Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
Napisano
5 godzin temu, Krah napisał:

Tomku jeśli tak Ci tęskno do amurów będziesz musiał latem do mnie zawitać :)

Kto wie, świat jest mały. ;) Jak nie tęsknić za takimi rybami ;)

IMG_7425.JPG

IMG_6894.JPG

IMG_6500.JPG

IMG_6487k.JPG

• Super 1
Napisano
45 minut temu, Krah napisał:

piękne, piękne już w niedziele i poniedziałek bede na takiego polował

To powodzenia! Teściu przedwczoraj miał jednego niedużego na kiju, więc szanse są.

Napisano

no ja mam nadzieje, że nie bedzie zbyt głośno w niedziele nad wodą więc poczaję się na płyciznach wśród trzcin z delikatnymi zestawami.

Napisano
39 minut temu, Krah napisał:

no ja mam nadzieje, że nie bedzie zbyt głośno w niedziele nad wodą więc poczaję się na płyciznach wśród trzcin z delikatnymi zestawami.

Chyba jeszcze za wcześnie na płycizny. Woda jest bardzo zimna. Teść miał branie z głębokości ok. 3 metrów.

Napisano

hmm ten zbiornik ma maksymalnie 2 metry głebokości, pozatym ostatnio linem zarybili, wiec chcialem rzucic gruncik na amura i bawić sie linami  na matchówke

• Super 1
Napisano
8 minut temu, Krah napisał:

hmm ten zbiornik ma maksymalnie 2 metry głebokości, pozatym ostatnio linem zarybili, wiec chcialem rzucic gruncik na amura i bawić sie linami  na matchówke

To próbuj. Wbrew pozorom koniec marca, początek kwietnia do dobry czas na amury. Już zaczynają być aktywne a jeszcze nie mają co jeść. Co ciekawe wczesną wiosną nie gardzą również mięsem, lubią białe robaki. Sporo amurów złowiłem też na pellet rybny.

Napisano

hmmm problem w tym ,że łowisko raczej oblegane przez wiekowych wędkarzy wiec ryba raczej do kuku przyzwyczajona etc, pallety i kule raczej odpadają, bede próbować to taka rozgrzewka przed zawodami majowymi bedzie :)

Napisano
2 godziny temu, Krah napisał:

hmmm problem w tym ,że łowisko raczej oblegane przez wiekowych wędkarzy wiec ryba raczej do kuku przyzwyczajona etc, pallety i kule raczej odpadają, bede próbować to taka rozgrzewka przed zawodami majowymi bedzie :)

Próbuj tak jak pisałem. Głęboko dipowana gotowana kukurydza na haku i punktowe nęcenie pelletem Carp Zoom na amura.

• 3 months later...
Napisano

ja tez chce przyczaić sie na amura w tym roku. Naturalna woda rosną mirabelki nad woda i myślałem żeby podkarmic troche mirabelka, peletem morwa ananas i kukurydza. Zastanawialem sie tylko czy te mirabelki maja być w calosci czy rozgniatac? I drugie pytanie waszym zdaniem jakie godziny są najlepsze na amury? Lepsze upalne dni czy raczej chlodniejsze?