artech Napisano 16 Marca 2006 Autor Share Napisano 16 Marca 2006 W Spro seria 900 jest trochę lepsiejsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bartosz Napisano 16 Marca 2006 Share Napisano 16 Marca 2006 No tak! Slimak i 9 łożysk ale i jest trochę droższa a mi udało się kupić mojego SPRO za 209zł. Teraz widuję je tylko od 259zł. Choć nie ukrywam, że może w przyszłości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 17 Marca 2006 Autor Share Napisano 17 Marca 2006 Kolega nabył ostatnio 940-stke za 270PLN a ja kasy nie miałem jak w zaprzyjaźnionym sklepie była obniżka 15% na wszystko, starczyło mi tylko na jednego kijka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
twinpoint Napisano 30 Marca 2006 Share Napisano 30 Marca 2006 Witam, aż się zalogowałem jak poczytałem .... Dziwne rzeczy piszecie. Jedna z jaką się zgodzę to, to,że model 1500 jest za mały. Natomiast co do jakosci Shimano - dla mnie jest najlepsze. Łowię tymi kołowrotkami i kijami od ładnych nastu lat - i jestem w 100%zadowolony. GT-RA katuję już trzeci sezon - modele 4000 i 4000M. Mam tez Stradica X - Japan - i mimo iż GT-RA sa malezyjskie - nie mam na nich żadnych luzów - podobnie jak na stradic`u - a łowię cięzkimi koszykami na wieprzu. Co do wielkosci - to 4000 to wielkość optymalna - i do spinera i na feedera i do matchówki. Pozdrawiam all. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 30 Marca 2006 Autor Share Napisano 30 Marca 2006 4000 do spina chyba trochę przesadziłeś, optymalny do średniego spiningu (nie do lekkiego) jest rozmiar 2500, 4000 to raczej do orania za "grubym zwierzem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi64 Napisano 30 Marca 2006 Share Napisano 30 Marca 2006 można jeszcze spróbować ze suuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuumem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keri Napisano 17 Sierpnia 2006 Share Napisano 17 Sierpnia 2006 Na pewnym znanym portalu aukcyjnym pojawił się kołowrotek SHIMANO SLADE za niewielkie pieniądze tzn ok 100 zł. Cena ta jak sprawdzałem pokrywa się z cenami w sklepach internetowych na zachodzie. Nigdzie w necie nie znalazłem informacji o tym sprzęcie / chodzi mi o opinie użytkowników/. Stąd moje pytanie do was czy ktoś zna ten kołowrotek a może go używa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roger40 Napisano 23 Grudnia 2006 Share Napisano 23 Grudnia 2006 Ja ostatnio kupiłem ten kołowrotek,jeszcze nie testowalem go nad wodą. Ale jest wykonany solidnie,jak wyroby SHIMANO. Płynnie się kręci i nie ma żadnych luzów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi64 Napisano 23 Grudnia 2006 Share Napisano 23 Grudnia 2006 czemu nie idzie powiększyć z tego co mogę zobaczyć to identyko jak katana, różni się tylko kolorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 23 Grudnia 2006 Share Napisano 23 Grudnia 2006 różni się tylko kolorem. Męskich nie było Żarty na bok z tego co widzę to samo co Alivio (2 łożyska + brak szpuli zapasowej) tylko kolor taki pastelowy i uchwyt na korbce troche inny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi64 Napisano 23 Grudnia 2006 Share Napisano 23 Grudnia 2006 Męskich nie było tylko kolor taki pastelowy czyli strzała o 180 stopni w dół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keri Napisano 23 Grudnia 2006 Share Napisano 23 Grudnia 2006 Temat kołowrotka stary ale widzę ruszył. czemu nie idzie powiększyć Już idzie z tego co widzę to samo co Alivio Podzielam w 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trixa Napisano 27 Grudnia 2006 Share Napisano 27 Grudnia 2006 Witam jestem tu nowy wiec z gory witam all !!! Mam problem !!!! NIe wiem jaki kołowrotek wybrac co proponujecie Shimano Slade 2500FB czy Shimano Alivio 2500FA ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomaszek Napisano 28 Grudnia 2006 Share Napisano 28 Grudnia 2006 Trudny wybór. Slade to nowy model na rynku i jeszcze nie wiadomo czego można się po nim spodziewać. O Alivio przynajmniej już wiagomo że jest słabe. Ale - czegóż wymagać w tej kategorii cenowej? Podobno Slade to takie Alivio 2, a jeszcze pewniej ten sam model co Alivio tylko produkowany pierwotnie na USA (więć być może wykonany z lepszych materiałów). Musisz jednak mieć świadomość że obydwa te kołowrotki będą kiepawe. Są na forum są wątki o Alivio, Catanie i Slade - poszukaj, poczytaj i sam rozstrzygnij. Może lepiej jednak dorzucić parę dych i kupić Shimano Catana. Też taniocha ale już znacznie lepszy niż Alivio. Wracając do postawionego w temacie pytania, jeśli ktoś grożąc bronią kazał by mi wybierać spośród tych dwu - wybrał bym Slade - bo nazwa jakaś lepsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 28 Grudnia 2006 Share Napisano 28 Grudnia 2006 Może lepiej jednak dorzucić parę dych i kupić Shimano Catana Albo Daiwe Regal - widziałem przecenione z ponad 160zł. na około 73zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Papinos Napisano 28 Grudnia 2006 Share Napisano 28 Grudnia 2006 Może lepiej jednak dorzucić parę dych i kupić Shimano Catana. Też taniocha ale już znacznie lepszy niż Alivio. tak też zrobiłem ,kołowrotek w drodzę Tomaszek : a ja bym wybrał alivio bo przynajmniej jakieś (niekoniecznie pozytywne) komentarze są ,ale są, slade może okazać się jeszcze większym bublem ,no ale za taką cene nie powinniesmy sie wielkich rzeczy spodziewać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trixa Napisano 28 Grudnia 2006 Share Napisano 28 Grudnia 2006 Jesli slade to nowy model wiec moze warto go wyprubowac ??!! Jest taka mozliwosc ze bede to kolowrotek dobry!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomaszek Napisano 28 Grudnia 2006 Share Napisano 28 Grudnia 2006 a ja bym wybrał alivio bo przynajmniej jakieś (niekoniecznie pozytywne) komentarze są ,ale są, slade może okazać się jeszcze większym bublem Ale może też być lepszy skoro słaby Alivio zostaje zastąpiony swoją amerykańską wersją.Jest taka mozliwosc ze bede to kolowrotek dobry!! Będzie dobry! Oczywiście jak na swoją klasę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrM Napisano 21 Marca 2007 Share Napisano 21 Marca 2007 Witam wszystkich. Więc chce zakupić kołowrotek do metody spławikowej na wędke 4,2 m. Zastanawiam sie nad tymi dwoma kołowrotkami : a) MITCHELL OUTBACK OB4000 SHIMANO ALIVIO 1000 RA c) coś innego ? Chce głównie łowic na jeziorach, ewentualnie jak sie nada któryś to tez w rzece, ale nie koniecznie Mitchell ma więcej łozysk i większą pojemność szpuli, ale w internecie polecają bardziej shiamo Aha mój budżet miesci sie w granicach 60zł, wiem że to malo ale narazie nie potrzebuje dobrego sprzętu(a może potrzebuje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 21 Marca 2007 Share Napisano 21 Marca 2007 Ja bym radził dołożyć 40 zł. i kupić lepszy kołowrotek. Te po 50zł. rozpadną się w miesiąc. A koło 100zł. sezon powinien spokojnie wytrzymać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrM Napisano 21 Marca 2007 Share Napisano 21 Marca 2007 A SHIMANO CATANA 2500 RA ? Tylko niewiem czy będzie dobra do spławika, bo w temacie SHIMANO CATANA to uzywają ją raczej do spinningu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lary Napisano 26 Marca 2007 Share Napisano 26 Marca 2007 A co sądzicie o tym kołowrotku do spina niekoniecznie ta pojemność szpuli. Potrzebuję go do okoniówki lub na cięższe przynęty. Ach czy FA czy RA bo chyba jeden ma hamulec walki a drugi nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 26 Marca 2007 Share Napisano 26 Marca 2007 Ach czy FA czy RA bo chyba jeden ma hamulec walki a drugi nie RA to hamulec z tyłu a FA z przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 26 Marca 2007 Autor Share Napisano 26 Marca 2007 Ach czy FA czy RA bo chyba jeden ma hamulec walki a drugi nie. RA ma hamulec walki ale do spina lepszy będzie FA, a tak wogolę za tą kasę to kupił bym teraz Spro Red'arc, no ale niestety mam exage 2500 fa, a na następny kaski narazie nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lary Napisano 26 Marca 2007 Share Napisano 26 Marca 2007 RA to hamulec z tyłu a FA z przodu Wiem tylko się zastanawiałem czy ten hamulec jest aż tak niezbędny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi