daniello2010 Napisano 3 Stycznia 2016 Share Napisano 3 Stycznia 2016 Witam posiada któs może w/w wędzisko?Wiem ze to nowość ale moze ktos już ma:)i moze coś od siebie na jego temat napisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daniello2010 Napisano 24 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2016 Odświezam..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FullWengjel Napisano 29 Stycznia 2016 Share Napisano 29 Stycznia 2016 Oglądałem film w którym wędka jest reklamowana na okonia i pstrąga... Szkoda, że nie na gupiki i wieloryby... Brak słów... kijek ma 8g górnego cw i pewnie jest spoko na paprochy dla okoni dla których powienien być jak najdelikatniejszy w szczycie i pomimo, iż nie wygląda na wklejanke z tworzywa to nawet przy pełnej rurze jest bardzo delikatny. Z takim kijkiem pstrągi to możesz łowić nieduże i w wannie. Nie wyobrażam sobie na kijku okoniowym agresywnego woblera pstrągowego w silnym górskim nurcie... Ilość informacji jakie dostaniesz od takiego wobka na kija będzie tak duża, że nie zauważysz różnicy nawet jak Ci koń tego wobka przydepnie. Ten kijek to totalna okoniówka najprawdopodobniej o niewklajnkowym charakterze także w wodzie stojącej lub ledwo płynacej da rade niewielkim wobkom i blaszkom a że z dobrych materiałów to i z takiej wody można nią większego pstraga czy kleniojazia również wytargać ale kupować tą wędkę z nastawieniem na te drugie ryby to nieporozumienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wanpio Napisano 29 Lutego 2016 Share Napisano 29 Lutego 2016 Chyba też oglądałem ten filmik z Mireckim i też się początkowo napaliłem na ten kijek odnośnie zastosowania na kropki. Jednak też wydaje mi się, że Twoje uwagi mogą być uzasadnione i do tego cena jeszcze nie taka mała. Więc szukałem dalej i padło na Mikado Specialized Trout Spin 240 4-18g w cenie bardzo atrakcyjnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FullWengjel Napisano 3 Marca 2017 Share Napisano 3 Marca 2017 Miałem ostatnio tego kijka w łapie i powiem tak - nie jest to okoniowa dłubaczka jak wskazywałoby cw. Ten kijek to raczej pałka na "niewymiarowe sandacze" i spokojnie obrobi szybszy nurt jak i pstrągi. Jak okonie to raczej takie UP 30cm. Jak ktos szuka ultra czułej okoniowej dłubaczki do 7g to z dala od tego modelu. Pod tym wzgledem duzo lepiej wypada nastepca effzet microflex ale 2,5 stówki trzeba rzygnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_1979 Napisano 13 Czerwca 2019 Share Napisano 13 Czerwca 2019 Dzisiaj testowałem kijek 2.30 2-8g. Kolega który pisał o tym że gupiki można łowić chyba nie miał tej wędki w ręce. Dzisiaj trafiłem potokowca 58cm i muszę powiedzieć że nie było problemu. Wędka może wygląda na delikatną lecz w dolniku czuć zapas mocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FullWengjel Napisano 18 Lipca 2019 Share Napisano 18 Lipca 2019 W dniu 13.06.2019 o 17:26, Piotr_1979 napisał: Dzisiaj testowałem kijek 2.30 2-8g. Kolega który pisał o tym że gupiki można łowić chyba nie miał tej wędki w ręce. To niech kolega przeczyta sobie jeden post ponad swoim. Jak dalej bedzie niezrozumiały to postaram sie go napisac jeszcze raz z uwzględnieniem indywidualnych predyspozycji intelektualnych kolegi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi