wasyl1968 Napisano 23 Maja 2016 Share Napisano 23 Maja 2016 witam towarzystwo,czytając o waszych zmaganiach na slezy często pada hasło keitech ,dotej pory nie mialem kontaktu z tymi gumami stąd moje pytanie jak uzbroić gumkę pod okonia , klenia w glowke jigowa czy inaczej , po drugie czy sa aromatyzowane? Czy faktycznie trzeba przechowywać w oryginalnym opakowaniu bo inaczej dostają parchów (wyczytane w necie) mam ochotę przetestować te cuda na Widawie z pozdrowieniem Wasyl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczypior Napisano 23 Maja 2016 Share Napisano 23 Maja 2016 Też jestem ciekawy jak to się u Was sprawdza bo u mnie szału nie zrobiło to na rybach. A kupiłem je specjalnie pod okonia dwa modele których teraz nie podam z pamięci. Faktycznie pachniały rybnym olejem jakimś jednak zrobiło też porządek z hakami. Na ten sezon wyciągam z opakowania i główki do wymiany ( strasznie skorodowane) bo rozłaziły sie w palcach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nalewator Napisano 23 Maja 2016 Share Napisano 23 Maja 2016 Easy Shiner i Sexy Impact to moje najlepsze obok jaskółek przynęty na okonia. Praca rewelacyjna ,zapachowe,okonie za nimi przepadają. Mają też swoje minusy są mało trwale . Zbroję hakiem pod czeburaszkę , drop-shot ,carolina. Można też zwykła główka ale po jakimś czasie guma wchodzi w reakcję z ołowiem . Gumy po wyciągnięciu z oryginalnego opakowania dość szybko tracą zapach. Przechowuję używane z innymi gumami i nic się z nimi nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 26 Maja 2016 Autor Share Napisano 26 Maja 2016 witam towarzystwo, nabyłem w tygodniu parę sztuk easy shiner w rozmiarze nr 2 ( 5 cm.) do tego główki jigowe 1,5 gr. miałem to próbować nad Widawą ale niestety nie miałem sił zwlec się o 4 rano , po południu moja lepsza połowa pojechała do mamusi a ja nad wodę ( kanał odry , mam 10 min. z buta łącznie z wizytą w żabce ) najpierw obrzucam zatokę osobowicką ale hałas taki , trze się płoć , nie ma sensu im przeszkadzać , przenoszę się nad kanał najpierw idą do wody pewniaki wobki i obrotówki ( zapomniałem dodać , nastawienie na okonia ) bez efektu w końcu zakładam kaitecha , za drugim rzutem melduje się okonek taki z 25 centów , widzę w okularach jak nie większe od gumki okonki atakują gumkę , łapie jeszcze dwa w podobnym rozmiarze i na koniec jeszcze sandacz no całe z 20centymetrów , zauważyłem że brania były jak prowadziłem gumę dość szybko , sandaczyk wziął jak prowadziłem skokami , czy te wszystkie brania to nie efekt prawa frajera ? że pierwszy raz? jutro spróbuję jeszcze raz to zobaczymy . pozdrawiam Wasyl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr Kaczor Napisano 27 Maja 2016 Share Napisano 27 Maja 2016 Jeśli chodzi o keitechy to kupiłem ostatnio parę sztuk 3", facet w sklepie bardzo je sobie chwalił i pokazywał mi zdjęcia ogromnych sandaczy na telefonie wyjętych właśnie na te gumy. Rzucałem nimi ze 2 razy na rzece niestety zero brań (ale trudno powiedzieć czy to kwestia gum). Jeśli chodzi o parchy to od gumy mam od trzech-czterech tygodni i pare jest luzem w pudełku (reszta w woreczkach strunowych aby nie straciły szybko zapachu bodajże krewetek) i nie zaobserwowałem takiego zjawiska, ale z drugiej strony 4 tygodnie to nie jest jakiś długi okres. Na okonie, klenie to serdecznie mogę polecić malutkie kopytka z relaxa (bodajże 3-3,5cm) Cały zeszły sezon łapałem na nie w rzece, bywały takie dni że co drugi rzut była rybka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 27 Maja 2016 Autor Share Napisano 27 Maja 2016 witam towarzystwo dzisiaj powtórka , dwa brania i dwie ryby 🎣 okonek i miarowy szczupak , trzeba zainwestować w większe rozmiary.pozdrawiam Wasyl ps cieszę się że po modernizacji wrocławskiego węzła wodnego u mnie na kanale wraca życie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi