Tomek00 Napisano 1 Czerwca 2016 Share Napisano 1 Czerwca 2016 Witam poszukuję kołowrotka w niskiej cenie . Znalazłem taki http://allegro.pl/kolowrotek-maste-2013-4bb-zylka-gratis-hit-2013-i5014137106.html tylko nie wiem czy będzie dobry ? Łowię przeważnie na spławik nie za duże rybki . Do tej pory łowiłem na kiju od spiningu cw. 5-25g i ze spławikiem oraz kołowrotekiem konger medalist carp 340 , nawet byłem zadowolony , lecz ten kołowrotek mam na grunt i muszę kupić jakiś inny na spławik . Czasami chciałbym pospiningować . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peekol Napisano 1 Czerwca 2016 Share Napisano 1 Czerwca 2016 Ja bym nie zaryzykował. Weź pod uwagę że produkcie musi zarobić producent i co najmniej dwóch pośredników - zastanów się jakiej jakości komponenty muszą być użyte by wyszła taka cena w detalu... Kupuje raczej sprzęt budżetowy, ale w takiej cenie bym nie zaryzykował, szczególnie przez net gdzie nie można 'pomacać' produktu, sprawdzić jak się kręci, jak reaguje hamulec, z jakiego tworzywa jest zrobiony. Jak chcę kupić budżetowy kołowrotek szukam konstrukcji sprawdzonej i polecanej przez innych bo jak mówią chytry dwa razy traci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ras al Ghul Napisano 25 Czerwca 2016 Share Napisano 25 Czerwca 2016 Ja również bym nie zaryzykował. Chyba najtańszy kołowrotek jaki sprawdził mi się w spinningu to Robinson Dakota. Cena sporo większa bo około 60zł ale przynajmniej masz pewność że po jednym wypadzie Ci się nie rozleci. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mephir Napisano 25 Czerwca 2016 Share Napisano 25 Czerwca 2016 na splawik ci starczy, na spinning raczej nie. Mogę ci polecić z decatlona korbką za chyba 25 albo 32zl kuppilem go chyba z 6 lat temu co roku używam go do gruntu czyli wytrzymuje przy większych przeciazeniach, hamulec sobie dobrze radzi wyciągnąłem wiele karpi i innych sporych ryb, ladnie nawija zylke. Troche droższy od tego co pytasz ale ten z decatlona ma moja rekomendacje:) z tym ze do spinningu to juz lepiej wydac troche więcej grosza i kupic cos porządnego i niezawodnego. Chyba ze chcesz zaczac przygodę ze spinningiem to na poczatek taki tani tez wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonhel Napisano 26 Czerwca 2016 Share Napisano 26 Czerwca 2016 Na 1-2 dni do spinningu wystarczy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Modiin Napisano 5 Lipca 2016 Share Napisano 5 Lipca 2016 Według mnie jeśli chodzi o kołowrotek spinningowy to dakota, jestem amatorem i taki w zupełności mi wystarczy pewnie nawet nie wykorzystuje jego całego potencjału , cena świetna i kołowrotek naprawdę dobry:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi