy Napisano 2 Lipca 2017 Share Napisano 2 Lipca 2017 (edytowane) trzymam kciuki. fajny projekt. szukam podobnej łodzi - moje wątki na podobnych forach, żeby nie powtarzać się: http://forum-motorowodne.pl/remont-przebudowa-modernizacja-lodzi/jaka-lodz-do-plywania-przelajowego-po-plytkich-rzekach-i-srodladziu/ http://forumwodne.pl/jaka-lodz-i-silnik-do-plywania-przelajowego-po-plytkich-rzek-t10133.html byłbym wdzięczny za każde pomocne słowo i sugestie oparte na Waszych doświadczeniach. Edytowane 2 Lipca 2017 przez plywakprzelajowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banita Napisano 6 Lipca 2017 Share Napisano 6 Lipca 2017 Moja rada; Zaprojektuj i zrób sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sina2 Napisano 17 Lipca 2017 Autor Share Napisano 17 Lipca 2017 żeby nie było że nic nie robie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sina2 Napisano 9 Września 2017 Autor Share Napisano 9 Września 2017 spawania koniec, może się uda w przyszły weekend popływać na próbę, i malowanie 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sina2 Napisano 25 Listopada 2017 Autor Share Napisano 25 Listopada 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sina2 Napisano 26 Listopada 2017 Autor Share Napisano 26 Listopada 2017 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sina2 Napisano 26 Listopada 2017 Autor Share Napisano 26 Listopada 2017 https://youtu.be/hjjhTSnfstY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajac222 Napisano 27 Listopada 2017 Share Napisano 27 Listopada 2017 Dopiąłeś swego , kawał solidnej roboty , brawo TY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sina2 Napisano 27 Listopada 2017 Autor Share Napisano 27 Listopada 2017 tylko bobry pułapkę zastawiły i śruba poszła sie rąbac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajac222 Napisano 27 Listopada 2017 Share Napisano 27 Listopada 2017 A co to za silniczek posiadasz , bo nie mogę nazwy odczytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sina2 Napisano 27 Listopada 2017 Autor Share Napisano 27 Listopada 2017 he he nasz ojczysty dębniak DE 25, bo tylko taki z rumplem mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniuni Napisano 27 Listopada 2017 Share Napisano 27 Listopada 2017 Fajna łajba , Choć w woj. lubelskim na spalinówce poza Wisłą i Wieprzem ( na Bugu nie wiem jak jest) to nie ma gdzie pływać . Tylko elektryk . Czy to czasem nie kanał Wieprz-Krzna ? A czy tam czasem nie ma zakazu pływania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sina2 Napisano 28 Listopada 2017 Autor Share Napisano 28 Listopada 2017 :), to nie wieprz-krzna tylko dopływ z Polubicz przy przepompowni na Bugu chyba wolno, tylko trzeba zgłosić do wopu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sina2 Napisano 2 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2017 zostało już tylko sprzedać :), jak nik nie łyknie tak to ją jeszcze pomaluje a kolejna będzie mniejsza i miejmy nadzieje tańsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anusz Napisano 9 Grudnia 2017 Share Napisano 9 Grudnia 2017 W dniu 2.12.2017 o 10:06, sina2 napisał: zostało już tylko sprzedać :), jak nik nie łyknie tak to ją jeszcze pomaluje a kolejna będzie mniejsza i miejmy nadzieje tańsza Super. Jestem na etapie szukania łodzi. Możesz mi napisać coś więcej o niej. Wymiary, ciężar, cena. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sina2 Napisano 9 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2017 której ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sina2 Napisano 9 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2017 waga około 120-130 kg blacha 3 mm wymiary wg projektu (pewnie b. zbliżone) myślę że cena docelowo około 6-6,5 po pomalowaniu i ze wszytkimi pierdółkami teraz zimą pewnie około 5-5,5 tyś zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anusz Napisano 9 Grudnia 2017 Share Napisano 9 Grudnia 2017 Ciekawy jeszcze jestem, czy robiłeś już jakieś testy na dużej fali. Czy zmieszczą się dwa fotele obrotowe?. I jeszcze jedno, nie bardzo mogę zobaczyć na zdjęciach, czy są bakisty. Gdzie zbiornik na paliwo i akumulator ?. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sina2 Napisano 10 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2017 na dużej fali nie robiłem, bo nie miałem na razie gdzie sprawdzić bakista jest w tylnej ławce, zmierzę to podam wymiary mogę postawić fotel na dziobie i pstryknąć zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sina2 Napisano 10 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2017 schowek jest pod siedziskiem wymiary tak jak na rys, jak pamietam to zbiornik 12 l chyba powinien wejść, co do siedzenia obrotowego to w tej wersji miało go nie być , jest planowana ławka drewniana tak jak ta deska leży, aby 2 osoba nie siedziała na podłodze, siedzisko i ławka razem nie wejdą, bo wydaje mi się za mocno na dziobie by było, a do ławki pasują gniazda wioseł, w tych wzmocnieniach pod dulki, są otwory do zaczepienia pasa , schowek jeszcze bez pokrywy bo mi dopiero zawiasy przyszły, jeszcze nie zamontowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anusz Napisano 10 Grudnia 2017 Share Napisano 10 Grudnia 2017 Przede wszystkim witam i pozdrawiam wszystkich uczestników tego forum. Powinienem to zrobić przy pierwszym wejściu. Sorry. mam nadzieję, że zostanie ni to wybaczone. Na łódce, którą zamierzam kupić mają łowić komfortowo 2 osoby na wygodnych fotelach obrotowych. Emerytura nieuchronnie się zbliża i po kilkudziesięciu latach klasycznego siedzenia na łódce zamarzyła mi się odrobina komfortu. Twój projekt jednak niestety nie zakłada takiego scenariusza. Tak jak pokazujesz można zamontować małe krzesełka obrotowe na rufie i może na dziobie i jest to doskonałe rozwiązanie dla wyczynowców. Ja jednak oprócz spiningowania chcę ją też wykorzystywać na zasiadki na białą rybę. Uważam, że Twoja łódź jest doskonałą alternatywą w stosunku do produkcji uznanych producentów (blacha 3 mm, cena). Masz wielki potencjał (projektowanie i wykonanie) i kto wie czy w przyszłości nie zamówił bym u Ciebie łodzi o parametrach i z wyposażeniem mi odpowiadającym. Zrób z tego biznes i rób łodzie pod konkretne zamówienia. Oczekiwania wędkarzy są bardzo zróżnicowane ( jeziora, rzeki, wody przybrzeżne, łodzie duże, ciężkie i bezpieczne jak również mniejsze, lekkie do przeniesienia tam gdzie nie ma slipów. Nie zmarnuj kolego swojego talentu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sina2 Napisano 24 Czerwca 2018 Autor Share Napisano 24 Czerwca 2018 trochę popływałem , czas sprzedać https://www.olx.pl/oferta/lodz-wedkarska-aluminiowa-CID767-IDwhfhF.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plywakprzelajowy Napisano 28 Kwietnia 2019 Share Napisano 28 Kwietnia 2019 Temat zamarł :) polecam nowy zbliżony tematem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi