dragstar78 Napisano 20 Marca 2011 Share Napisano 20 Marca 2011 Zbiornik retencyjny otmuchowski jak najbardziej należy do obszaru natura2000 http://pl.wikipedia.org/wiki/Plik:Zbiornik_Otmuchowski_Natura_2000_OChK_Otmuch%C3%B3w-Nysa.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abc Napisano 21 Marca 2011 Share Napisano 21 Marca 2011 No to jest poważny problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aniaa55 Napisano 21 Marca 2011 Share Napisano 21 Marca 2011 Panowie, czyli w moim rozumieniu zbiornik powinni spowrotem napełnić wodą. A co za tym idzie ryba będzie mogła spokojnie odbyć tarło na rozlewiskach i będzie jej troche więcej na ujściu. Jeśli się mylę wyprowadźcie mnie z błędu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dragstar78 Napisano 21 Marca 2011 Share Napisano 21 Marca 2011 oleq_30 dał linka w którym napisali "Budowlani nie kryją zaskoczenia. Dosłownie kilka dni temu dostali pismo z Regionalnej Dyrekcji Ochrony Środowiska, że trzeba z powrotem napełnić jezioro w Otmuchowie i utrzymać wyższy stan wody do końca czerwca." Wszystko piknie ryby odbędą tarło,ptaki lęgi tylko jak to wszystko dupnie to będzie wyglądać trochę podobnie jak w Japonii po tsunami i ci pseudo ekolodzy będą biegać i zbierać swoje jajeczka/pisklaki po połowie Opolszczyzny i wtedy nie będzie ani pisklaków ani tarła ani Natury2000(jeziora otmuchowskiego) ani paru miast i kilkudziesięciu wiosek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oleq_30 Napisano 21 Marca 2011 Share Napisano 21 Marca 2011 no i po co nam trzęsienia ziemi i tsumani nas wykończą ekolodzy. Rozmawiałem w kole w Otmuchowie ostateczny wyznaczony termin zakończenia prac to 31.04.2011 czy będzie dotrzymany - wielka niewiadoma Napełnienie zbiornika to nie taka prosta sprawa na to potrzeba bo z nyskiego już też nie można upuścić - ptaki i ryby zaczeły swoje miłostki. Zresztą odnośnie napraw Nyskiego (i jego spuszczenia tez już jakaś boruta się robi postaram się za kilka dni to trochę naświetlić ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dragstar78 Napisano 22 Marca 2011 Share Napisano 22 Marca 2011 oleq_30 chodzi o elektrownie wodną na tamie.Elektrownia wodna należy do prywatnej firmy a że kase dała UE to nie można jej remontować bo te pieniądze nie mogą pomagać prywatnym przedsiębiorstwom. Kiedyś elektrownia należała do państwa potem ją sprzedali teraz ją od nich przejmą wyremontują za kasę UE i znowu ją sprzedadzą.W tym kraju to wszystko jest pokręcone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oleq_30 Napisano 29 Marca 2011 Share Napisano 29 Marca 2011 Nowe wieści w sprawie jajeczek ptaszków na Otmuchowie coś mi się widzi że prace przeciągną się do sierpnia http://www.nto.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20110324/POWIAT02/539023834 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAZIK Napisano 10 Kwietnia 2011 Share Napisano 10 Kwietnia 2011 jak tam remont na otmuchowskim napełniają już zbiornik wodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oleq_30 Napisano 10 Kwietnia 2011 Share Napisano 10 Kwietnia 2011 Tak napełniaja ale dalej obowiązuje zakaz łapania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAZIK Napisano 11 Kwietnia 2011 Share Napisano 11 Kwietnia 2011 Dzięki Ci kolego za wiadomość jeśli zlikwidują zakaz połowu to napisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg1977 Napisano 13 Kwietnia 2011 Share Napisano 13 Kwietnia 2011 Czy coś już wiadomo co z jeziorem Otmuchów - można już łowić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg1977 Napisano 13 Kwietnia 2011 Share Napisano 13 Kwietnia 2011 A tak wogóle czy zna ktoś fajne domki letniskowe nad jeziorem otmuchów lub nad nyskim. Chciałbym się wybrać z rodzinką, odpocząć i połowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barbus Napisano 15 Kwietnia 2011 Share Napisano 15 Kwietnia 2011 Zbiornik Otmuchów - od soboty wędkowanie z brzegu dozwolone http://www.pzw.org.pl/opole/wiadomosci/44485/60/zbiornik_otmuchow__od_soboty_wedkowanie_z_brzegu_dozwolone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zadym73 Napisano 20 Kwietnia 2011 Share Napisano 20 Kwietnia 2011 jak tam na jezorku były jakieś rybki na kiju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 23 Kwietnia 2011 Share Napisano 23 Kwietnia 2011 Wczoraj byłem na Ściborzu, rozejrzeć się bez wędek. Nikt nie łowił. Jednak zamiast Pilc jedziemy ze znajomymi do Ściborza na domki na długi weekend, to zdam relelację za tydzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 23 Kwietnia 2011 Share Napisano 23 Kwietnia 2011 Co drugi znajomy w week majowy wali na Ścibórz, ja już sobie wyobrażam co tam się będzie działo. technops współczuję Relacja oczywiście mile widziana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 23 Kwietnia 2011 Share Napisano 23 Kwietnia 2011 Ogólnie powiem Ci, że jest masakra wszystko pozajmowane, wzieliśmy dwa ostatnie domki. Byliśmy w innych ośrodkach nad Otmuchowskim i Nyskim, nie ma szans, żeby znaleść coś wolnego. Ja tam spać nie będe, będe łowił Nie łowiłem na tym zbiorniku z ładnych kilka lat, ogólnie nie wiem na co się nastawiać jak przeczytałem cały ten wątek. Kiedyś łowiło się tam ładne leszcze, płocie, okonie z gruntu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 23 Kwietnia 2011 Share Napisano 23 Kwietnia 2011 Ja osobiście bym się nie pchała w takie miejsce w week majowy czy też inne "długie wolne" bo rodzinki przy grillach i rozwrzeszczane dzieciory zepsułyby mi całe wędkowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 23 Kwietnia 2011 Share Napisano 23 Kwietnia 2011 no madi dobrze prawi ja bym bez łódki sie tam nie wybierał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oleq_30 Napisano 23 Kwietnia 2011 Share Napisano 23 Kwietnia 2011 Ja co prawda jeszcze kilka dni siedze we włoszech ale dostałem dziś cynk od taty złapał dwa bolenie koło 65 cm na kamieniach koło Frydrychowa A odnośnie łapania z łodzi to chyba nadal jest zakaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 1 Maja 2011 Share Napisano 1 Maja 2011 Wypad zaliczam do udanych. Od piątku od godziny 18 do południa w sobote złowiłem 17 leszczy 35-50cm, brały też małe leszcze i jazie. Ogólnie ryba bierze pod wieczór i w nocy. W dzień bardzo słabo. Ludzi nie było tak dużo ( pewnie wystraszyli się pogodą ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oleq_30 Napisano 1 Maja 2011 Share Napisano 1 Maja 2011 Ja byłem dziś około godziny na plaży w Ściborzu jeden leszcz około 40 cm i na tyczke bawiłem się uklejami i płotkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oleq_30 Napisano 5 Czerwca 2011 Share Napisano 5 Czerwca 2011 NIC NIC NIC i jeszcze raz NIC na Otmuchowie od strony Ściborza nic się nie dzieje za trzy dni i noce ludzie złapali po 2-3 leszcze dla zainteresowanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 5 Czerwca 2011 Share Napisano 5 Czerwca 2011 oleq_30, wszędzie to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogus.75 Napisano 8 Czerwca 2011 Share Napisano 8 Czerwca 2011 Witam. Czy można już łowić z łódki na jeziorze ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi