jareksm2 Napisano 11 Września 2012 Share Napisano 11 Września 2012 już znalazłem http://www.pzw.org.pl/opole/wiadomosci/67005/60/od_dnia_17_wrzesnia_ze_srodkow_plywajacych_a_od_1_pazdziernika_2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HANYS Napisano 23 Grudnia 2012 Share Napisano 23 Grudnia 2012 http://www.pzw.org.pl/opole/wiadomosci/70309/60/na_ratunek_rybom__2012__powtorka_z_historii Wesołych Świąt i oby w nadchodzącym roku taka sytuacja nie miała już miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 24 Grudnia 2012 Share Napisano 24 Grudnia 2012 Super wkońcu będzie więcej dużego sandacza między dwoma jeziorami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oleq_30 Napisano 25 Grudnia 2012 Share Napisano 25 Grudnia 2012 zanim doczekasz wiosny to kłusole wytępią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Warlike Napisano 26 Grudnia 2012 Share Napisano 26 Grudnia 2012 cos może zostanie, mam taką nadzieję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 26 Grudnia 2012 Share Napisano 26 Grudnia 2012 Panowie, trochę nie jarzę. Tzn. że na Otmuchowie nie ma w ogóle wody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HANYS Napisano 26 Grudnia 2012 Share Napisano 26 Grudnia 2012 Woda jest ale chyba łatwiej było przerzucić rybę do rzeki niż do jeziora, a przynajmniej tak to sobie tłumaczę. 20 ton ryb to ilość, którą można by zarybić całkowicie sporych rozmiarów staw, poza tym ile kolejnych ton ryb przepadło zupełnie przy okazji tego remontu ? Przepust wody powinien być tak skonstruowany żeby ani jedna ryba nie miała prawa przez niego przelecieć. Wiem, że to stara budowla i nie znam jej konstrukcji ale jeśli nawet jest tak zrobiona , że ryby przelatują to z pewnością jest to możliwe do poprawy. A może komuś były potrzebne ryby na święta i trochę przesadził ? Trudno kogoś oskarżać nie mając odpowiedniej wiedzy , natomiast wobec zaistniałego faktu mam nadzieję, że PZW będzie czuło się zobligowane do uzupełnienia rybostanu w zbiorniku.Może uda się pociągnąć kogoś do odpowiedzialności ale znając życie pewnie my sami poniesiemy tego konsekwencje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oleq_30 Napisano 18 Stycznia 2013 Share Napisano 18 Stycznia 2013 Mówiąc krótko podsuneli tylko ryby kłusolom http://www.psropole.pl/archiwum/ których jest tam pełno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HANYS Napisano 18 Stycznia 2013 Share Napisano 18 Stycznia 2013 Jest też dobra wiadomość - obecny stan wody to 32 mln.m3 , a więc całkiem spory i nadal wolno rośnie. Czyżby koniec remontu ? Na razie jeszcze lód, ale za miesiąc zapytam gdzie trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oleq_30 Napisano 17 Marca 2013 Share Napisano 17 Marca 2013 Wolno juz łowić z brzegów na Otmuchowskim http://www.pzw.org.pl/opole/wiadomosci/74034/60/z_dniem_15_marca_znosi_sie_zakaz_polowu_z_brzegow_jeziora_otmuch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
doken Napisano 21 Marca 2013 Share Napisano 21 Marca 2013 Był ktoś już na Jeziorze ? Bierze coś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zielak Napisano 21 Marca 2013 Share Napisano 21 Marca 2013 Sam się zastanawiam bo zamierzam wybrać się tam w sobote,może ktoś już coś wie co tam sie dzieje no i oczywiście czy rybka bierze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oleq_30 Napisano 21 Marca 2013 Share Napisano 21 Marca 2013 Jutro będe jechał na Paczków to zerknę ale wydaje mi się że jeszcze pod lodem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oleq_30 Napisano 22 Marca 2013 Share Napisano 22 Marca 2013 Jęzioro bez lodu bierze drobna płotka i leszczyk z gruntu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zielak Napisano 22 Marca 2013 Share Napisano 22 Marca 2013 super dzięki kolego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HANYS Napisano 21 Kwietnia 2013 Share Napisano 21 Kwietnia 2013 Byłem nad jeziorem przez ostatnie trzy dni . Brań jest bardzo dużo przez całą dobę z różną intensywnością. Głównie biorą małe leszcze , płotki , czasem mały jaź lub boleń. W zeszłym roku na początku sezonu co dziesiąta ryba to był leszcz ok. 50 cm. , a reszta drobnica. W tym roku co 15 ryba to leszcz 40 cm. , co 20-ta leszcz 50 cm , a reszta drobnica. Komentarz zbyteczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bary 700 Napisano 25 Kwietnia 2013 Share Napisano 25 Kwietnia 2013 Witam koledzy wędkarze czy ktoś był nad zalewem czy leszcz bierze,bo mam zamiar się wybrać a mam spory kawałek bo jestem z woj.łódzkiego i nie chce jechać w ciemno . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tpopiol Napisano 25 Kwietnia 2013 Share Napisano 25 Kwietnia 2013 Dopiero płoć zaczęła brać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bary 700 Napisano 26 Kwietnia 2013 Share Napisano 26 Kwietnia 2013 Dzięki kolego Jak byś mógł to napisz jak zacznie się coś dziać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bary 700 Napisano 10 Maja 2013 Share Napisano 10 Maja 2013 czy ktoś wie co się dzieje na otmuchowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oleq_30 Napisano 10 Maja 2013 Share Napisano 10 Maja 2013 Brac coś tam, bierze w jeden dzień szybki wypad z synem 16 leszczy w przedziale 35-40 cm w 1 godzina 20 minut kilka dni później znowu szybki wypad i echo 4 godziny bez skubnięcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 5 Czerwca 2013 Share Napisano 5 Czerwca 2013 Bierze coś na jeziorze ? na Nysie Kłodzkiej duża woda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 5 Czerwca 2013 Share Napisano 5 Czerwca 2013 technops, coś tam gryzie, ale rano i same krótkie sandaczyki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarecki198622 Napisano 4 Września 2013 Share Napisano 4 Września 2013 witam jak dobrze się doczytałem regulaminu to limit jest 5kg leszcza lub 10szt powyżej 35cm tam z czego nie mogą przekroczyć masy całkowitej 5kg ?? mozna pojechać i rozbić namiot i się ustawić na 3 dni ??? . a i czy wie ktoś gdzie można zrobić opłaty bo ja nie z tych stron . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HANYS Napisano 4 Września 2013 Share Napisano 4 Września 2013 10 sztuk powyżej 35 cm + 5 kg. poniżej 35 cm. Namiot możesz rozbić na jednym z ośrodków wypoczynkowych lub na początku " kamieni " od strony Ściborza , albo w pobliżu rybaczówki od strony Sarnowic. Opłaty w kole np. Paczków , Nysa , Otmuchów lub E - zezwolenia ( informacje znajdziesz na stronie PZW Opole ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi