Skocz do zawartości
Dragon

Płoć

keri

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

:D:D no proste :P

nie poprostu wolał bym żyć ze świadomością że tam nie było ani jednej rybeńki

a kiedy widze 60 płoci olewających moje kuku mimi to sory :mrgreen:

wole szczupka :razz:

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 190
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
wole szczupka
ale i szczupak nie zawsze chce brać widzisz jak się wygrzewa ty prowadzisz przynętę blisko niego lub podrzucasz mu żywca a on nic stoi i się wygrzewa i też go nie lubisz :mrgreen: Jak będziesz szedł tym tokiem to niedługo zmienisz hobby :lol::lol::lol: Pozdrawiam Lary
Napisano

Zycze powodzenia i zauwaz ze uklejki nie sa zawsze gdzie szczupola karaski przewaznie sa a widziales kiedys jakas wode bez ploci :?::cool: ja nie :mrgreen:

Napisano

a wrcając do tematu... :mrgreen:

co do płoci chciał bym jeszcze zapytać czy szukać brań w głębinie czy przy brzegu ( chodzi mi o letnie sloneczne dni i wieczory )

i o godzinki w których się na tą rybusie wybierać

Napisano

Ploc jest ryba ktora o kazdej porze bierze od switu do poznego popoludnia :mrgreen: a gdzie to roznie bywa jak zanecisz to sama przyjdzie z innymi rybami jest ryba plochliwa bo ma wiele wrogow wiec raczej przebywa na plytkich wodach kolo roslinnosci ktora daje jej schron :grin: najlepiej jest jak sie widzi stada ploteczek przewaznie maja jakies ulubione miejsca.

Napisano

Na haku ja łoje na pszenice i nia nece fajnie sie lapie ale trzeba najmniejsze brania zacinac plocie lubia konopie ale nie jestem do niej przekonany a najlepsza pineczka na malym haczyku i oczywiscie zestaw musi byc delikatny.

Napisano

O tej porze roku na haku raczej coś powinno się ruszać. Ja stosuję przypon 0,08 bardzo mały hak (ochotkowy) dwa pinki na hak. Co do zanęty to czarny traper + pinki. Najlepsze brania grubej płoci są o zmierzchu jak ledwo już widać spławik to one najlepiej biorą.

Napisano

Lód jeszce na moim jeziorze, ale ne do wejścia, czekam aż zejdzie.

Właśnie nie mogę się doczekac połapania płotek.

Dobrze mówisz , czarny traper i dzikunek ,przed zmrokiem, płotka za płotką.

Napisano
Na haku ja łoje na pszenice i nia nece fajnie sie lapie ale trzeba najmniejsze brania zacinac plocie lubia konopie ale nie jestem do niej przekonany a najlepsza pineczka na malym haczyku i oczywiscie zestaw musi byc delikatny.

jeśli używam zwykłej przenicy (gotowanej) może byc? :D taka z pola :P

bo wujek na wsi to od niego mam to za free i jakie nr haczykow jesli mozna....

a co do konopi to nawet nie prubowałem na nią jeszcze łowić :P

O tej porze roku na haku raczej coś powinno się ruszać

ale ja o lecie mówie :roll: bo mam zamiar wyjechac nad j.Białe (woj.lubel) o którym nikt nie chce mi nic powiedziec :P

Napisano

Tak prawda teraz gdy ryby slabo zeruja powinno sie cos ruszac ale jak chcesz latem to pszenica jest oki :cool: no tak z pola tylko najlepiej grube ziarna i ja nie gotuje tylko parze w termosie jest wtedy idealna polecam co do numerow hakow to ja uzywam najczesciej rozmiar 14 do pszenicy. A co do tego jeziora co nikt o nim nic nie wie to w takiej sytuacji musisz sie zaopatrzyc na kazda z mozliwosci :mrgreen:

Napisano
w takiej sytuacji musisz sie zaopatrzyc na kazda z mozliwosci

lol przeszyła mnie gęsia skurka... mam nadzieje że kukurydzka pinka i przenicka wystarczy

Napisano

ale jak jade na turnus na 2 tygodnie nie bardzo mam jak wziasc raczej szukam na miejscu :mrgreen:

poza tym widziałem pod molem LINY :/ te puste ryby są takie puste że aż puste :D

leszcze zachowywały się podobnie jak płocie pod nos robaka pod nos kukurydzke i nic.. jedyne co brało na kukurydze to rak :shock: poprostu leząca na glonkach kukurydza wywabiła go z zielska i zaczął zjadać... nie omylnie stwierdzam że to nasz rodowity rak królewski :oops: mimo iż nie zacinałem ani nie ztsząsałem z przyjemnoscią patrzyłem jak wyjada mi kukurydze z haka :)

Napisano
O tej porze roku na haku raczej coś powinno się ruszać
Witam. Ja też byłem tego samego zdania co Ty. Ale po pobycie nad wodą 07.03.2007 zmieniłem zdanie. Przygotowałem ochotkę i pinkę i z przyzwyczajenia raczej zabrałem ze sobą doslownie garść kukurydzy. Co się okazało - na ochotkę bardzo mizerne brania i płotki co najwyżej 18 cm, na pinkę "ZERO" a na kukurydzę to była zabawa!!! W sumie 52 sztuki wzdręgi i płocie takie pod 30 cm i 1 klenik. Co do zanęty to czarna płoć TRAPERA z pinką i mielone prażone konopie ( chociaż nie wiem czy prawidłowo je wyprażyłem). Co do łowiska to stare koryto Wisły bez żadnego dopływu z rzeki nawet po dużych przyborach wody. Ostatni raz po powodzi w 1997 roku
Gość doles2
Napisano

czy w taka pogode jaka mamy a przynajmniej mnielismy (10-15 stopni, slonecznie) plotka bedzie brala??jak tak to na jaka metode lepiej, koszyk?

Napisano

Jaknajdelikatniej tylko lekki zestawik najlepiej na bata na przeplywaneczke haczyk 0.14 na 2 pinki zaneta plociowa z pinkami dobry jest atraktor. Plocie sa bardzo ostrozne.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.