mouath Napisano 26 Maja 2016 Share Napisano 26 Maja 2016 Witam. W sobotę wybieram się na nocne zawody gruntowe i mam parę pytań. Na co łowić? - Łowisko ok 4-5 m głębokości i ok 15 ha. Występuje tam głównie leszcz. Jaką gramaturę koszyczków wybrać? Czy do zanęty można dodać spożywczy olejek migdałowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filip170 Napisano 26 Maja 2016 Share Napisano 26 Maja 2016 witam. ja bym sprobowal pinki,ale wzialbym tez biale i czerwone.maly haczyk.na ile wedek??czy juz tam lowiles?jesli tak to zapewne wiesz co lepiej by sie sprawdzalo koszyk czy sprezyna,ale z pewnoscia bym sie nie powstrzymal i na drugim kiju zalozyl metode bez wlosa a na nia pinki(ostatnio taki zestaw mi sie sprawdzil,do tego mialem pellet 2mm i domieszke zanety linowej).nie lczac karasi (mowie tu o ladnych okazach) zlapalem sazana i dwa liny 1.5 kg,2.0kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mephir Napisano 26 Maja 2016 Share Napisano 26 Maja 2016 koszyk musisz sobie dobrać do lowiska, weź kilka. Zalezy tez jak mocujesz koszyk przelotowo czy na helikopter. Osobiście uzylbym jak najlżejszy i dość duży. możesz dodac ten olejek tylko nie przesadź żeby nie bylo odwrotnego efektu. Osobiście nie uzywalem migdala do polowy leszczy. Jak wiesz ze jest tam sporo leszcza to dodaj melase. na co mówić to jest najlepsze pytanie, wszyscy je sobie zadaja... Ja bym wyrzucił dwie gruntowki jedna z czymś dużym np. Rosowka, pęczek czerwonych robaków, duży mmakaron(dobry na leszcze), ziemniaka. A druga na częstsze brania bialy robal, pinka, kukurydza, i kanapki z nich. Kilka razy zarzucisz i będziesz wiedział na co dobrze reagują. Powodzenia napisz potem jak ci poszło i co sie sprawdzilo tego dnia. swoja droga nie słyszałem o takich zawodach, a mysle ze fajna sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mouath Napisano 30 Maja 2016 Autor Share Napisano 30 Maja 2016 Witam Byłem na tych zawodach i niby mam się z czego cieszyć bo zająłem 3 miejsce ale łowiłem na zestaw gruntowy z koszyczkiem , a na to łowisko najlepszą metodą była metoda. Przez 18 godzin złowiłem 3,5kg ryb Dziękuję za porady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filip170 Napisano 30 Maja 2016 Share Napisano 30 Maja 2016 W takim razie gratulacje.czyli moze i mi dobrze by poszlo z metoda .nastepnym razem sprobuj na nia.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi